WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Heetste 1 juli ooit in Breda (update)

BREDA - De hoogste temperatuur ooit in Breda zou de komende dagen zomaar eens verbroken kunnen worden. Op 19 juli 2006 werd het 37,4 graden bij het weerstation van weerman Nico Koevoets in de Haagse Beemden.


Traumaheli geland bij Heuvelbrink

HEUVEL - Op het grasveld bij de Heuvelbrink is woensdagmiddag de traumahelikopter geland. het medische team van de helikopter verleende assistentie bij een kindje van een half jaar oud dat onwel was geworden door de hitte.


Raadsels rond nieuwe look Jelle ten Rouwelaar (foto's)

BREDA - Is zijn rossige haar verkleurd door de verzengende zomerzon? Of heeft keeper Jelle ten Rouwelaar thuis per ongeluk de verkeerde (kleur)shampoofles van het schap in de badkamer gepakt?


Falkenburg niet bezig met transfer

BREDA - Hij mag dan in de belangstelling staan van aartsrivaal Willem II, een transfer staat niet hoog op de verlanglijst van Erik Falkenburg. “Donderdag train ik weer voor het eerst met de groep”, aldus de NAC-voetballer.


Bredase bands: de geheime locatie van The Martial (video)

BREDA -  BredaVandaag zet in samenwerking met POB om de zoveel tijd een nieuwe clip van een Bredase muzikant in de spotlights. Deze week de nieuwe videoclip Hideaway van The Martial.


Havermarkt avond en dag omgetoverd tot stadsstrand mét zwembad

BREDA - Ook de horecaondernemers hebben een blik geworpen op de weersvoorspellingen. Het woord hittegolf doet het doorgaans niet goed, voor ondernemers in de binnenstad. Op de Havermarkt hebben ze nu de handen ineengeslagen.


Bredanaar gepakt tijdens overdragen 5 kilo XTC aan Amsterdammer

DRIEBERGEN - Een 67-jarige Bredanaar is maandag op de Maasstraat in Amsterdam aangehouden. Dat gebeurde toen hij 5 kilo XTC overhandigde aan een 48-jarige man uit Amsterdam. Beide mannen werden aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.


Breda op sociale media meest positief besproken stad van heel Nederland

BREDA - De parel van het zuiden blijkt de meest positief besproken stad van Nederland te zijn op social media. Onderzoekbureau Coosto analyseerde het afgelopen half jaar miljoenen berichten op Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Linkedin en Google+.


Derde aanhouding voor straatroof 15-jarige jongen uit Breda

BREDA - De politie heeft woensdag een derde man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de beroving van een 15-jarige jongen in Breda.


Altijd prijs voor NAC bij UVV (foto's)

ULVENHOUT - Het was een snikhete avond, maar de voetballers van NAC maalden daar totaal niet om. Bij Jeugdland in Ulvenhout speelde NAC zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Dit keer werd het 0-16.


Tropisch warm

Weersverwachting voor woensdag 1 juli 2015

Algemene luchtdrukverdeling


Kliko's op tijd aan de straat vanwege tropenrooster ophalers

BREDA - De gemeente roept haar inwoners op deze week toch vooral de kliko's op tijd aan de straat te zetten. De verschillende ophaaldiensten werken namelijk deze week volgens het hitteprotocol van de gemeente. 


Proefvoegen in de Vismarktstraat

BREDA - Hoe zorg je ervoor dat de voegen tussen de kinderkopjes en de natuurstenen in de Vismarktstraat goed dichtblijven? Dat is de vraag. Dus gaat de gemeente drie proefvakken aanleggen in deze uitgaansstraat. Maandag is het voorbereidende werk begonnen.


Prinsenbeek maakt zich op voor de Ronde

PRINSENBEEK - Utrecht heeft eenmalig de Tourstart, Prinsenbeek heeft jaarlijks de befaamde Ronde. Zoals altijd daags voor de start van de Ronde van Frankrijk is Prinsenbeek het wielerdorp van de regio. Vrijdagavond 3 juli razen de renners door Prinsenbeek.


Stroomstoring in deel Boeimeer

BOEIMEER - Een deel van de wijk Boeimeer zit sinds ongeveer twee uur zonder elektriciteit. Het gaat in elk geval om de Brederostraat. De storing kan voor enkele klanten van Enexis nog tot het eind van de middag duren.


SP maakt zich zorgen over zwemvaardigheid Bredase jeugd

BREDA - De SP maakt zich zorgen over de groeiende groep jonge Bredanaars dat geen zwemdiploma heeft. Het aantal 5-jarigen met zwemdiploma A daalde van 98% in 2011 naar 92% in 2014. 


Oranjehockeysters het schip in in Breda

BREDA - De hockeysters van Oranje zijn maandagavond het schip ingegaan in Breda. Letterlijk dan, want het vrouwenhockeyteam maakte in het geniep een rondvaart over de Bredase singels.


Tegelsuper Hoornick wordt Trendia vloer & wand

(advertorial) - Het wordt even wennen voor de vaste klanten die zonder na te denken richting het Spinveld rijden. Tegelsuper Hoornick gaat dit jaar over in Trendia vloer & wand.


Warm slot van juni

Weersverwachting voor dinsdag 30 juni 2015

Algemene luchtdrukverdeling


Nieuwe toegang parkeerplaats Dr. Struyckenplein

HEUVEL - De toegang tot de parkeerplaats levert  bezoekers aan het winkelcentrum op het Dr Struyckenplein af en toe flink wat ergernis op. Het krappe aantal toegangswegen zorgt voor opstoppingen en wildrijders over de trottoirs.


'Nieuwe eisen voor Harleydag onwerkbaar', dag afgeblazen

BREDA - De organisatie van de Harleydag heeft de stekker uit het evenement getrokken. Aanleiding zijn volgens de organisatie de nieuwe eisen waarmee gemeente, politie en OM op het laatste moment kwamen. 


Meerdere personen onwel in woning Markendaalseweg, meerdere ambulances ter plaatse (foto's)

CENTRUM - Vijf ambulances en meerdere politiewagens staan op de Markendaalseweg ter hoogte van de fietsenzaak tegenover de uitgang van de Barones. Ook de traumahelikopter werd in eerste instantie opgeroepen. Onduidelijk is wat er aan de hand is.


Tweede editie BredaVandaag Weekend: 100% Bredase onderwerpen

BREDA - Behoefte aan een 100% Bredase zaterdagkrant? Een krant waarbij het nieuws uit de stad voorop staat en niet is weggestopt in een regiokatern op pagina 10? Dan is BredaVandaag Weekend de zaterdagkrant voor jou.


De eenzame ijsbeer en de zonaanbidders (foto’s)

GALDERSE MEREN - Het is de koelste dag van de week, zoals het er nu naar uitziet. Maar toch is het warm. Desondanks is het bij de Galderse Meren nog rustig op deze maandagmiddag. Fijn voor de zonaanbidders en zwemmers, minder voor een enkele ijsbeer.


RIVM waarschuwt voor Tropische hitte in Nederland

BREDA - Vanwege de aanhoudende hitte treedt aanstaande dinsdag het Nationaal Hitteplan in werking. Dat heeft het RIVM besloten na bestudering van de weervoorspellingen. Vooral bejaarden, baby's en chronisch zieken kunnen veel last krijgen van het warme weer.


Bredase Sportpenning voor tennisdirecteur Marvin Smart

BREDA - Toernooidirecteur Marvin Smart van Breda Future is onderscheiden met de Sportpenning van de stad Breda. Hij heeft de penning gekregen omdat hij zich al vele jaren inzet voor de tennissport in Breda.


ABC Clinic, klaar voor de toekomst

(advertorial) - Na een grondige verbouwing was het afgelopen zaterdag feest aan de Paardeweide.Daar hield ABC Clinic haar officiële heropening in aanwezigheid van wethouder Miriam Haagh.


Man slaat inboedel ex-vriendin kort en klein in de Baronielaan

BREDA - Een man heeft zondagavond een gedeelte van de inboedel van zijn ex-vriendin kort en klein geslagen in de Baronielaan. Hij is hiervoor later die avond aangehouden.


Zo komt de nieuwe Seeligkazerne eruit te zien (foto's)

BREDA - Ector Hoogstad Architecten heeft de eerste ontwerpplannen laten zien van de nieuwe Seeligkazerne, die wordt omgebouwd tot onderwijscomplex voor De Rooi Pannen.


Breda zet huisjesmelkers Heuvel voet dwars

HEUVEL - De Bredase gemeenteraad heeft het onmogelijk gemaakt dat huisjesmelkers in de Heuvel panden opdelen in aparte woningen. Daartoe heeft de gemeenteraad donderdagavond in een geheime vergadering besloten.


Warme maandag aanzet tot hittegolf

Weersverwachting voor maandag 29 juni 2015

Algemene luchtdrukverdeling


Griekspoor en Maleckova winnen Breda Future 2015

BREDA - Scott Griekspoor heeft Breda Future gewonnen. In de finale versloeg hij Yannik Reuter uit België met 6-4, 6-1.


Bestuurster bedreigd na ongeval Catharinastraat

BREDA - Een 30-jarige vrouw is bedreigd nadat er een aanrijding was met haar auto en die van iemand die voor haar reed. Een 21-jarige Bredanaar is aangehouden.


Beek bij Bavelse Berg omgelegd

BREDA - De Molenley, zoals de beek bij de Bavelse Berg heet, meandert sinds vrijdagmiddag rond het evenemententerrein. Tot vrijdag liep de beek dwars over het terrein, door de toekomstige evenementenhal en over de parkeerplaats van de Decathlon.


Hardloopschema mee de koffer in

BREDA - Na negen jaar wacht een mooi avontuur op de hockeyvrouwen van Push: de hoofdklasse.


Tientallen rennende vrouwen op de vroege zondagmorgen (foto's)

CENTRUM - Niet op vaderdag dit jaar, maar een week later: De Ladiesrun. En lekker vroeg ook, zodat toeschouwers en hardloopsters nog de hele zondag voor zich hadden.


Breda sjanst met supermarkt om kantoor AH/Delhaize

BREDA - Breda heeft alles om een nieuw Beneluxkantoor voor de gefuseerde supermarktketens AH en Delhaize te huisvesten. Dat zegt Maurice Vermeulen, senior adviseur van Rewin.


Sterren van Morgen naar landelijke finale KNVB Straatvoetbal

BREDA - Voor de Sterren van Morgen, jonge straatvoetballers uit de Hoge Vucht, moet het zondag een grote dag worden. In Haarlem nemen ze deel aan de landelijke finale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi 2015. Hun trainer Amine Bakbachi reist vol optimisme af naar deze eindstrijd.


‘Hein will keep the Yellow Flag flying high’ (foto's)

BREDA - Ronkende motoren voorop, daarachter de zwarte auto met daarin de kist, en daarna een stoet met voornamelijk geelzwart geklede vrienden, bekenden en familie van Hein van Poppel.


Atletiektalenten strijden om nationale titels bij AV Sprint (foto's)

BREDA - Honderden topatleten strijden dit weekend om de nationale atletiektitels bij de NK Junioren op de atletiekbaan van AV Sprint.


Studenten NHTV presenteren toekomst 2030 in Koepelgevangenis

BREDA - De toekomst van morgen begint in De Koepel vandaag. Of eigenlijk 7 juli, want dan laten de docenten en studenten Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit van het NHTV zien hoe de Bredanaar in 2030 rijdt, woont en koopt.


Man aangehouden voor bezit taser

WESTERPARK - Een 19-jarige Bredanaar is vrijdagavond 26 juni om 21.00 uur aangehouden op de Argusvlinder omdat hij een stroomstootwapen bij zich had.


Interview Hardwell: 'Samen met Tijs op Breda Live'

BREDA - 16 gigs in 30 dagen in bijna evenzoveel landen. Het is Robbert van de Corputs julimaand in een notendop. Als dj Hardwell vliegt hij de wereld rond. Komende tijd vanaf zijn tijdelijke tweede huis op Ibiza. ‘Ik heb geen tijd voor een jetlag.’


Hoe de hoer verdween uit het Bredase straatbeeld

BREDA - De legale seksindustrie in Breda is op sterven na dood. Van de negen seksclubs en sekshuizen die er in 2005 waren, zijn er nog maar twee open. Prostituees hebben hun werkterrein dankzij internet verplaatst naar huis of hotel én de illegaliteit.


Aten de politieke vrinden van VVD en CDA een broodje aap?

BREDA -  Ze zaten lekker in de zon, op het terras van café Corenmaet. Het gesprek ging over koetjes, kalfjes, paarden en natuurlijk politiek. Hoofdpersonen: André Lips, oude rot en bestuurslid van het CDA Breda, en Daan Quaars, raadslid namens de VVD.


Klaas Dijkhoff: ‘Premier? Ik word liever gelukkig’

BREDA - Overmorgen is Klaas Dijkhoff exact 100 dagen staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. De Bredase VVD’er ging als jongste bediende het kabinet in. 

Door Wijnand Nijs en Carl Mureau


'30.000 asielzoekers naar Nederland in 2015'

BREDA - In zijn eerste honderd dagen als staatssecretaris zag Dijkhoff de vluchtelingen met honderden in bootjes over de Middellandse Zee dobberen, richting Europa. Schrijnende beelden van verdronken mensen die de ellende in het eigen land ontvluchtten.


'Mijn kindje herkent me niet meer'

BREDA - Twintig jaar na de opening van het Chassé Theater blikken we terug met geestelijk vader Reg ten Zijthoff (74). Die ‘megalomane kabouter’ zou de stad in een debacle storten.  Nu is Breda trots op zijn theater.

Door Carl Mureau en Henk Schol


Landelijk nieuws

RSS 
Een 65-jarige Rotterdammer is woensdagavond neergeschoten tijdens het barbecueën. Hij kreeg ruzie met een andere eter.
De eurolanden staken voorlopig de onderhandelingen met Griekenland. De uitslag van het voor zondag aangekondigde referendum wordt eerst afgewacht.
De reorganisatie van de Nationale Politie valt zeker twee keer zo duur uit en duurt meer dan twee keer zo lang. 
De brandweer in Den Haag dreigt alle gebouwen op het Binnenhof onmiddellijk te sluiten als niet snel een besluit wordt genomen over renovatie van het complex.
Aan een lange periode van filedaling is een einde gekomen. De eerste helft van 2015 was de filezwaarte 25 procent hoger dan in de eerste helft van 2014.
De KNVB heeft Danny Blind aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 53-jarige Zeeuw is de opvolger van Guus Hiddink, die al na tien maanden vertrok bij Oranje.
Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie roept de inwoners van de Haagse Schilderswijk op kalm te blijven nu bekend is geworden dat de Arubaan Mitch Henriquez zeer waarschijnlijk is overleden door het optreden van de politie bij diens arrestatie.
Het is woensdag met 31,7 graden Celsius de warmste 1 juli sinds de officiële weermetingen in 1901. De temperatuur werd rond 14.20 uur gemeten in De Bilt.      
De snelweg A1 richting Amsterdam is woensdagavond ter hoogte van Muiden meer dan een uur dicht geweest. 
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
De MooiKrant Media BV
Heuvel 17
5492 AC Sint-Oedenrode
tel 0413-479322
info@mooirooi.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O