WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Poolreiziger Marc Cornelissen doet verhaal tijdens Breda e-Drive

BREDA - Poolreiziger Marc Cornelissen houdt tijdens Breda e-Drive op woensdag 17 september een lezing. Cornelissen is de speciale gast tijdens de bijeenkomst ‘Slim samenwerken aan een CO2-neutraal Breda’.


Burgemeester zingt mee in nieuwe versie Bruisend Breda

BREDA - Pim van Ginneken, de Flanellen en burgemeester Peter van der Velden nemen zaterdag op het Schoolakkerplein een nieuwe versie op van Bruisend Breda. Van Ginneken schreef het nummer een aantal jaar geleden als ode aan de stad.


Breda 26e op lijst 'groenste stad'

BREDA - Breda is de afgelopen jaren relatief minder groen geworden, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Wage


Bouwvakker klem tussen hoogwerker en heftruck bij ViaBreda

BREDA - Op de parkeerplaats bij ViaBreda heeft dinsdagmiddag een bouwongeval plaatsgevonden. Een man, vermoedelijk bouwvakker, is met zijn been klem komen te zitten tussen een hoogwerker en een heftruck.


23-jarige quadrijder breekt wervel en bekken bij ongeval

BREDA - Een 23-jarige inwoner van Dorst heeft maandagavond onder andere een wervel en zijn bekken gebroken toe hij met een quad op de Tilburgseweg crashte. De toedracht van het ongeval is onduidelijk.


Woningcorporaties geven meer inzicht in huursubsidie

BREDA - De wooncorporaties in west Brabant gaan potentiële huurders binnenkort meer inzicht geven in de huurtoeslag. Via de site Klik Voor Wonen kunnen woningzoekenden direct een indicatie krijgen van de huurtoeslag bij een sociale huurwoning.


Politie neemt oplichters Jaguar af

BREDA - De politie heeft  twee mannen opgepakt op verdenking van oplichting. Ze werden aangehouden in een Bredaas hotel. De twee mannen (33 en 37 jaar) waren de afgelopen tijd onder andere actief in Brabant. Bij hun arrestatie werd beslag gelegd op een dure Jaguar.


Fietsenstalling centraal station verplaatst naar achterkant

BREDA - De opening van de Belcrumzijde van het nieuwe centraal station heeft ook gevolgen voor fietsers. De fietsenstalling aan de centrumzijde zal namelijk verhuizen naar de achterkant.  Hierdoor moeten fietsers voortaan een stukje omrijden wanneer ze vanaf het centrum komen. 


Nieuw: NHTV leidt op tot pretparkmanager

BREDA - NHTV in Breda is een nieuwe opleiding gestart. Officieel heet de opleiding Attractions and Theme-Parks, maar in de volksmond spreekt men van opleiding pretparkmanager. Docent Goof Lukken kan er wel om lachen. “Het is een sexy opleiding.”


Prachtige spiegeling in water bij BSV Boeimeer, Haagse Beemden. Foto: Nico Koevoets.

Fraai nazomerweer

Weersverwachting voor dinsdag 2 september 2014

Boven Engeland en Scandinavië ligt een omvangrijk hogedrukgebied. Het zorgt de rest van de week voor aangenaam nazomerweer.


Breda Centraal: Ook Döner Company verhuist

BREDA - Breda maakt de nacht van 6 op 7 september kennis met het nieuwe Breda Centraal. BredaVandaag neemt deze week een kijkje aan de centrumzijde van het station. Wat betekent de ommezwaai in de bouw en de opening voor de betrokkenen.


Drie mannen aangehouden voor exporteren hennep naar België

BREDA - Agenten hebben vrijdagavond op de snelweg richting België ter hoogte van Breda drie mannen aangehouden. Bij de politie leefde het vermoeden dat het trio van plan waren drugs uit te voeren naar het buitenland met hun voertuig.


Akinci gaat ‘open gesprek’ aan met stad over nieuw cultuurbeleid

BREDA - Wethouder Selcuk Akinci gaat de komende maanden op zoek naar de C-Factor voor de stad. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. Doel van deze zoektocht is om tot een herijking te komen van het plaatselijke cultuurbeleid.


Oplettende buurtbewoners helpen bij aanhouding inbreker

Breda - Gisterenavond is een 31-jarige man uit Breda aangehouden. De Bredanaar zou volgens getuigen bezig zijn met het openbreken van een auto. Hij is ingesloten in de cel.


Nieuwe ingang Breda Centraal zaterdag 05.30 uur open

BREDA - De verbouwing is nog in volle gang, maar de noordkant van het nieuwe centrale station van Breda gaat dit weekend open. Zondag om 5:30 kunnen reizigers via deze Belcrumkant de trein bereiken. De huidige entree zal vanaf dat moment worden gesloten.


Politiek Breda: Hete herfst na een roerige zomer?

BREDA - Na een vergaderloze zomer, gaat de Bredase politiek deze week weer van start. De eerste vier commissievergaderingen staan op de agenda. Voorafgaand aan deze eerste bijeenkomsten: waarover gaan oppositie en coalitie met elkaar in de slag?  


Eenzame bakfiets zoekt rechtmatige eigenaar

CENTRUM - Hij staat al maanden bij Marianne Robben voor de deur, deze bakfiets. Netjes op slot aan de Seeligsingel. Maar van wie is ie? Dat vraagt ze zich af. Vandaar dat ze een oproepje op Facebook plaatste.


NAC neemt afscheid van scout Frans Bouwmeester

BREDA - NAC maakt sinds 1 september officieel geen gebruik meer van de diensten van scout Frans Bouwmeester.


Trekzakkenfeest tijdens Mercado de Belcrum

BELCRUM - Zakfest, dat is de naam van een nieuw muzikaal en culinair festival dat 14 september bij Belcrum Beach gehouden wordt. Acht accordeonacts treden deze middag op.


Handjes op elkaar voor de Messi van Breda (foto's)

BREDA - Liefhebber pur sang Anthony Lurling sloeg begin dit jaar de achterdeur van het Rat Verleghstadion met een klap achter zich dicht. De Bossche aanvaller weigerde genoegen te nemen met een invallersrol en vertrok boos naar Heerenveen.


Rustig najaarsweer

Weersverwachting voor maandag 1 september 2014

Een rug van hoge luchtdruk zorgt voor rust in de atmosfeer.


Eerste driepunter voor NAC tegen PEC Zwolle

BREDA - NAC heeft PSV zondagmiddag aan de eenzame koppositie geholpen. De Bredanaars deden dat door PEC Zwolle, tot dit weekend mede-koploper, met 3-1 te verslaan in het Rat Verleghstadion.


Tegenstanders opvang asielzoekers teleurgesteld maar strijdbaar

BREDA - De tegenstanders van de opvang van asielzoekers in de Koepel hebben teleurgesteld gereageerd op de beslissing van de rechtbank.


Demonstratie 'Hart voor Gaza' in centrum Breda

BREDA - Op het Kasteelplein in Breda is het kort voor aanvang van de demonstratie Hart voor Gaza rustig. Het aantal demonstranten en politieagenten lijkt in evenwichtig. Actiecomite Hart voor Gaza heeft vier sprekers bereid gevonden de demonstratie zondagmiddag in Breda toe te spreken.


CDA: De gemeente moet kunstwerken beter beschermen

BREDA - De CDA-fractie in Breda maakt zich hard voor ‘vergeten kunstwerken.’ Aanleiding is een gevonden kunstwerk op een braakliggend terrein tussen de Speelhuislaan en de Van Rijckevorselstraat.


Traumaheli vliegt voor slachtoffer geweldsmisdrijf

BREDA - Zondagmorgen rond negen uur is in een gebouw aan de Verlengde Poolseweg een gewonde man aangetroffen. De man had volgens de politie uiterlijke verwondingen die afkomstig zijn van een geweldsdelict.


Ronald Plasterk opent Roodharigendag

BREDA - Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opent samen met initiatiefnemer Bart Rouwenhorst de Roodharigendag. Dat gebeurt zondag 7 september om 12.00 uur op het bordes van het stadhuis aan de Grote Markt.


Zelfs de zon gaat schijnen als de Tranen doorbreken

BREDA -  Het weer was niet best, bij de eerste tranentrekkers en koren bij De Tranen van Van Cooth, maar aan het eind van de middag kregen de Tranen de zon aan het schijnen.


Drone-veteraan laat Bredase wijken van boven zien (Video)

BREDA - Het is weekend, een mooi moment om even weg te zweven bij de waan van de dag.  Weg van alle dagelijkse beslommering en drukte op de grond. Kortom een mooi moment voor een nieuwe aflevering van Breda Van boven!


Singelloop stevent af op record-aantal deelnemers

BREDA - De Bredase Singelloop op 5 oktober stevent af op een recordaantal deelnemers. Dat maakt de organisatie op uit het aantal voorinschrijvingen.

De teller van de voorinschrijvingen staat nu op 13% in de plus ten opzichte van vorig jaar sinds de inschrijving op 1 mei startte.


Rabobank Prinsenbeek dicht wegens verbouwing

BREDA - De Rabobank-vestiging in Prinsenbeek ondergaat binnenkort een metamorfose. Het pand aan de Loopstraat zal om die reden van 8 september tot en met 3 oktober gesloten zijn. De geldautomaten zijn tijdelijk niet beschikbaar van 10 tot en met 26 september


Gewapende overval op Domino's Pizza, daders spoorloos

BREDA - Twee nog onbekende mannen hebben in de nacht van vrijdag 29 augustus op zaterdagavond 30 augustus een gewapende overval gepleegd op pizza afhaal- en bezorgbedrijf Domino's, gevestigd aan de Graaf Hendrik III plein. Er raakte niemand gewond. De daders namen geld mee.


De opbouw voor de Tranen van Van is in volle gang

Opbouw Tranen van Van Cooth in volle gang

BREDA - Een dik dozijn vakmensen zijn op het Van Coothplein druk in de weer om alles gereed te maken voor de Tranen van Van Cooth 2014. Veel tijd is er niet meer, want het smartlappenfestijn begint morgen al om 20:00.


Politie alert op ongeregeldheden tijdens pro-Gaza Demonstratie

BREDA - De route die de pro-Palestina demonstratie gaat volgen zondag is bekend. Organisator Hart voor Gaza heeft hierover afspraken gemaakt samen met de gemeente politie en justitie. Ook zijn er afspraken gemaakt over de openbare orde.


'11 oktober nieuw dancefeest bij Asterdplas'

HAAGSE BEEMDEN - Liefhebbers van hardstyle kunnen 11 oktober hun hart ophalen bij een nieuw dancefestival bij de Asterdplas in de Haagse Beemden. Tenminste, als de vergunningaanvraag van de organisatie wordt goedgekeurd. Die heeft de gemeente nu in behandeling.


Waardig afscheid voor zanger Jeroen Spierenburg

BREDA -  Onder grote belangstelling is door familie, collega's en vrienden vrijdagmiddag in Breda afscheid genomen van zanger Jeroen Spierenburg. Het was een emotioneel en waardig afscheid dat paste bij een man die hield van de schijnwerpers. 


Drie avonden Oktoberfest op P5 bij NAC met Lederhozen of Dirndl

STEENAKKER - Drie avonden lang Schlagermuziek en pullen met liters bier: dat is het Oktoberfest dat het laatste weekend van oktober op P5 van NAC gehouden wordt.                


Jongens krijgen boete voor vechten op Slotjesbrug

Breda - De politie heeft twee jongemannen gearresteerd die met elkaar slaags waren geraakt op de Hoge Brug. Er raakte niemand gewond. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt


Traditionele kermis in Ulvenhout in een modern jasje gestoken

BREDA - Het dorp Ulvenhout staat de komende drie dagen in het teken van de kermis. Een oude traditie die door de nieuwe organisatoren van Ulvenhout Leeft in een modern jasje is gestoken.


Pinstoring door graafwerkzaam op Station Breda

BREDA - Reizigers op station Breda hebben sinds donderdagmiddag 14.30 uur te maken met een pinstoring. Volgens een woordvoerder van NS kan er in elk geval niet gepind worden bij de loketten, maar ook bij automaten zouden reizigers niet of nauwelijks kunnen pinnen.


Nieuw restaurant aan de Haven ‘powered by Streetwise Breda’

CENTRUM - Streetwise Breda opent begin september een restaurant aan de Haven. Op de plaats waar de afgelopen jaren Alexandros The Greek, Nottos en Entrecote gevestigd waren gaat Streetwise twaalf mensen opleiden tot kok of gastheer of gastvrouw.


Stichting Steungezin wil arm en rijk verbinden via donatiesite

BREDA - Slimme oplossingen zijn vaak simpel. Zo ook het idee achter de website Steungezin.nl van Helma du Pont. Via deze site kunnen mensen heel simpel Bredanaars helpen die het niet breed hebben. “Het gaat gek genoeg niet om het geld, het gaat om elkaar helpen.”


Jeroen Spierenburg in zijn videoclip Door jou

Uitvaart zanger Jeroen Spierenburg live op internet te volgen

BREDA - De uitvaart van volkszanger Jeroen Spierenburg is vandaag live te volgen op internet. Vanaf 14:00 kunnen mensen via www.liveuitzendingen.nl de plechtigheid volgen. Ook de bijeenkomst na de dienst is via het web te volgen.


Winkelcentrum Hoge Vucht krijgt een nieuwe glazen dak

BREDA - Het dak gaat er letterlijk af in winkelcentrum Hoge Vucht. Het tentzeil heeft zijn langste tijd gehad en wordt vervangen door een modern en plat glazen dak. Het winkelend publiek zal geen last hebben van de verbouwing.


Wolkenvelden, een enkele bui

Weersverwachting voor vrijdag 29 augustus 2014

Bij Schotland ligt een lagedrukgebied dat in de ochtend nog kans op een bui geeft. Nadien opklaringen.


Fietser zwaargewond bij ongeval op Mastbosstraat

HEUVEL - Rond 06.20 uur is op de Mastbosstraat in Breda een man op de fiets aangereden door een auto. De fietser zou plotsklaps de weg zijn overgestoken en de auto kon hem niet meer ontwijken.


Onderzoek naar sociale binding Red Head Days

BREDA - Op welke manier leidt Roodharigendag tot sociale binding. Die vraag komt aan de orde in het promotieonderzoek van NHTV-docent en socioloog Ilja Simons.


Eenzijdig verkeersongeluk op de Graaf Engelbertlaan

Opnieuw verkeersongeluk op de Graaf Engelbertlaan

BREDA - Op de Graaf Engelbertlaan heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Hierbij is een auto tegen een lantaarnpaal aangereden. Er is een traumahelikopter onderweg, net als de brandweer. De automobilist moet waarschijnlijk worden losgeknipt uit de auto.


Rechter wijst bezwaren verbouwing Koepel af

BREDA  - De rechtbank heeft de bezwaren van de omwonenden tegen de bouwaanvraag van de Koepel afgewezen. De rechter oordeelt dat de verbouwing niet in strijd is met het bestemmingsplan.


Landelijk nieuws

RSS 
Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft dinsdag bevestigd dat de leider van de Somalische islamitische terreurgroep Al-Shabab doelwit was van een aanval maandagavond. 
Een wielrenner is dinsdagavond om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtwagen in het Limburgse dorpje Heibloem. 
Minister Stef Blok (Wonen) gaat het makkelijker maken voor huurders die hun woning kopen en gezamenlijk het beheer en onderhoud van hun woning en omgeving willen regelen. 
De Islamitische Staat (IS) heeft weer een video vrijgegeven waarin een Amerikaanse journalist wordt onthoofd. Dit keer zou het gaan om Steven Sotloff, die in augustus 2013 werd ontvoerd in Syrië. 
Oud-voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) Theo Langejan heeft geen fouten gemaakt met de declaraties van zijn dienstreizen. 
Drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse mogen nooit meer aan het werk als cardioloog als het aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ligt.
Nederlanders vinden het lidmaatschap van de NAVO de laatste tijd weer belangrijker. 
Vier militairen van de vredesmissie van de Verenigde Naties in Mali zijn dinsdag om het leven gekomen en 15 gewond geraakt toen hun konvooi op een landmijn reed.
Het kabinet gaat praten met drinkwaterbedrijven over de kwaliteit van het drinkwater. 
Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans wordt vrijwel zeker namens Nederland Eurocommissaris in de Europese Commissie. 
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O