WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Weer collectieve zorgverzekering voor minima Breda

BREDA - De Gemeente Breda heeft het contract met zorgverzekeraar CZ (Centraal Ziekenfonds) voor de collectieve ziektekosten-verzekering voor minima ‘Gemeenten Extra’ met één jaar verlengd.


Betrapte inbrekers komen terug voor achtergebleven fiets en delen klap uit

BREDA - In de Magnoliastraat heeft een man zaterdagavond rond 23.45 uur drie inbrekers betrapt. De dieven wisten te ontkomen zonder buit, maar kwamen later terug om een achtergebleven fiets op te halen.


Henneplucht in auto verraadt tweetal

BREDA - Na een melding van een verdacht stel mannen in een auto hebben agenten twee aanhoudingen verricht voor bezit hennep.


Nagenieten van tweede editie Dance Festival Breda (foto's)

BREDA - Het Chassé Theater was afgelopen zaterdag weer het middelpunt van de dance-minnend Breda. Zoals verwacht werd ook de tweede editie van het  het Dance festival Breda een enorm succes.


Een still van de videocamera

Drie inbrekers beroven Albert Heijn in Bavel (video)

BREDA - De Albert Heijn in Bavel is in de nacht van zaterdag op zondag beroofd. Op facebook zijn beelden verschenen van de inbraak op de supermarkt. Hoeveel er is buitgemaakt is nog niet bekend.


Sproutfund wint eerste NHTV Entrepreneurship Award

BREDA - Studentonderneming Sproutfund is de eerste winnaar van de NHTV Entrepreneurship Award geworden. De jury vond hun crowdfundingsinitiatief het meest innovatief.


Weer een mooie novemberdag

Na een aangename zaterdagmiddag, waar het in de zon 14,5 graden werd, volgt nog een aangename novemberzondag. Hoe aangenaam ook, de temperatuur was niet extreem voor de 3e dekade van november (21e - 30e). In 2006 hadden we op 25 november al eens 18,2 graden.


NAC verliest kansloos en zakt verder in de problemen

BREDA/DEVENTER - NAC heeft zaterdagavond een belangrijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kansloos verloren. In Deventer werd het 2-0 voor de thuisploeg. NAC creëerde niks en staat nu nog vaster op de vijftiende plek op de ranglijst.


Zigge Zagge Zigge Zagge: Boek over de NAC-supporter, die nooit verandert

BREDA - Acht jaar geleden kwam Richard Sommen op het idee om een fotoboek over NAC-supporters te maken. Op zaterdag 29 november is het dan eindelijk zover.


Nominatie Breda Pluim: Waar!

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. Deze week: Waar!


Twee gewonden bij scooterbotsing, bestuurster minderjarig

TUINZIGT -  Op de Lunetstraat zijn vrijdagmiddag rond 18.00 uur twee scooters gebotst. Een van de bestuurders was minderjarig (15) en dus niet in het bezit van een rijbewijs, laat de politie weten.


Graeme Rutjes tijdens forumavond: 'Handhaving in de eredivisie, daar mag je ons op afrekenen'

BREDA - In het Beatrix café hebben Algemeen Directeur Justin Goetzee en technisch directeur Graeme Rutjes vrijdagavond verantwoording afgelegd over de situatie bij NAC.


41-jarige Oosterhouter gepakt met mes en drugs op zak

BREDA - Een Oosterhoutse man (41) is vrijdagnacht  voor wapen- en drugsbezit aangehouden op de Vismarktstraat.


Tankstation Ulvenhout overvallen (foto's)

ULVENHOUT - Een pompbediende van een tankstation aan de Molenstraat in Ulvenhout is zaterdagmorgen overvallen door wee mannen.


Situatie rondom Streetwise onduidelijk, chefkok De Ark zit al maanden zonder loon

BREDA - Chefkok Radim Mazanek van restaurant De Ark heeft sinds hij in dienst is bij Streetwise Breda nog geen enkele maand loon ontvangen. Zijn dagelijkse boodschappen moet hij van eigenaar Wilfranc Visseren betalen met geld uit de kassa van het restaurant.


Nieuwe speerpunten Cultuurbeleid Breda medio 2015 duidelijk

BREDA - De opgefriste en geactualiseerde nota over het Cultuurbeleid Factor C moet komend jaar zomer vorm hebben gekregen.  Dan moet duidelijk zijn wat de speerpunten zijn en moeten daar ook concrete afspraken over gemaakt zijn.


Feest voor winkelcentra Hoge Vucht en De Burcht

BREDA - Twee winkelcentra die een opknapbeurt hebben gehad, twee winkelcentra die de afronding daarvan groots vieren. In het zelfde weekend. Want zaterdag is het zowel feest bij De Bucht in de IJpelaar als bij winkelcentrum Hoge Vucht.


Tweede editie Dance Festival Breda in Chassé grootser dan ooit

BREDA - Het Chassé Theater wordt aanstaande zaterdag weer omgebouwd tot swingpaleis. Op die datum vindt namelijk de tweede editie van het Dance Festival Breda plaats. Organisator Bert Janssen verwacht dat het feest ook nationaal een vervolg gaat krijgen.


Bredase zakkenroller opgepakt voor het rollen van 51.000 euro

BREDA - De politie heeft een Bredase vrouw aangehouden, die verdacht wordt van zestien zaken van zakkenrollen in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant in de periode 2012 tot 2013.


Ruiken aan beroemde dode mensen bij MOTI Museum

BREDA - Altijd al eens willen weten hoe Khadaffi rook voordat hij werd gelyncht? Of John F. Kennedy tijdens de laatste seconden van zijn leven? Welke geur de badkamer had waarin Withney Houston verdronk?


Binnen twee weken noodmast C2000

BREDA - Binnen twee weken staat er een noodmast die de communicatie tussen hulpverleners via het C2000-systeem in het Bredase centrum moet garanderen.


Winkeliers Halstraat gaan fluiten tegen misdaad

BREDA - Het heeft een hoog Pietje Bell-gehalte, maar volgens bedenker en winkelier Peter Warlich werkt het erg effectief. In de Halstraat gaan ondernemers binnenkort fluiten tegen straatopstootjes, binnenbrandjes en winkeldieven. Wie nagefloten wordt is immers gezien.


Kwartet inbrekers aangehouden dankzij oplettende huiseigenaar

BREDA - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier vermoedelijke inbrekers aangehouden op de Etttensebaan. Het kwartet wordt verdacht van een inbraak in een huis aan de Wagenstraat in Wagenberg.


Loungen, clubben én ontbijten bij McDonald’s Centrum

(advertorial) - Het was een race tegen de klok, waarbij de finish precies op tijd is gehaald: de verbouwing van McDonald’s Centrum aan de Karnemelkstraat. Tien dagen was de vestiging dicht voor een ingrijpende verbouwing. Zaterdag de 22e gaat oudste McDonald’s van Breda weer open.


Popronde Breda: Mijmeren met meisjes met een gitaar, en meer

BREDA - Meisjes met een gitaar en een verhaal. Zo begon voor de vroege vogels de Popronde in Breda. De formule van de Popronde is even simpel als briljant: talentvolle vaderlandse acts die het land rondreizen en dan in cafés of op verrassende plaatsen hun liedjes brengen.


Weer terrasjes Grote Markt, Breda. Foto: Nico Koevoets.

Vrijdag kil, in het weekend zeer zacht

Weersverwachting voor vrijdag 21 november 2014

Algemene luchtdrukverdeling


Vrouw ernstig gewond bij ongeval Oude Vest

CENTRUM - Een vrouw is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Oude Vest. Rond tien over vijf kwam de vrouw met een scooterrijder in botsing. 


Raadslid zoekt identiteitsgegevens vervelende hangjongeren Prinsenbeek

BREDA - Raadslid en bewoner van Prinsenbeek Basile Lemaire probeert via Facebook achter de namen te komen van een stel vervelende hangjongeren in zijn dorp. Met deze gegevens wil hij zorgen dat de jongeren en de ouders van de kwajongens worden aangesproken op hun gedrag.


Nieuw geval vogelgriep: kinderboerderijen opnieuw dicht

BREDA - Een nieuw geval van vogelgriep zorgt ervoor dat de kinderboerderijen in het land een nieuwe periode dicht moeten blijven. Sinds donderdag 14.00 uur moeten ook de Bredase kinderboerderijen opnieuw 72 uur dicht blijven.


Pools voor beveiligers horeca Breda centrum

BREDA - Horecaondernemers in het centrum krijgen in 2015 de mogelijkheid deel te nemen in een pool van beveiligers. De burgemeester gaat om dit mogelijk te maken regels vaststellen die flexibele pools van gecertificeerde beveiligers mogelijk maken. Het gaat in eerste instantie om een pilot.


Burgemeester bij afscheid politiebaas Martens: 'Breda is veiliger geworden'

BREDA - Na 13 jaar geeft Bredase politiechef Paul Martens van district Baronie het stokje over. In de trouwzaal van het stadhuis werd woensdag stilgestaan bij zijn afscheid. Het werd een middag met veel kwinkslagen, geblaas op fluitjes en dankbetuigingen.


Bewoners binnenstad niet blij met kermis in centrum

BREDA - De bewoners in het centrum zijn er niet gerust op dat de kermis in de binnenstad zo kleinschalig blijft als de gemeente wil doen geloven.


'TechLog Campus heeft expliciete steun gemeente nodig om te floreren'

BREDA - Met grote passen loopt Jan Van den Heuvel door de donkere gangen van de oude Philipsfabriek aan de Kapittelweg 10. Je moet goed doorlopen om de ondernemer bij te houden.


Breda sluit twee panden vanwege drugs, een vanwege alcohol

BREDA - De burgemeester van Breda heeft besloten drie bedrijfspanden in Breda te sluiten. Twee panden aan de Schapendreef 5 en de Smalle Reep 7c worden gesloten voor een periode van zes maanden omdat in beide panden artikel 3 van de Opiumwet is overtreden.


Lastige Bredase hotelklant slaat hotelmedewerker in gezicht

BREDA - De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur een 31-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van een 21-jarige medewerker van een hotel. Ook zou hij de besturingskast van de toegangspoort van het hotel vernield hebben.


Proeven van sterrenhapjes tijdens Bourgondisch Breda

BREDA - Liefst drie sterrenkeukens presenteren zich tijdens Bourgondisch Breda in de Grote Kerk. De vier dagen durende ‘proeverij’ gaat donderdag om 17.00 uur van start met een bedrijvenavond. Daarna volgen drie dagen waarin iedereen welkom is om kennis te maken met restaurants uit de regio.


Bewolkt, later op dag kans op wat zon

Weersverwachting voor donderdag 20 november 2014

Algemene luchtdrukverdeling


25-jarige Bredanaar aangehouden in witwasonderzoek

HOGE VUCHT - Een 25-jarige man uit Breda is opgepakt op verdenking van witwassen. De arrestatie vond woensdagochtend plaats. In het kader van dit onderzoek doorzocht het ondermijningsteam twee woningen in de wijk Hoge Vucht.


Koor van een kilometer bij heropening Speelhuislaan

BELCRUM - Het moet het langste koor ooit worden: een kilometer lang over de hele Speelhuislaan. Het optreden van dit koor moet de heropening van de Speelhuislaan een extra feestelijk tintje geven.


Kleine kettingbotsing op de Claudius Prinsenlaan (foto's)

BREDA - Op de Claudius Prinsenlaan heeft vanmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden. Op de oversteekplaats bij de Molengracht werd een fietsster aangereden door een auto. De vrouw is door ambulancepersoneel verzorgd en meegenomen naar het ziekenhuis.


Zorgen politie om toename aantal straatroven Park Valkenberg

BREDA - De politie in het centrum maakt zich zorgen over de toename van het aantal straatroven in Park Valkenberg.


Wapperende spiegels zijn terug langs het spoor in Breda

BREDA - In de wind wapperende spiegels op metershoge sprieten. Begin juli kregen ze alsnog een plaatsje langs het spoor, op het braakliggende terrein Drie Hoefijzers Noord.


Corporaties onaangenaam verrast door 25,8% hogere OZB

BREDA - De Bredase woningcorporaties WonenBreburg, Laurentius Wonen en Alleewonen zijn ontstemd over de verhoging van de OZB (onroerendezaakbelasting) met 25,8% per 1 januari 2017.


Wijkraad Stadshart gaat strijd aan tegen vermijdbare overlast

BREDA - De wijkraad Stadshart/Valkenberg gaat onderzoeken hoeveel onnodig lawaai er wordt gemaakt in de binnenstad. De bewoners vermoeden dat het drukke centrum met name ‘s nachts een stuk rustiger kan.


Omwonenden en aardbeienteler blijven grote tegenpolen in strijd om Oost-Europeaanse seizoenswerkers

BREDA – Lijnrecht staan ze tegenover elkaar. Aan de ene zijde Jan van Meer, aardbeienteler, die 120 seizoensarbeiders wil huisvesten op zijn terrein. Aan de andere zijde meerdere omwonenden, die het niet zien zitten dat er 80 nieuwe mensen om de hoek komen wonen.


Aanhoudend grijs bewolkt

Weersverwachting voor woensdag 19 november 2014

Algemene luchtdrukverdeling


Landelijk nieuws

RSS 
De trein met daarin wrakstukken van de MH17 is zondagavond in Charkov aangekomen. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).
De baby die zondag in een waterafvoerbuis in Sydney werd gevonden, heeft daar zes dagen gelegen. Het is nog een raadsel hoe de zuigeling het zonder water en voedsel heeft overleefd.
Door drie provinciale 24 uurs-treinstakingen in België, waarvan de eerste zondagavond is begonnen, is ook het treinverkeer vanuit Nederland naar België en vice versa ernstig ontregeld.
De onderhandelingen in Wenen over het atoomprogramma van Iran worden mogelijk verlengd. Dat heeft een hooggeplaatste diplomaat van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag gezegd.
Kiezers in Tunesië hebben zondag hun stem uitgebracht in de eerste democratische presidentsverkiezingen ooit in het Noord-Afrikaanse land. De verkiezingen zijn rustig verlopen.
Bij de zware aardbeving in Japan die zaterdagavond de bergachtige omgeving van Nagano trof, zijn 41 gewonden gevallen. Onder hen zijn volgens de lokale autoriteiten zeven zwaargewonden.
De politie moet zo snel mogelijk duizenden incomplete ziekteverzuimdossiers van medewerkers op orde brengen. Van 12 procent van de zieke agenten weet de politie niet waarom ze thuiszitten of wat ze mankeren.
Een Brits-Iraanse vrouw die in juni in Iran werd opgepakt toen ze naar een volleybalwedstrijd probeerde te gaan, is op borgtocht vrijgelaten.
De regering van Sudan wil de vredesmacht van de Verenigde Naties en Afrikaanse Unie weg hebben uit Darfur. Zij heeft de missie gevraagd voorbereidingen te treffen voor haar vertrek, zei een woordvoerder van de missie zondag.
De berging van de grote stukken van de verongelukte MH17 door het Nederlandse bergingsteam in Oost-Oekraïne ging boven verwachting snel. 
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O