WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Persoon die baby te vondeling achterliet op bewakingscamera (video)

DOORNBOS-LINIE - De persoon die maandagmorgen in de Christiaan Huygensstraat een baby te vondeling heeft gelegd blijkt te zijn gefilmd door bewakingscamera's. Uit die beelden is niet op te maken of het gaat om een man of een vrouw.


Fietsster aangereden, automobilist rijdt door

HEUVEL - Op het Heuvelplein is dinsdag aan het begin van de avond een fietsster aangereden. De vrouw heeft een hersenschudding en is duizelig. Ze hoefde niet mee met ambulance.


Bewoners eisen actie ministerie tegen geluidsoverlast HSL

BREDA - De maatregelen die het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft genomen om het geluid van de HSL-Zuid terug te dringen blijken minder effectief dan gedacht. Hierdoor is de geluidsoverlast bij Breda 1 decibel hoger dan toegestaan.


Bouwfonds neemt aandeel in Achter de Lange Stallen over

BREDA - Bouwfonds Property Development (BDP) heeft de aandelen in het project Achter de Lange Stallen overgenomen van MAB Development. Dat blijkt uit een brief die wethouder Bob Bergkamp heeft verzonden aan de Bredase gemeenteraad.


Tapas van FEBO aanstaande vrijdag weer verkrijgbaar, maar nu echt

BREDA - De Bredase tapassoap lijkt eindelijk een goed einde te krijgen. Restaurant FEBO heeft een constructie gevonden waardoor ze vanaf vrijdag toch tapas kunnen serveren in het pand van café De Boulevard.


Bredase burgers positief over kennismaking met burgerbegroting

BREDA - Een delegatie van raadsleden, gemeenteambtenaren en bewoners van Breda was vorige week vrijdag op bezoek in Antwerpen.


Naar hennep geurende man verraadt zich aan politie

BREDA - Maandagmiddag trok een 39-jarige man uit Breda in de Dirk Hartogstraat de aandacht van de politie doordat er een sterke hennepgeur om hem heen hing. Tijdens de controle die volgde, bleek dat de man in het bezit was van een doos met daarin ongeveer 3 kilo henneptoppen.


Massale controle huisvestingslocaties arbeidsmigranten

BREDA - Tien gemeenten in de regio West-Brabant gaan wekelijks samen met andere overheden controles uitvoeren op de huisvestingslocaties van arbeidsmigranten. Hierbij wordt met name gekeken naar veiligheid, legaliteit en of er niet gefraudeerd wordt met uitkeringen en salarissen.


Lichtkrant ingezet voor zoektocht moeder vondelinge

BREDA - De politie heeft dinsdagmorgen een lichtkrant ingezet voor passantenonderzoek in de wijk Doornbos-Linie.


Bar-Dancing Showtime verdwijnt uit Breda

BREDA - Bar-Dancing Showtime gaat niet meer open in zijn huidige vorm. Eigenaar Kees Bijl zegt dat de gemeente iets tegen de zaak heeft en dat doorgaan financieel niet verantwoord is. “Ze maken me helemaal kapot voor iets waar ik zelf niets aan kan doen.”


Hagelbui met rolwolk, witte virga en regenboog in Breda. Foto: Nico Koevoets.

Maartse buien

Weersverwachting voor dinsdag 3 maart 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Net als op maandag trekt er dinsdag in de loop van de dag een buienlijn met maartse buien over het land.


Om het kampvuur samen de Bredase identiteit versterken

BREDA - Rond het knapperende kampvuur praten met mede-Bredanaren hoe de stad haar verhalen in kan zetten om de Bredase identiteit te versterken.


Ondernemers steken annafrij huis helpende hand toe

BAVEL - Het annafrij huis is sinds vrijdag ondergebracht in de stichting annafrijhuis. Het annafrij huis biedt in Breda een huiselijke en veilige omgeving waar dementerende ouderen tijdelijk kunnen verblijven.


Verdachte shovelstelers opgepakt dankzij koeienstront

BREDA - In de nacht van zondag op maandag is er een shovel gestolen uit een koeienstal in Rijsbergen. De politie kon al snel twee verdachten in Breda aanhouden. Het duo werd namelijk verraden door de koeienstront aan hun schoenen.


‘Zijn ze nu de oude stadsmuur aan het slopen?’

BREDA - Verontruste gesprekken rond het begin van de Catharinastraat en de Veemarktstraat. “Zijn ze nu de oude stadsmuur aan het slopen?”, vroeg een enkeling zich af.


Oproep politie aan ouders Bredase vondelinge: Meld je

DOORNBOS-LINIE - De politie roept de moeder en ook vader van de maandag in de Christiaan Huygensstraat gevonden vondeling dringend op om zich bekend te maken.


Bijna drie ton Breda voor natuur Markdal

BREDA - Vereniging Markdal ontvangt €275.000 van de gemeente Breda voor de ontwikkeling van de natuur in het Markdal. Gemeente Breda en de Vereniging Markdal hebben hierover een overeenkomst gesloten, die loopt tot en met 2018.


‘Angst drijft moeders vondelingen’

BREDA - Angst voor hun eigen leven en voor het leven van hun kindje drijft moeders die hun kind ter vondeling leggen of daarover nadenken.


Bredase vondelinge lag in tas tussen auto’s

BREDA - De vondelinge die maandagmorgen in Breda werd aangetroffen door een voorbijganger lag in een tas tussen twee geparkeerde auto’s. Dat geeft de politie aan in een eerste toelichting op de vondst.


CallStars brengt ambacht van telefoonreparatie in de winkel

(advertorial) - Voor steeds meer mensen staat hun mobiele telefoon gelijk aan hun leven. Dus laten ze het toestel liever niet los, ook niet voor reparatie. “Daarom laten wij zien hoe hun toestel in de winkel wordt gerepareerd”, vertelt Niels Vermolen van CallStars.


Baby te vondeling gelegd in Breda

BREDA - In de Christiaan Huygensstraat in Doornbos-Linie is maandagochtend een baby gevonden. Het jonge meisje werd rond negen uur ontdekt.


Kinderen leggen basis voor nieuw speelbos Mastbos

MASTBOS - Een intensieve dag was het, maar wel een dag waarin drie groepjes van basisschoolkinderen negen ideeën aanleverden voor wat het nieuwe speelbos moet worden in het Mastbos.


Straatrover dwingt 19-jarige Bredanaar geld te pinnen

CENTRUM - Een 19-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur slachtoffer geworden van een straatroof op de Nieuwe Ginnekenstraat.


Vanaf april sporten uitproberen bij Breda Actief

BREDA- Nu het voorjaar weer voor de deur staat gaan veel mensen weer buiten sporten. Breda Actief organiseert dit jaar verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren tijdens de sportintro.


Reconstructie overval Domino's Breda bij Bureau Brabant

BREDA - Bureau Brabant besteedt maandag aandacht aan een oudere overval op Domino's Pizza aan het Graaf Hendrik III plein in Breda. In de uitzending van maandag gaat het over de overval  op zaterdag 30 augustus 2014. 


Canicross: hardlopen met hond populair in Breda

BREDA - De internationale canicrosswedstrijd is dit jaar in het Mastbos in Breda op 25 en 26 april. Met canicrossen nemen hardlopers hun hond mee en worden de hardloper en hond aan elkaar gelijnd.


NAC pakt punt in Enschede dankzij late treffer Falkenburg

BREDA/ENSCHEDE - Een punt heeft NAC zaterdag overgehouden aan het duel met FC Twente. Uit in Enschede keek NAC een lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan, maar vlak voor tijd was het invaller Erik Falkenburg die tekende voor de gelijkmaker.


Gemeente op zoek naar stemmentellers

BREDA - De Gemeente Breda is op zoek naar stemmentellers bij de verkiezingen op woensdag 18 maart. Voor het stemmen tellen op een stembureau wordt een vergoeding uitgekeerd door de gemeente.


Twaalf nieuwe bomen voor de Boterbloemstraat in Prinsenbeek

BREDA - De gemeente is van plan om op maandag 2 maart twaalf bomen te gaan rooien in de Boterbloemstraat te Prinsenbeek. Het gaat hierbij om bomen die ernstige wortelopdruk veroorzaken. De gemeente zal de gekapte bomen terugplanten. Naar verwachting duren de werkzaamheden een week.


Stukafest, er kwam eens een cabaretier over de vloer (video)

BREDA - Studentenkamers omgetoverd in een minipodium voor theaterkunstenaars, musici en cabaratiers. Dat is Stukafest, dat donderdag voor het eerst Breda aandeed. Met succes.


Kwestie Zukanovic: Jong Brabant United - Jong NAC moet overgespeeld

ZEIST - Het bestuur betaald voetbal heeft besloten dat de wedstrijd Jong Brabant United - Jong NAC overgespeeld moet worden. De aanleiding is het meespelen van de niet speelgerechtigd verklaarde Miloš Zukanović van NAC Breda in de wedstrijd op 26 januari 2015.


Burgerbegroting: 'Pokeren' met belastinggeld in Antwerpen

BREDA - De gemeenteraad van Breda was vrijdag in Antwerpen om inspiratie op te doen voor een burgerbegroting.


Stappen & Shoppen Awardshow in de Graanbeurs

BREDA - In de Graanbeurs worden op maandag 9 maart de Stappen & Shoppen Awards uitgedeeld. Tijdens deze avond worden de winnaars van de Shoppen Retail Awards en de Stappen Horeca Awards bekend gemaakt. In totaal worden er 36 categoriewinnaars en 5 algemene winnaars bekend gemaakt.


NAC-supporter bedenkt veiligheidsmiddel tegen Rotterdamse aanstekers

BREDA - De afgelopen weken is maar weer eens bewezen wat voor risico's het bezoeken van een voetbalwedstrijd met zich mee kan brengen. Het bezoek van Feyenoord aan Roma deed internationaal de wenkbrauwen fronsen. Donderdag was het in Rotterdam in De Kuip weer prijs.


Deze straten gaat de gemeente aanpakken in 2015

BREDA - Het werk rond Breda Centraal, de Koning Willem-Alexanderbrug en de Stationslaan, Terheijdenseweg hebben de afgelopen maanden menig Bredanaar tot enige vorm van wanhoop gedreven. De wegwerkzaamheden waren soms letterlijk een zoektocht.


Open dag in het AZC Breda

BREDA- Het asielzoekerscentrum in Breda heeft op zaterdag 14 maart een open dag voor omwonenden en andere geïnteresseerden. De medewerkers en bewoners geven dan een rondleiding over het terrein en door de woongebouwen.


18-jarige jongen aangehouden op verdenking heling auto

BREDA - Een 18-jarige jongeman is aangehouden op donderdagavond in de Brusselstraat. De jonge knaap wordt verdacht van heling danwel diefstal van een auto.


Zonder geld, maar met een glimlach de wereld rond

BREDA - Ooit gaf de Britse regering de vader van Hong 'Bosco' Tsz-Ling tijdens de culturele revolutie een veilige thuishaven in Hongkong. Nu wil Bosco iets terugdoen door de wereld over te fietsen voor vluchtelingprojecten van de VN.


Carrièreswitch: Bredase ondernemer haalt wereld naar Nederland

BREDA - Iets meer dan vijf jaar geleden besloot Huub van Luyt dat de zoveelste reorganisatie bij zijn werkgever HP vooral ook een kans was. Van Luyt greep die kans en begon voor zichzelf. Nu stelt hij maatwerkreizen samen met zijn bedrijf Hemingstone Travel.


Verdachte aangehouden voor brandstichting op de Dwarsdijk

BREDA - Een 62-jarige man uit Breda is donderdagavond aangehouden op verdenking van brandstichting in een schuur achter een huis op de Dwarsdijk.


Mark Rutte geeft startsein verkiezingscampagne in Breda

BREDA - Mark Rutte komt zaterdag 28 februari naar Breda om de VVD-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen  af te trappen. De minister-president krijgt deze dag versterking van minister Jeanine Hennis, Melanie Schulz en staatssecretaris Sander Dekker.


Traumahelikopter rukt uit voor ongeval op de A16

BREDA - Bij knooppunt Galder op de A16 heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een ongeluk plaatsgevonden op de rijbaan van Breda naar Tilburg.


Bredase kunstenaar levert vlag voor vrijheid

BREDA - Kunstenaars waarschuwen de wereld door middel van een tekst op de nationale vlag. Dat is Art Warning The World.


Opklaringen

Weersverwachting voor vrijdag 27 februari 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Een rug van hoge luchtdruk zorgt vrijdag tijdelijk voor prettiger weer met opklaringen.


Opnieuw 538Koningsdag op Chasséveld: Hardwell op podium

BREDA - Breda ontvangt dit jaar opnieuw het Radio 538Koningsdag evenement. Deze keer staat onder meer de Bredase dj Hardwell op het Chasséveld tijdens Koningsdag op 27 april.

40.000 mensen


Breda op werkbezoek naar Antwerpen voor burgerbegroting

BREDA - Vijftien Bredanaars, vijftien raadsleden en vijftien ambtenaren gaan vrijdag samen met wethouder Van Lunteren naar Antwerpen. Doel is te ervaren hoe die stad omgaat met een burgerbegroting.


Rob Penders tot 2017 aan NAC verbonden

BREDA - Assistent-trainer Rob Penders blijft tot 2017 deel uitmaken van de technische staf van het eerste elftal van NAC. Penders maakt sinds het ontslag van hoofdtrainer Nebojsa Gudelj deel heirvan uit. In deze hoedanigheid zal hij de komende jaren aan NAC verbonden blijven.


Landelijk nieuws

RSS 
Het kabinet zal de aanbevelingen uit het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de gaswinning in Groningen overnemen.
Door een botsing tussen een trein en een bestelbus zijn dinsdagavond zeker twee mensen om het leven gekomen. Het treinverkeer tussen Gouda en Den Haag is voorlopig gestremd.
De Rotterdamse politie vraagt mensen opnames die ze maakten tijdens de rellen van Feyenoordsupporters in Rome, op te sturen.
Het politiekorps van Ferguson in de Amerikaanse staat Missouri heeft stelselmatig de grondwettelijke rechten van de zwarte inwoners geschonden. Politieagenten hebben jarenlang buitensporig geweld tegen zwarten gebruikt.
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdagmiddag (Nederlandse tijd) het Amerikaanse Congres toegesproken over Iran.
In Heerlen is dinsdagavond de zevenjarige jongen herdacht die zondag dood werd gevonden in een flat in de wijk Zeswegen. De opkomst was zo hoog dat de stille tocht werd omgezet in een herdenkingsbijeenkomst
De AIVD frustreert het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 door informatie achter te houden en binnen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) bestaat daar ergernis over. 
Langs verschillende wegen in Nederland komen oversteekplaatsen voor otters, zoals duikers in dijken. Daarmee lost het kabinet de knelpunten op, zoals eerder werd bevolen door de Hoge Raad.
De voormalige CIA-chef David Petraeus heeft een schikking getroffen met justitie in de zaak waarin hij werd beschuldigd van het doorspelen van geheime informatie aan zijn maîtresse Paula Broadwell.
Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer schaart zich achter een aanpassing van het verbod op discriminatie. Dat bleek dinsdag tijdens de behandeling van een initiatief van vijf partijen in de Senaat.
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O