WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Waarom de vleermuizen aan de Lage kant beschermd zijn

BREDA  - De gevonden vleermuizen in de flats aan de Lage Kant zetten voorlopig een streep door de sloopplannen van WonenBreburg.


Zoon en kleindochter Maczek voelen Breda als thuiskomen

BREDA - Het regenachtige weer moet Andrew en Karolina Maczek bekend voorkomen. De nazaten van generaal Stanisław Maczek komen allebei uit Groot-Brittannië. Alleen de manier waarop de kleindochter van generaal Maczek haar voornaam uitspreekt doet een Poolse achtergrond vermoeden.


Breda gezien van boven: Extreme edition (Video)

BREDA - Na zuurstof en voedsel is er nog iets waar de Bredanaar absoluut niet zonder kan, namelijk Breda van Boven. Deze aflevering is ook nog eens extra extreme en niet geheel zonder gevaar.  We schieten namelijk geen drone de lucht in, maar een argeloze verslaggever van BredaNu.


Villa Valkrust te koop: 4,5 miljoen euro

GINNEKEN - Een huis van een soort waarvan er slechts eens in de misschien wel twintig jaar één op de markt komt: Villa Valkrust aan de Ulvenhoutselaan. Het huis van oud-wethouder Cees Meeuwis staat voor 4,5 miljoen euro te koop.


Betrapte autodieven mishandelen eigenaar en slaan op de vlucht

BREDA  - De eigenaar van een Ford Transit heeft donderdagavond in de wijk IJpelaar twee mannen betrapt die zijn autobus wilden stelen. Een van de dieven trapte de man tegen het hoofd. Hierna vluchte het duo snel in een grijze Volkswagen Polo bestuurd door een handlanger.


Honderdduizend bezoekers Breda Photo, met laatste weekend voor de boeg

BREDA - Het einde van BredaPhoto 2014 is in zicht. Na dit weekend duurt het weer twee jaar voor de nieuwe editie zich aandient.


Twee ton moet arme Bredanaar weer bij maatschappij betrekken

BREDA - Breda heeft tot 2016 twee ton gereserveerd voor het stimuleren van projecten die burgerparticipatie bevorderen.


Voorstel voor nieuwe look Willemstraat (foto)

BREDA - De bouw van het nieuwe Breda Centraal heeft de komende jaren ook gevolgen voor de straten aan de centrumkant. Die krijgen een opknapbeurt en restyling. het ontwerp voor de nieuwe look is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

 


Werk Tilburg Centraal loopt uit, tot en met zaterdag geen treinen

BREDA/TILBURG - De werkzaamheden in en rondom Tilburg gaan twee dagen langer duren dan voorzien. Dat meldt de NS donderdagmiddag. Dit betekent dat er vrijdag en zaterdag nog bussen in plaats van treinen rijden van en naar Tilburg.


Laatst levende Poolse bevrijders bij herdenking bevrijding

BREDA - Het meest bijzonder aan deze week van feestelijkheden rond 70 jaar bevrijding van Breda? “De herdenkingen op zondag, vooral omdat er een groot aantal mensen bij is die er andere jaren niet zijn”, vertelt Jos Figlarek, voorzitter van het herdenkingscomité.


Parkeertarieven Barones, Concordia en Bredase straten stijgen in 2015

BREDA - De parkeertarieven in Breda gaan vanaf 1 januari 2015 omhoog. Dat geldt voor het tarief op straat, maar ook voor de tarieven in de Barones en de Concordia. Bij de overige parkeergarages blijft het tarief wat het nu is.


Passantenhaven Prinsenkade draait een succesvol eerste seizoen

BREDA - Afgelopen zomer verrees er aan de Prinsenkade een passantenhaven. Een pilot van de gemeente om te kijken hoe groot de vraag hiernaar nu eigenlijk is.


Viering bevrijding Breda met De Mens Centraal (foto's)

CENTRUM - De Koninklijke Landmacht heeft woensdagavond met de theatervoorstelling ‘De mens centraal’ het 70-jarig jubileum van de bevrijding van Breda opgeluisterd.


Andy van der Meijde live te bewonderen tijdens de najaarskermis in Breda

BREDA - Wat is er nu leuker dan de najaarskermis in Breda? De najaarskermis in Breda die bezocht wordt door Andy van der Meijde en zijn vrouw natuurlijk! Gelukkig komt de wereldberoemde voetballer, bekend van zijn boek en shows op tv, 24 oktober naar Breda.


Pabo biedt lingeriemodel aan als trainer NAC: 'Ideale kandidaat'

BREDA - ‘Stop met zoeken @NACnl! Hier de ideale kandidaat: staat haar mannetje, attractief & veel ervaring’. Zo mengde Pabo zich woensdagmorgen in de discussie rond wie de nieuwe trainer van NAC zou moeten worden.


Update: geen elektrocutie bij Elzenburgstraat, wel iemand onwel

BREDA - Op de Elzenburgstraat in Breda is woensdagmiddag iemand onwel geworden. Eerder was er sprake van dat er iemand onder stroom was komen te staan, maar dat is niet het geval volgens de politie. 


Maaskant: ‘NAC is een mooie club’

STEENAKKER - Robert Maaskant zou zich gemeld hebben bij de financiers van NAC om als opvolger van de maandag 13 oktober ontslagen Nebojsa Gudelj.


Rookverbod nu ook van kracht voor kleine cafés

BREDA - In geen enkele kroeg mag nog gerookt worden vanaf dit moment. Dat geldt ook voor de kleine kroegen zonder personeelsleden, waar tot nu toe een uitzondering voor werd gemaakt. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid dinsdagavond bekendgemaakt.


Vrijlating verkrachter Bredaas meisje jaar uitgesteld wegens risico op herhaling

BREDA - Kinderverkrachter Geoffrey J. die in 2006 werd veroordeeld voor de verkrachting van een 9-jarig meisje in Breda komt niet vervroegd vrij. De rechtbank in Breda stelt zijn voorwaardelijke vrijlating een jaar uit omdat de kans op herhaling te groot is.


NAC trainer moet consistent zijn en aanvallend willen voetballen

BREDA - De nieuwe NAC-trainer moet een duidelijke consistente lijn hanteren en aanvallend voetbal nastreven. Dat staat in het  functieprofiel dat is opgesteld door de directie van NAC en het RvC-lid Technische Zaken, Hubert Baardemans.


CDA wil offline vindbaarheid binnenstad Breda vergroten

BREDA - Het CDA is bang dat bezoekers de Bredase binnenstad niet kunnen vinden. De partij vindt het vreemd dat op de snelweg de route naar het centrum niet wordt aangegeven. Dat hoort niet, stelt Basile Lemaire.


Weer loos brand alarm Breda Centraal, nu door dwarrelend slijpstof

BREDA - Breda Centraal is woensdagochtend rond 11 uur weer korte tijd ontruimd geweest. Het brandalarm ging af nadat door het slijpen van natuursteen op perron 1 via open deur stof in de stationshal kwam. Het dwarrelende stof activeerde het brandalarm.


Krakende vleermuizen vertragen sloopplannen flats Lage Kant

BREDA - De sloop van zes flatblokken aan de Lage Kant wordt uitgesteld. Aanleiding is een groep vleermuizen die in de gebouwen woont.


Pizzabezorger krijgt klappen tijdens werk

BREDA - Een pizzabezorger heeft gisteren klappen gekregen toen hij pizza's aan het bezorgen was. Dat gebeurde rond 19.40 uur op de Gageldonksestraat.


Agenten betrappen inbrekers flat Hobokenstraat

HOGE VUCHT - Drie woninginbrekers zijn dinsdagmiddag op heterdaad gearresteerd na een inbraak in een flatwoning. De inbraak in de flatwoning aan de Hobokenstraat vond plaats rond 15.00 uur.


Belgische kunstenaar wil Linie tot eenheid krijten

LINIEKWARTIER - Tekenen in de straat. Op muren, het wegdek, gevels en als het even kan in huiskamers. Bart Lodewijks slaat de aankomende weken met zijn schoolbordkrijt aan het tekenen in de Bredase wijk Liniekwartier. "Tekenen in huiskamers heeft een mooie en een lelijke kant.


Zo komen de asielzoekers te wonen in AZC de Boschpoort

BREDA - De eerste asielzoekers komen woensdag 22 oktober aan in het asielzoekerscentrum in voormalige gevangenis de Boschpoort. De laatste verbouwingen zijn voltooid en de kamers zijn klaar.


Op zoek naar Bredaas karakter: Busstation zoekt taalwonder voor toverspreuk

BREDA - MOTI zoekt voor Breda Centraal de leukste, meest bijzondere en pakkende teksten over Breda. Het karakter van de stad moet beschreven worden. Breda Centraal zoekt een hartenkreet, prachtig citaat, lied of lokale legende. Daar kan heel Breda bij helpen.


Restaurant Los Hermanos gekroond tot kampioen van Nassaustad, Bredase horeca zint op revanche

BREDA - Na een voetbaltoernooi vol strijd en passie is het eindelijk duidelijk wie binnen de Bredase horeca het beste voetballen kan. In een zinderende finale wist Irodion Los Hermanos de collega’s van Zenza met 3-2 te verslaan.


Medewerker lichtgewond bij gewapende overval op Read Shop Cypresstraat

BREDA - De Read Shop in de Cypresstraat is dinsdagmiddag overvallen overvallen. Rond 13.15 uur is de overvaller de winkel binnengekomen. 


Intensievere aanpak criminaliteit Breda

BREDA - De gemeente wil de komende jaren ‘goed toeven’ in Breda. De huiselijke omgeving moet veilig zijn, net als de buurten, wijken, dorpen, de stad en de bredere regio. Dat is het uitgangspunt van het Programma Veiligheid 2015-2018.


Bredase nieuwbouw opent zaterdag deuren

BREDA - Verschillende nieuwbouwprojecten in Breda openen op zaterdag 25 oktober hun deuren. Belangstellenden kunnen dan tussen 11 en 13 uur een kijkje nemen in wat hun toekomstige woning zou kunnen zijn.


Voorjaarskermis vanaf 2016 weer in het centrum

BREDA - Als het aan wethouder Bernie van den Berg ligt zal de voorjaarskermis in 2016 weer worden gehouden in de binnenstad. De verandering komt voort uit de terugloop van zowel het aantal attracties als publiek.


49-jarige drugsverslaafde Bredanaar berooft ex van portemonnee

HEUVEL - Een 49-jarige Bredanaar is dinsdag rond 01.45 uur aangehouden omdat hij op de Cypresstraat zijn 36-jarige ex-vriendin van haar fiets geduwd had en haar tas zou hebben gestolen.


Hobo hifi failliet, bank 'breekt in' om inboedel op te eisen

BREDA - De winkelketen Hobo hifi is door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf heeft vijftien vestigingen, waaronder één winkel in Breda. In totaal werken er ongeveer vijfenveertig mensen bij Hobo hifi. In Breda zouden 5 personen werkzaam zijn.


Met high-tech loopband Grail leren vallen zonder opstaan

BREDA - Revalideren na een ongeluk of beroerte is nooit leuk. Als een baby moet je soms stapje voor stapje weer leren lopen in een gymzaaltje met fel steriel licht.


26 sollicitaties naar functie burgemeester Breda

BREDA -  26 mensen hebben gesolliciteerd naar het ambt van burgmeester van Breda. Er hebben zeven vrouwen en negentien mannen een brief geschreven waarin ze duidelijk maken dat ze in zijn voor opvolging van Peter van der Velden.


Nu over echte brug richting taxi’s Stationslaan

BREDA - Reizigers kunnen sinds zaterdag met de officiële trap van het stationsplein aan de Stationslaan naar straatniveau en dus de taxi’s.


File op A58 richting Breda ter hoogte van Ulvenhout

BREDA - Een ongeval op de A58 zorgt maandagmiddag sinds 16.00 uur voor een file tussen knooppunt St Annabosch en Ulvenhout.


Treinreizigers massaal in de bus bij Breda Centraal

BREDA - Kom je als treinreiziger aan op het moderne Breda Centraal met als eindbestemming Tilburg of Eindhoven, moet je als busreiziger verder. Vanaf afgelopen zaterdag tot en met aanstaande donderdag is dat de realiteit.


Sloop GTS Biesdonkweg: ‘Dit zijn de echte Tranen van Van Cooth’

BREDA - De grijper van sloper Vermeulen neemt met een krakend geluid een hap uit de aula van Van Cooth. De voormalige Gemeentelijke Technische School (GTS) aan de Biesdonkweg gaat tegen de vlakte.


GHB-gebruiker met mes aangehouden

BREDA - Agenten hebben maandagnacht een man aangehouden die onder invloed zou zijn van GHB. De politie kwam in actie na een melding dat een dronken man overlast zou veroorzaken bij een flat in Oosterhout. 


DJ Beauriche wint Talent Award tijdens Amsterdam Dance Event

BREDA - Tijdens het Amsterdam Dance Event heeft Beauriche (Boris Smit) een reusachtige beker gewonnen. De Bredase DJ kreeg deze vanwege het winnen van de Talent Award from Buddha to Buddha - Embrace Life and Amsterdam Dance Event. Beauriche kreeg de prijs uit handen van Sander Kleinenberg.


Bredanaar Colin Bekers blij met zilver op NK marathon

AMSTERDAM - De Bredase atleet Colin Bekers heeft tijdens de marathon van Amsterdam de zilveren medaille veroverd bij het Nederlands kampioenschap. Bekers finishte in de zware omstandigheden na 2.26.05 uur.


Espressobar Coffee & Cream haalt 11e plek in AD Koffietest

BREDA - De Bredase espressobar Coffee & Cream heeft een elfde plek behaald in de AD Koffietest 2014. Hiermee is Coffee & Cream de beste koffietent van heel Brabant. Ook is het de enige zaak uit Breda in de ranglijst van het AD.


jonge schoolinbreker aangehouden dankzij alerte getuige

BREDA - Dankzij een alerte getuige heeft de politie zondagmiddag een inbreker kunnen aanhouden. De oplettende burger belde de politie nadat hij een jongeman zag lopen op het dak van een school aan de Brederostraat.


Nieuwbouw Juzt aan Erasmusweg

BREDA - Op de plaats waar tot april 2013 nog de typerende na-oorlogse Maycrete-woningen stonden, start WonenBreburg deze maand met de bouw van een pand voor Juzt.


Landelijk nieuws

RSS 
De SP heeft een plan klaar om miljonairs flink meer belasting te laten betalen. 
De politie in Brabant heeft vrijdagnacht met veel mankracht gezocht naar een jong kind dat in de bossen bij Rosmalen zou zijn verdwenen. Om 06.30 uur is de zoektocht tevergeefs gestaakt, zegt de politie zaterdag.
Een groep van zeventig jongeren is vrijdagnacht opgevangen in een sporthal in Harderwijk. Ze waren gestrand op het station, nadat ze de laatste trein hadden gemist. 
Een grote groep gevangenen dacht vrijdag uit de gevangenis van San Cristobal in de Dominicaanse Republiek te kunnen breken. Maar dat ging faliekant mis toen bewakers het vuur openden op de gevangenen. 
Een topman van Google, Alan Eustace, heeft vrijdagavond een vrije val gemaakt van 40 kilometer en heeft daarmee een record verbroken.
Door een aanrijding met koeien rijden er zaterdagochtend geen treinen tussen Raalte en Nijverdal. Bij het ongeluk waren vijf koeien betrokken meldt de politie.
Koerdische strijders hebben uit wraak op terreurbeweging Islamitische Staat (IS) een Arabisch stadje in Noord-Irak verwoest en IS-krijgsgevangenen vermoord. 
Een 14-jarige Palestijn is vrijdag op de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten bij schermutselingen tussen Israëlische militairen en Palestijnse betogers die stenen naar hen gooiden. 
Burgemeester Eberhard van der Laan wil dat alle Amsterdamse clubs gratis water verstrekken aan hun bezoekers.
De man die woensdag in Ottawa een Canadese militair doodschoot, zou onlangs bij de Libische ambassade in de Canadese hoofdstad een verzoek voor een Libisch paspoort hebben ingediend. 
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O