WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

NAC met een been in eredivisie na krappe overwinning op Roda JC

BREDA - De nacompetitie begint langzaam werkelijk te smaken als een toetje voor de NAC-supporters. Donderdagavond wist de ploeg van Robert Maaskant Roda JC in Kerkrade met 0 - 1 achter zich te laten. De Bredase ploeg is hiermee na drie wedstrijden in de nacompetitie nog steeds ongeslagen.


150 fietsforensen verrast met medaille en banaan

BREDA - Fiets je argeloos naar je werk, kop in de toch wel weer forse wind, staan er ineens twee vrolijke figuren met een groot bord, een medaille en een banaan voor je neus op het fietspad. Het overkwam deze donderdag zo'n 150 Bredanaars die met de fiets naar hun werk waren gekomen.


15-jarige jongen aangehouden voor overval tankstation Ulvenhout

ULVENHOUT - De politie heeft een 15-jarige jongen uit Oosterhout gearresteerd. Hij wordt verdacht van een overval op een tankstation aan de Molenstraat.


Station Breda groeit richting centrum (luchtfoto)

BREDA - Station Breda groeit gestaag richting het Stationsplein. Dat is goed te zien op de recente luchtfoto die de gemeente Breda liet maken door NINE The Netherlands uit Breda.


Tweede single Bredase DJ Suyano grote hit op youtube (video)

BREDA - De Dj-carriere van Bredanaar Sjoerd IJpelaar, alias DJ Suyano, gaat als een trein sinds hij onder contract staat bij het label van Afrojack. Onlangs werd zijn nieuwste single Switch Up gedraaid op het prestigieuze Ultra Music Festival in Miami.


Bredanaars aangehouden voor heling; 200 goederen in beslag genomen

TUINZIGT - De politie heeft dinsdag twee mannen uit Breda van 52 en 63 jaar aangehouden op de verdenking van heling. Ze werden in verzekering gesteld. Drie woningen in de wijk Tuinzigt zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht.


Ruim 1400 aanmeldingen voor ‘Wij blijven in de eredivisie’-feestje Yellow Black

BREDA - Meer dan 1400 NAC-fans hebben zich gemeld na de oproep van Yellow Black Breda om zondag na de geplande tweede overwinning op Roda JC het lijfsbehoud in de eredivisie te gaan vieren op de Grote Markt.


Oudste café van Breda dreigt te verdwijnen door conflict met brouwerij Inbev

BREDA - Het oudste café van Breda dreigt de deuren binnenkort te moeten sluiten. Café de Vrachtwagen heeft een conflict met brouwerij Inbev. Eigenaar Peter Brugman heeft het idee dat ze hem weg wil pesten. Inbev zegt dat ze zich juist heel coulant heeft opgesteld.


Bouw windturbines Hazeldonk Breda van start

BREDA - Duno Air en Greentrust starten vrijdag met de bouw van drie windturbines op Hazeldonk. Wethouder Selcuk Akinci slaat de eerste paal.


Breda doet monumentale boerderij randje Driesprong in de verkoop

BREDA - De gemeente Breda zet geregeld panden in de verkoop. Zo zijn de afgelopen jaren al diverse voormalige buurthuizen verkocht. Soms zet de Stadsmakelaar bij geheel andere panden het bord Te Koop in de tuin, zoals bij een monumentale boerderij aan de rand van de Driesprong.


Raadslid Lemaire schrijft boek over heren, hoeren en heiligen in de politiek

PRINSENBEEK - Het eerste boek van de Prinsenbeekse bestuurskundige én tevens CDA-raadslid Basile Lemaire, Ballen (m/v) op het blok, richtte zich op de ambtelijke organisatie. In Heren, Hoeren en Heiligen neemt hij het politieke bestuur in Nederland onder de loep.


natuurbrand cadettenkamp teteringen

Twee verdachten van bosbrand opgepakt

TETERINGEN - De politie heeft twee  ongemannen uit Breda van 18 en 24 jaar oud aangehouden op verdenking van brandstichting. Ze werden kort na de ontdekking van een brand bij het Cadettenkamp in Teteringen onder verdachte omstandigheden aangehouden in de directe omgeving.


NAC gaat voor vier op één rij tegen Roda JC

BREDA - In de finale van de play-offs treft NAC deze donderdag Roda JC. De club uit Kerkrade degradeerde vorig jaar uit de eredivisie en kan zich, ten koste van NAC, nu weer terugvechten naar het hoogste niveau. Wat voor seizoen beleefden de Limburgers in de Jupiler League?


Weer wolkenspiegeling vennetje, langs Mark te Breda

Brekende wolken na ochtendregen

Weersverwachting voor donderdag 28 mei 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Donderdagochtend passeert een zwak regenfront. Het is onderdeel van een lagedrukgebied in het zeegebied tussen de driehoek Schotland – Ijsland – Noorwegen.


'Glazen Huis fantastisch nieuws voor onze stad'

BREDA - 3FM maakte deze woensdag bekend dat Serious Request 2016 vanuit Breda komt. Dat betekent dat Breda in de week voor kerst weer gastheer is voor het Glazen Huis. Tot grote tevredenheid van burgemeester Depla: “Fantastisch nieuws voor onze stad."


Glazen Huis in 2016 weer in Breda

BREDA - Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat in 2016 in de week voor kerst in Breda. Dit maakte dj Paul Rabbering zojuist bekend op NPO 3FM.


Skybox Business Lounge Breda Live uniek in festivalwereld

BREDA -  Wie skybox zegt, denkt aan luxe voetbalstadions met aparte ruimtes voor VIPS, genodigden en sponsors. Het nuttige met het aangename combineren: voetbal kijken en netwerken. Het Bredase festival Breda Live hanteert al jaren dezelfde formule. Met succes.


Meer voorinschrijvers Haagse Beemdenloop, ondanks NAC

BREDA - Om te voorkomen dat de Haagse Beemdenloop gelijk zou vallen met een competitiewedstrijd van NAC, besloot de organisatie vorig jaar de loop naar het laatste weekend van mei te verschuiven. Nu blijkt NAC toch weer te spelen, voor de nacompetitie.


Veelpleger van fiets geplukt, politie zoekt eigenaar

CENTRUM- Agenten van het Veelplegersteam hebben dinsdagmiddag op de Haagdijk een 60-jarige man uit Klundert aangehouden op de verdenking van fietsdiefstal. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de tweewieler die de man bij zich had.


Duizenden jaren oude vestingsplaats aangetroffen bij bouw Rithmeesterpark

BREDA - Tijdens een archelogisch onderzoek op het bedrijventerrein Rithmeesterpark hebben archeologen resten gevonden van een duizenden jaren oude vestigingsplaats. Het is niet de eerste keer dat er sporen uit het verleden worden gevonden in het gebied.


Wolken en zon wisselen stuivertje

Een rug van hoge luchtdruk zorgt deze woensdag voor rustig weer. Het is een uitloper van een hogedrukgebied over het westen van Frankrijk. Donderdagochtend passeert een zwak regenfront.


Twee Bredanaars aangehouden in verband met grootschalig witwasonderzoek

BREDA - In verband met een grootschalig witwasonderzoek zijn dinsdagmorgen twee mannen van 48 en 51 jaar uit Breda aangehouden. Verder is er beslag gelegd op maar liefst 22 panden. De autoriteiten waren de twee al enige tijd op het spoor. 


Kiosken Struycken schitteren nog even op station Breda

BREDA - Ze staan te stralen: de kiosken van architect Peter Struycken op station Breda. De met zwart-witgele tegeltjes beklede verkooppunten van koffies, cappuccino’s, gevulde koeken zijn volop in gebruik. Maar schijn bedriegt.


Twee inbrekers op heterdaad ingerekend in Dorpstraat Ulvenhout

ULBVENHOUT - Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee inbrekers op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Dorpstraat in Ulvenhout. De buit bestond uit elektrische gereedschappen. Het tweetal zit voorlopig vast.


VVD Breda vindt dat college Bed, Bad en Brood-akkoord omzeilt

BREDA - De VVD-fractie in Breda heeft vragen gesteld over de Bed, Bad en Brood-voorziening in Boeimeer. Het Mondiaal Centrum in de wijk is namelijk van plan om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen.


Update: NAC met twintig bussen naar Koempels Roda JC

BREDA - De behoefte om de Parel van het Zuiden te ondersteunen blijkt groot. Van de beschikbare uitvakkaarten voor Roda JC - NAC van aanstaande donderdag zijn alleen nog enkele kaarten via de supportersvereniging te koop.


Agenten redden drenkeling uit water Nieuweweg

CENTRUM - Agenten hebben dinsdagmorgen rond 05.45 uur op de Nieuweweg een drenkeling uit het water gehaald. Het slachtoffer, een 62-jarige Bredanaar, was aanspreekbaar en vertelde aan de politie dat hij met de fiets was gevallen en toen in het water terecht was gekomen.


Na drie jaar weer voorzitter bij Av Sprint

BREDA - Paul Alberts is de beoogde nieuwe voorzitter van AV Sprint. Daarmee heeft de grootste atletiekclub van Nederland sinds ruim twee jaar ook officieel weer een preses. Hij is daarmee feitelijk de opvolger van Harry van Raak, die twee jaar geleden als voorzitter opstapte.


Sloop voormalige Gemeentelijke Technische School compleet (foto's)

BREDA - Het oude gebouw van de voormalige Gemeentelijke Technische School aan de Biesdonkweg is niet meer. De plek waar duizenden Bredase ambachtslieden het vak leerde is veranderd in een grote zandbak met in het midden een kuil. Binnenkort begint de bouw van een nieuwe school op het terrein.


Update: Treinverkeer tussen Breda en Tilburg rijdt weer

BREDA - Tussen Breda en Tilburg hebben dinsdagmorgen tussen iets na half negen en ongeveer 11.30 uur geen treinen gereden. Het treinverkeer lag stil na een aanrijding met een persoon.


Goudhaantje Fernandez: 'Alles gaat makkelijker nu'

BREDA - Eindelijk is hij belangrijk voor NAC: Guyon Fernandez. De spits was lange tijd het mikpunt van spot, maar scoorde de afgelopen drie duels vijf goals voor de Bredanaars. Ook tegen VVV was hij weer trefzeker.


Fernandez en Naah schieten NAC naar volgende ronde in play-offs

BREDA - NAC heeft zich maandagavond geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Thuis wonnen de Bredanaars met 3-0 van VVV Venlo.


Strenge markiezinnen en scherp schietende burgers tijdens Nassaudag 2015 (foto's)

BREDA - Ook dit jaar stond Tweede Pinksterdag in Breda in het teken van de Nassaus. Er waren voorstellingen, exposities en een heleboel activiteiten voor jong en oud. Het weer werkte ook goed mee, waardoor het soms zo druk was dat er nee moest worden verkocht.


Unieke rondleiding backstage in de Grote Kerk

BREDA - Kijken op plaatsen waar je tijdens een normaal bezoekje en rondleiding aan de Grote Kerk niet komt. Dat kan zondag 31 mei om 13.30 uur tijdens een rondleiding door een stadsgidsen van het Gilde De Baronie.


Toppers in concert op Spanjaardsgat Festival (foto's)

BREDA - Bekende namen, minder bekende namen, toppers en toekomstige toppers. Dat is de mix van het jaarlijks terugkerende Spanjaardsgat Festival. Ook dit jaar weer.


Straatrover slaat jongen neer en steelt telefoon

BREDA - Een 16-jarige jongen uit Breda is zondagavond rond 22.00 uur beroofd van zijn telefoon nadat hij buiten westen werd geslagen op de Claudius Prinsenlaan.


Hoge Brug-springers aangehouden voor vernieling en belediging

CENTRUM - Twee mannen van 27 en 32 jaar uit Rijsbergen en Hoofddorp zijn zondag aangehouden nadat zij in het water sprongen in de gedempte Haven. Zij vielen uitgaanspubliek lastig, waren baldadig en pleegden vernielingen.


NAC gaat voor het resultaat na waarschuwing in Venlo

BREDA -Het was geen overwinning in schoonheid, afgelopen vrijdag in Venlo. Maar de 0-1 die NAC dankzij een goal van Guyon Fernandez over de streep trok, was er wel een die telde. Dat wordt ook vanmiddag het uitgangspunt.


Bewoners Brabantpark willen ook onderzoek naar blauwe zone voor parkeerprobleem

BREDA - Na Sportpark en Zandberg Oost wil ook een aantal bewoners van het Brabantpark dat de alternatieven voor een parkeervergunningensysteem worden onderzocht.


Stiefvader gewond na messteek door stiefzoon

BREDA - Een 16-jarige jongen heeft zondagmiddag zijn stiefvader neergestoken in hun woning in de wijk Haagse Beemden. Hij is aangehouden. Dat meldt de politie maandagmorgen.


Genieten van dance op een bomvol Chasséveld (foto's)

BREDA - De dag begon voor de meeste bezoekers aan Dancetour met een wandeling van het station richting festivalterrein aan het Chasséveld. Daar aangekomen wachtte de zon en uren vol dance, al koelde het aan het begin van de avond zoals voorspeld aardig af.


Breda op de bres voor LHBT-medemens

BREDA - Op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap doet Breda samen met 40 andere grote gemeenten mee aan de landelijke Regenboogaanpak. Hierbij worden acitiviteiten ondernomen om de zichtbaarheid, veiligheid en sociale acceptatie van LHBT-ers in Breda te vergroten.


Voetgangersbrug station Breda afgesloten wegens Dancetour

BREDA - De voetgangersbrug die treinpassagiers van en naar station Breda toegang biedt tot en van het station vanaf de centrumzijde is sinds zondagmorgen elf uur gesloten.


Het weer in Breda: Zomerse zondag, na aangename zaterdagmiddag (foto's)

BREDA - Het is Dancetour in Breda, dus is het mooi weer. Dat lijkt in elk geval een wetmatigheid. Telkens als het Dancetour en dus Eerste Pinksterdag is, straalt de zon. Het wordt vandaag ongeveer twintig graden met volop zon.


Breda maakt zich op voor Dancetour (plus timetable)

BREDA - Eerste Pinksterdag staat in Breda voor danceliefhebbers gelijk aan DanceTour.  Sinds zondagmorgen is vanwege het evenement een gedeelte  van de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van het Stadskantoor afgesloten voor motorvoertuigen.


Agressieve stappers die zich bemoeiden met arrestatie eveneens aangehouden

BREDA - Tijdens de uitgaansnacht van zaterdag op zondag heeft de politie 14 aanhoudingen verricht. Zes mannen werden ineens aangehouden tijdens een incident in de Reigerstraat. 


Update: Gewapende overval op Kijkshop Keizerstraat, dader nog spoorloos

BREDA - De politie is op zoek naar een dader van een gewapende overval op de Kijkshop aan de Keizerstraat. De winkel is zaterdagmiddag 22 mei 2015 rond 17.15 uur overvallen. Een man bedreigde de drie medewerkers met een vuurwapen. Hij heeft geld buit gemaakt.


Landelijk nieuws

RSS 
De Europese Unie en de in Burundi invloedrijke rooms-katholieke kerk hebben hun deelname aan de waarnemersmissie voor de parlementaire verkiezingen van 5 juni opgeschort. 
Burgemeester Annemarie Jorritsma wil dat Duitsland het visum intrekt van de Saudische sheikh Esam Alowed. Deze prediker is te gast op een driedaagse benefietcongres in Almere dat vrijdag begint. 
Nederland zet langer materieel in voor de bewaking van de Europese buitengrenzen en het redden van bootvluchtelingen. 
FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zich voor het eerst sinds de arrestaties van hoge FIFA-functionarissen uitgelaten over de crisis. Hij ontkende verantwoordelijk te zijn voor de corrupte praktijken binnen het voetbalorgaan. 
De eindexamens voor middelbare scholieren zitten erop. Een relatief kleine groep moest donderdag hun laatste examens schrijven. Er stonden enkel talen op het programma: Russisch, Fries, Arabisch, Turks en Spaans.
Drie VN-vredesmilitairen in het noorden van Mali zijn donderdag gewond geraakt toen een auto in hun konvooi op een landmijn reed. 
Oud-minister Camiel Eurlings is teleurgesteld in de manier waarop de NS heeft geopereerd in het debacle rond de hogesnelheidslijn HSL Zuid.
De Europese voetbalbond UEFA gaat de voorzittersverkiezing van de internationale bond FIFA vrijdag in Zwitserland niet boycotten.
Op de A200 van Haarlem naar knooppunt Rottepolderplein is donderdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd.
Bezoekers van een alternatief muziekfestival in de Negev-woestijn in Israël hebben een archelogische nederzetting van ongeveer 150.000 jaar oud voor een groot deel vernield.
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O