WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Alpinisten gaan werken aan 70.000 euro kostende uitbreiding bliksembescherming Grote Kerk

BREDA - Na de zware blikseminslagen eerder dit jaar werkt men bij de Grote Kerk hard aan uitbreiding van de bliksembeveiliging. De inslagen in januari en mei 2014 veroorzaakten flinke schade. De uitbreiding gaat zo’n 70.000 euro kosten.


Still van beelden van Omroep Brabant

SP Breda in gesprek met oortrekker van staatssecretaris

BREDA - SP Breda gaat in gesprek met SP-lid Peter Ligtvoet nadat Ligtvoet dinsdag staatssecretaris Martin van Rijn aan zijn hoor heeft getrokken. Het SP-lid deed dat in Oosterhout bij een demonstratie tegen de bezuinigingen op thuiszorg.


Vergeet e-mail en lik aan Tiesto en Hardwell

BREDA - Altijd al eens aan Hardwel of Tiësto willen likken? Dat kan binnenkort. PostNL gaat vijf Nederlandse DJ’s afbeelden op hun postzegels. Het gaat om Afrojack, Armin van Buuren, Dash Berlin, Hardwell en Tiësto.


Onderdoorgang Belcrumweg is ‘verDazzled’

BREDA - Het waren oorspronkelijk beschilderingen om de vijand te misleiden, vandaar ook de naam Dazzle Paintings. In de Eerste Wereldoorlog, voordat de radarwas uitgevonden, was het een beproefde methode die werd toegepast op oorlogschepen.


Tilburgse heler gepakt met Bredase iPhone 5s

BREDA - Tegen een 32-jarige Tilburger is proces-verbaal opgemaakt wegens heling. Hij probeerde een gestolen telefoon te verkopen aan de rechtmatige eigenaar. Bij de transactie kwamen agenten in actie en arresteerden de heler.


Komst eerste asielzoekers Boschpoort nog onduidelijk

BREDA - Het is nog onduidelijk wanneer het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de eerste asielzoekers verwelkomt in delen van de voormalige gevangenis Boschpoort.


Wings for Life run 2015 start in Breda

BREDA - De Nederlandse editie van het wereldwijde hardloopevenement Wings For Life World run start 3 mei 2015 in Breda. Breda is een van de 35 plaatsen ter wereld waar de wedstrijd start die dag.


11.867 voorinschrijvers Singelloop

BREDA - 11.867 hardlopers hebben zich vooraf ingeschreven voor de Bredase Singelloop van aankomende zondag. Daarmee ligt de loop op schema voor een nieuw deelnemersrecord.


Zachte start van oktober

Weersverwachting voor woensdag 1 oktober 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Een omvangrijk vlak hogedrukgebied boven het vasteland van Europa zorgt voor rustig weer. Vanuit het westen nadert een zwak koufront.


Aanpak Participatiewet: 'Dichtbij of ver van werk?'

BREDA - De gemeente krijgt vanaf 2015 enkele zware taken erbij. Per 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet, die zich richt op re-integratie, participatie, inkomensondersteuning, armoede en schuldhulpverlening.


Meisje aan arm getrokken in Teteringen, politie zoekt getuigen

TETERINGEN - De politie is op zoek naar een vrouw die maandagmiddag een meisje te hulp schoot in Teteringen. Op de Oosterhoutseweg werd een 14-jarige meisje rond 12.30 uur door een man in een donkerkleurige auto aan haar arm getrokken.


Van der Velde neemt wielerliefhebbers bij de hand

BREDA - Op de achtergrond staat het WK Wielrennen aan wanneer oud-renner Johan van der Velde  zijn bezoek verwelkomt. Maar wie had anders verwacht van de renner die in de jaren tachtig wielrennend Nederland meenam in zijn wielersuccessen.


Willie Wartaal is een tas, dankzij Mezz

BREDA - Een tas met Wille Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig waarvan maar een exemplaar is gemaakt. Mezz gaf hem afgelopen week weg aan een gelukkige fan. Gemaakt voor Tekstiel Atelier. “We dachten er al langer over na om iets nuttig te doen met onze spandoeken.”


vroem vroem

Breda gaat aanvragen Monstertruck-evenementen extra controleren

BREDA - Het drama in Haaksbergen tijdens de monstertruck-show is voor de gemeente Breda aanleiding om aanvragen voor dergelijke evenementen in Breda extra zorgvuldig te bekijken.


Lekkage centraal station Breda kan nog half jaar duren

BREDA - De wateroverlast op het centraal station Breda kan volgens Prorail nog wel een half jaar duren. Oorzaak hiervan is het dak dat nog in opbouw is.


Fiestendief loopt tegen de lamp dankzij oplettende eigenaar

BREDA - De politie heeft maandag een 26-jarige man uit Breda aangehouden. Hij zou eerder op de dag een fiets hebben gestolen in het centrum.


Jong zwaantje gewond na val uit de lucht

BREDA -  Een jonge zwaan is dinsdagmorgen uit de lucht gevallen bij de Stadionstraat. Het beestje raakte hierbij gewond aan zijn vleugels. Na zijn zijn val vluchtte de zwaan samen met zijn familie het water in.


'Evenementenhal Bavelse Berg niet kleiner door Kinepolis-bioscoop

BREDA - De komst van de bioscoop Kinepolis naar de Bavelse Berg heeft geen gevolgen voor de rest van het evenemententerrein. Dat heeft wethouder Bob Bergkamp maandagavond gezegd in de commissievergadering Economie na vragen van D66.


Fraai slot van een mooie septembermaand

Weersverwachting voor dinsdag 30 september 2014

De luchtdruk is relatief hoog. De (stevige) buien van maandag zijn naar Duitsland weg getrokken.


Breda Centraal zo lek als een mandje (foto's)

BREDA - Het nieuwe centraal station van Breda heeft even de wind tegen. Na boze taxichauffeurs wordt de nieuwe vervoer-terminal nu geplaagd door lekkage.


KAM trekt meer dan 10.000 theaterliefhebbers

BREDA - De Kulturele Amateur Manifestatie Breda (KAM) heeft ook dit jaar weer veel bezoekers getrokken. In het Chassé Theater kwamen 91 verenigingen bij elkaar die samen 90 voorstellingen maken.


'Realiseer je dat een stad sowieso verandert'

BREDA - Duidelijkheid over wat de gemeente wil met de binnenstad. Dat is wat elke gemeente verder helpt en dus ook Breda. Dat betekent dat er soms pijnlijke keuzes gemaakt moeten worden. “Maar realiseer je ook dat een stad sowieso verandert”, stelt stedenbouwkundige Rob Schram uit Breda.


Nathalie Pagie

Winnaars grote Nathalie Pagie prijsvraag bekend

BREDA - Na een stevig juryberaad kan BredaVandaag met gepaste trots de winnaars bekendmaken van de grote Nathalie Pagie prijsvraag.


Illegale vuurwapens gevonden in Haagse Beemden

BREDA - De politie heeft maandagochtend tijdens het doorzoeken van een huis in de Haagse Beemden vuurwapens gevonden. Agenten vonden in een kast een revolver en pistool met bijbehorende munitie. De wapens zijn in beslag genomen.


A16 richting Antwerpen afgesloten na ongeluk (Update)

BREDA - Vanwege een aanrijding op de A16 bij Breda zijn drie rijbanen bij knooppunt Pinceville afgesloten. Het verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid in de richting van Roosendaal en Bergen op Zoom. 


De velden in met Bavel Fietst Om

 BAVEL - Het was zondag echt een dag om erop uit te gaan en de omgeving te verkennen. Een flink aantal fietsers met voorliefde voor het veldwerk greep deze kans aan om mee te doen aan ‘Bavel Fietst Om’.


Eén jaar tapas eten bij De Markt

(advertorial) - Op elke tafel ligt alvast een handje pelpinda’s en wakkert een kaarsvlammetje. Achter in de knusse zaak is de kok bezig met het voorbereiden van de tapashapjes. In oktober bestaat Tapas- en Borrelcafé de Markt een jaar.


Veel Nederlands succes tijdens Outdoor Brabant 2014

BREDA - Aan al het goede komt een eind, zo ook aan Outdoor Brabant. Ook dit jaar wist het paardenevenement te imponeren. Er was veel Nederlands succes te vieren en ook het weer werkte mee. Al met al een toernooi waar Breda oprecht trots op mag zijn. 


Breda gaat tientallen gebouwen energie zuiniger maken

BREDA - Breda gaat in eerste instantie 50 tot 60 gemeentelijke gebouwen energiezuiniger maken. Voor die gebouwen worden de komende tijd ‘Duurzame Meerjaren Onderhoudsplannen’ voor deze gebouwen opgesteld.


Waarschuwing ANWB: Verkeerschaos rond Rotterdam na ongeval

BREDA / ROTTERDAM - Een ongeval bij de Van Brienenoordbrug zorgt deze maandagochtend voor een verkeerschaos rond Rotterdam. De situatie is dermate ernstig dat de ANWB adviseert om Rotterdam te mijden. 


Sint Michielszomertje

Weersverwachting voor maandag 29 september 2014

Een hogedrukgebied boven het vasteland van Europa zorgt ook maandag voor fraai najaarsweer.


Ad Romijn

Trouwen op Valentijnsdag bij Baronie TV

BREDA - Carnavalszaterdag en Valentijnsdag vallen in 2015 samen. Voor Baronie TV aanleiding om het inmiddels traditionele TV-carnavalshuwelijk op deze dag te plannen.


Wereld zonder Kopzorgen: aankomst in druk Spanje

BLOG - De Bredase neven Freek en Tim Haverman lopen naar Portugal, via Santiago de Compostella. Tijdens deze meer dan 2600 kilometer lange wandeltocht voor het goede doel houden ze een blog bij voor BredaVandaag.nl.


Inbrekers rippen hennep uit woning

BREDA - In een huis aan de Roy van Zuidewijnlaan is zaterdagavond na een inbraakmelding een hennepkwekerij ontdekt.


Hooligans NAC mishandelen drie supporters Ajax na gejuich

BREDA - Drie toeschouwers van de wedstrijd NAC-Ajax zijn zaterdagavond nadat zij gejuicht hadden voor een Ajax doelpunt in het stadion mishandeld door NAC-hooligans.


Agenten op straat doen oude uniform uit

BREDA - De politie in Zeeland en West-Brabant gaat zich verkleden. De agenten op straat hangen het oude uniform in de wilgen en krijgen daarvoor een nieuw uniform in de plaats.


Politie zoekt getuigen agressieve straatoverval Haagdijk

BREDA - De politie is op zoek naar getuigen van de beroving van een 18-jarige Bredanaar  op de Haagdijk in het steegje naast de Primera. De diefstal gebeurde zaterdagmiddag rond 16:30.


Op naar de Singelloop: het verhaal achter de tijden en klasseringen

Hardloper Jeroen Maas uit Breda bereidt zich voor op de Singelloop, waar hij de halve marathon loopt. In de aanloop daarnaar toe blogt hij over zijn trainingsweken. Deze week: de strijd tegen blessures


Doorstart TEDxBreda in de maak

BREDA - Na twee edities besloot de organisatie van TEDxBreda deze zomer er een eind aan te breien. Het organiseren kostte veel tijd, aanleiding om te stoppen. Dat vond een groep liefhebbers ‘heel erg jammer’. “Ik denk dat er heel veel mogelijkheden zijn”, vertelt Nicolette Diepeveen.


Automobilist bekneld na eenzijdig ongeluk Galderseweg

BREDA - Op de Galderseweg heeft zondagochtend een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Hierbij raakte een vrouw bekneld in haar wagen. Het slachtoffer is inmiddels uit haar benarde positie geknipt en meegenomen naar het ziekenhuis.


NOAD-mentaliteit helpt NAC niet aan zege

BREDA - NAC heeft voor de tweede keer op rij verloren in de eredivisie. Landskampioen Ajax was in Breda met 2-5 te sterk.


Samba Breda maakt van lenteachtige herfstdag hartje zomer

BREDA - Breda was deze zaterdag weer even Rio de Janeiro aan de Mark, met de Haven tot mini-Copa Cabana.


NAC-Ajax kwartier later door vertraagde bus

BREDA - Het duel tussen NAC en Ajax begint een kwartier later dan gepland: 18:45 uur. Dit heeft alles te maken met de vertraagde bus van de Amsterdammers, die pas om zes uur arriveerde bij het Rat Verlegh Stadion.


Revölvo: rauw, recht voor zijn raap en zwaar slepend

BREDA - Elke week zet BredaVandaag in samenwerking met POB een nieuwe clip van een Bredase artiest in de spotlights. Deze week het nieuwe nummer The All Seeing Eye van Revölvo.


Drie mannen in gestolen Peugeot betrapt in centrum Breda

CENTRUM -  Op de Markendaalseweg  zijn drie mannen uit Breda van 21, 22 en 26 jaar aangehouden. De mannen worden verdacht van  heling omdat zij in een auto reden die gesignaleerd stond als gestolen.


Man ligt anderhalf uur ondersteboven met auto in sloot

PRINSENBEEK - Een 24-jarige man uit Etten-Leur had zich de afloop van zijn vrijdagavond anders voorgesteld. Hij heeft anderhalf uur met zijn auto ondersteboven in een sloot bij de Elshoutweg / Verloren Hoek gelege. Daar was hij uit de bocht gevlogen.


Nominatie Breda Pluim: De Colonie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De tweede nominatie: De Colonie.


CDA: onkruid op gemeentegrond geeft boeren overlast

BREDA -  Het CDA heeft vragen gesteld over de manier waarop de gemeente omgaat met de ecologische verbindingszones. Deze groene stroken zijn bedoeld om verschillende natuurgebieden met elkaar te verbinden, maar zouden schadelijk zijn voor het omliggende land van boeren.


Landelijk nieuws

RSS 
De omstreden wetenschapper Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude, werkt weer als docent. Hij is sinds kort aan de slag bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. 
Bij een serie explosies in een munitiefabriek in Bulgarije zijn woensdagavond 10 tot 15 mensen om het leven gekomen. Dit hebben media in het Balkanland gemeld. 
Een 56-jarige Nederlander is afgelopen weekeinde gedood in het zuiden van Spanje. Hij stierf in het restaurant dat hij runde in het plaatsje Colmenar, ten noorden van Malaga.
De Tweede Kamer heeft "grote zorgen" over de financiering van de Nederlandse bijdrage aan de militaire missie tegen de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) in Irak.
In de wijk Benoordenhout in Den Haag is woensdagavond een grote brand uitgebroken.
Ondanks de brede wens in de Tweede Kamer stelt minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) dat hij geen actie tegen de omstreden Sint Maartense politicus Theo Heyliger kan afdwingen.
De Syrische autoriteiten hebben geen uitdrukkelijke toestemming gegeven voor door de Amerikanen geleide luchtaanvallen op doelen van Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) in Syrië.
De Palestijnen willen dat Israël zich uiterlijk november 2016 heeft teruggetrokken uit alle Palestijnse gebieden die het land sinds 1967 heeft bezet. 
Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) gaat na in welke gevallen de Nederlandse Spoorwegen (NS) juridisch wanpresteren kan worden verweten, waardoor de concessie ter discussie kan worden gesteld.
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O