WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Andy van der Meijde live te bewonderen tijdens de najaarskermis in Breda

BREDA - Wat is er nu leuker dan de najaarskermis in Breda? De najaarskermis in Breda die bezocht wordt door Andy van der Meijde en zijn vrouw natuurlijk! Gelukkig komt de wereldberoemde voetballer, bekend van zijn boek en shows op tv, 24 oktober naar Breda.


Pabo biedt lingeriemodel aan als trainer NAC: 'Ideale kandidaat'

BREDA - ‘Stop met zoeken @NACnl! Hier de ideale kandidaat: staat haar mannetje, attractief & veel ervaring’. Zo mengde Pabo zich woensdagmorgen in de discussie rond wie de nieuwe trainer van NAC zou moeten worden.


Update: geen elektrocutie bij Elzenburgstraat, wel iemand onwel

BREDA - Op de Elzenburgstraat in Breda is woensdagmiddag iemand onwel geworden. Eerder was er sprake van dat er iemand onder stroom was komen te staan, maar dat is niet het geval volgens de politie. 


Maaskant: ‘NAC is een mooie club’

STEENAKKER - Robert Maaskant zou zich gemeld hebben bij de financiers van NAC om als opvolger van de maandag 13 oktober ontslagen Nebojsa Gudelj.


Rookverbod nu ook van kracht voor kleine cafés

BREDA - In geen enkele kroeg mag nog gerookt worden vanaf dit moment. Dat geldt ook voor de kleine kroegen zonder personeelsleden, waar tot nu toe een uitzondering voor werd gemaakt. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid dinsdagavond bekendgemaakt.


Vrijlating verkrachter Bredaas meisje jaar uitgesteld wegens risico op herhaling

BREDA - Kinderverkrachter Geoffrey J. die in 2006 werd veroordeeld voor de verkrachting van een 9-jarig meisje in Breda komt niet vervroegd vrij. De rechtbank in Breda stelt zijn voorwaardelijke vrijlating een jaar uit omdat de kans op herhaling te groot is.


NAC trainer moet consistent zijn en aanvallend willen voetballen

BREDA - De nieuwe NAC-trainer moet een duidelijke consistente lijn hanteren en aanvallend voetbal nastreven. Dat staat in het  functieprofiel dat is opgesteld door de directie van NAC en het RvC-lid Technische Zaken, Hubert Baardemans.


CDA wil offline vindbaarheid binnenstad Breda vergroten

BREDA - Het CDA is bang dat bezoekers de Bredase binnenstad niet kunnen vinden. De partij vindt het vreemd dat op de snelweg de route naar het centrum niet wordt aangegeven. Dat hoort niet, stelt Basile Lemaire.


Weer loos brand alarm Breda Centraal, nu door dwarrelend slijpstof

BREDA - Breda Centraal is woensdagochtend rond 11 uur weer korte tijd ontruimd geweest. Het brandalarm ging af nadat door het slijpen van natuursteen op perron 1 via open deur stof in de stationshal kwam. Het dwarrelende stof activeerde het brandalarm.


Krakende vleermuizen vertragen sloopplannen flats Lage Kant

BREDA - De sloop van zes flatblokken aan de Lage Kant wordt uitgesteld. Aanleiding is een groep vleermuizen die in de gebouwen woont.


Pizzabezorger krijgt klappen tijdens werk

BREDA - Een pizzabezorger heeft gisteren klappen gekregen toen hij pizza's aan het bezorgen was. Dat gebeurde rond 19.40 uur op de Gageldonksestraat.


Agenten betrappen inbrekers flat Hobokenstraat

HOGE VUCHT - Drie woninginbrekers zijn dinsdagmiddag op heterdaad gearresteerd na een inbraak in een flatwoning. De inbraak in de flatwoning aan de Hobokenstraat vond plaats rond 15.00 uur.


Belgische kunstenaar wil Linie tot eenheid krijten

LINIEKWARTIER - Tekenen in de straat. Op muren, het wegdek, gevels en als het even kan in huiskamers. Bart Lodewijks slaat de aankomende weken met zijn schoolbordkrijt aan het tekenen in de Bredase wijk Liniekwartier. "Tekenen in huiskamers heeft een mooie en een lelijke kant.


Zo komen de asielzoekers te wonen in AZC de Boschpoort

BREDA - De eerste asielzoekers komen woensdag 22 oktober aan in het asielzoekerscentrum in voormalige gevangenis de Boschpoort. De laatste verbouwingen zijn voltooid en de kamers zijn klaar.


Op zoek naar Bredaas karakter: Busstation zoekt taalwonder voor toverspreuk

BREDA - MOTI zoekt voor Breda Centraal de leukste, meest bijzondere en pakkende teksten over Breda. Het karakter van de stad moet beschreven worden. Breda Centraal zoekt een hartenkreet, prachtig citaat, lied of lokale legende. Daar kan heel Breda bij helpen.


Restaurant Los Hermanos gekroond tot kampioen van Nassaustad, Bredase horeca zint op revanche

BREDA - Na een voetbaltoernooi vol strijd en passie is het eindelijk duidelijk wie binnen de Bredase horeca het beste voetballen kan. In een zinderende finale wist Irodion Los Hermanos de collega’s van Zenza met 3-2 te verslaan.


Medewerker lichtgewond bij gewapende overval op Read Shop Cypresstraat

BREDA - De Read Shop in de Cypresstraat is dinsdagmiddag overvallen overvallen. Rond 13.15 uur is de overvaller de winkel binnengekomen. 


Intensievere aanpak criminaliteit Breda

BREDA - De gemeente wil de komende jaren ‘goed toeven’ in Breda. De huiselijke omgeving moet veilig zijn, net als de buurten, wijken, dorpen, de stad en de bredere regio. Dat is het uitgangspunt van het Programma Veiligheid 2015-2018.


Bredase nieuwbouw opent zaterdag deuren

BREDA - Verschillende nieuwbouwprojecten in Breda openen op zaterdag 25 oktober hun deuren. Belangstellenden kunnen dan tussen 11 en 13 uur een kijkje nemen in wat hun toekomstige woning zou kunnen zijn.


Voorjaarskermis vanaf 2016 weer in het centrum

BREDA - Als het aan wethouder Bernie van den Berg ligt zal de voorjaarskermis in 2016 weer worden gehouden in de binnenstad. De verandering komt voort uit de terugloop van zowel het aantal attracties als publiek.


49-jarige drugsverslaafde Bredanaar berooft ex van portemonnee

HEUVEL - Een 49-jarige Bredanaar is dinsdag rond 01.45 uur aangehouden omdat hij op de Cypresstraat zijn 36-jarige ex-vriendin van haar fiets geduwd had en haar tas zou hebben gestolen.


Hobo hifi failliet, bank 'breekt in' om inboedel op te eisen

BREDA - De winkelketen Hobo hifi is door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf heeft vijftien vestigingen, waaronder één winkel in Breda. In totaal werken er ongeveer vijfenveertig mensen bij Hobo hifi. In Breda zouden 5 personen werkzaam zijn.


Met high-tech loopband Grail leren vallen zonder opstaan

BREDA - Revalideren na een ongeluk of beroerte is nooit leuk. Als een baby moet je soms stapje voor stapje weer leren lopen in een gymzaaltje met fel steriel licht.


26 sollicitaties naar functie burgemeester Breda

BREDA -  26 mensen hebben gesolliciteerd naar het ambt van burgmeester van Breda. Er hebben zeven vrouwen en negentien mannen een brief geschreven waarin ze duidelijk maken dat ze in zijn voor opvolging van Peter van der Velden.


Nu over echte brug richting taxi’s Stationslaan

BREDA - Reizigers kunnen sinds zaterdag met de officiële trap van het stationsplein aan de Stationslaan naar straatniveau en dus de taxi’s.


File op A58 richting Breda ter hoogte van Ulvenhout

BREDA - Een ongeval op de A58 zorgt maandagmiddag sinds 16.00 uur voor een file tussen knooppunt St Annabosch en Ulvenhout.


Treinreizigers massaal in de bus bij Breda Centraal

BREDA - Kom je als treinreiziger aan op het moderne Breda Centraal met als eindbestemming Tilburg of Eindhoven, moet je als busreiziger verder. Vanaf afgelopen zaterdag tot en met aanstaande donderdag is dat de realiteit.


Sloop GTS Biesdonkweg: ‘Dit zijn de echte Tranen van Van Cooth’

BREDA - De grijper van sloper Vermeulen neemt met een krakend geluid een hap uit de aula van Van Cooth. De voormalige Gemeentelijke Technische School (GTS) aan de Biesdonkweg gaat tegen de vlakte.


GHB-gebruiker met mes aangehouden

BREDA - Agenten hebben maandagnacht een man aangehouden die onder invloed zou zijn van GHB. De politie kwam in actie na een melding dat een dronken man overlast zou veroorzaken bij een flat in Oosterhout. 


DJ Beauriche wint Talent Award tijdens Amsterdam Dance Event

BREDA - Tijdens het Amsterdam Dance Event heeft Beauriche (Boris Smit) een reusachtige beker gewonnen. De Bredase DJ kreeg deze vanwege het winnen van de Talent Award from Buddha to Buddha - Embrace Life and Amsterdam Dance Event. Beauriche kreeg de prijs uit handen van Sander Kleinenberg.


Bredanaar Colin Bekers blij met zilver op NK marathon

AMSTERDAM - De Bredase atleet Colin Bekers heeft tijdens de marathon van Amsterdam de zilveren medaille veroverd bij het Nederlands kampioenschap. Bekers finishte in de zware omstandigheden na 2.26.05 uur.


Espressobar Coffee & Cream haalt 11e plek in AD Koffietest

BREDA - De Bredase espressobar Coffee & Cream heeft een elfde plek behaald in de AD Koffietest 2014. Hiermee is Coffee & Cream de beste koffietent van heel Brabant. Ook is het de enige zaak uit Breda in de ranglijst van het AD.


jonge schoolinbreker aangehouden dankzij alerte getuige

BREDA - Dankzij een alerte getuige heeft de politie zondagmiddag een inbreker kunnen aanhouden. De oplettende burger belde de politie nadat hij een jongeman zag lopen op het dak van een school aan de Brederostraat.


Nieuwbouw Juzt aan Erasmusweg

BREDA - Op de plaats waar tot april 2013 nog de typerende na-oorlogse Maycrete-woningen stonden, start WonenBreburg deze maand met de bouw van een pand voor Juzt.


Aanleg natuurstenen oversteekplaatsen hindert verkeer Stationslaan

BELCRUM - Verkeer op de Stationslaan ondervindt ook de komende weken nog hinder ter hoogte van Breda Centraal. Daar wordt  gewerkt aan de voetgangersoversteekplaatsen.


Auto's op elkaar bij Doornboslaan, persoon bekneld

BREDA - Bij een ongeval op de Doornboslaan zijn zondagavond twee auto's zwaar beschadigd geraakt. Bij de kruising met de Vuchtstraat botsten de twee door onbekende oorzaak op elkaar.  Een persoon zou bekneld zijn geraakt.


Commissaris van de Koning geeft lezing op De Nassau

BREDA - De Academielezing in De Nassau wordt dit jaar gehouden door Wim van de Donk, de commissaris van de Koning van Brabant. Zijn voordracht gaat onder andere over het belang van de academische vorming van leerlingen.


Ongeval bij Etten-Leur zorgt voor verkeerschaos rond Breda

BREDA/ETTEN-LEUR - Een ongeval op de snelweg ter hoogte van het Trivium bij Etten-Leur richting Breda zorgt voor een verkeerschaos richting Breda. 


Concert 'De Mens Centraal' officiële opening herdenking bevrijding

BREDA - De Mens Centraal. Dat is de titel van een concert dat de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso geeft als officiële opening van de herdenking van de bevrijding van Breda.


Eerste agenten in nieuw uniformen gespot op het centraal station

BREDA - Ze zijn gespot in het wild! Agenten in het nieuwe uniform van de politie. De bedrijfskleding voor de dienders was volgens de politie toe aan vernieuwing om te voldoen aan de taken van de huidige tijd.


Agressieve man op station aangehouden na mishandeling

BREDA - De politie heeft zondagnacht een 38-jarige man uit Roosendaal aangehouden op het centraal station van Breda. Hij zou daar een beveiligingsmedewerker hebben bedreigd en mishandeld.


Hellemons: 'Angst is normale reactie'

BREDA - NAC speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag mede doordat het zelf wat angstiger werd in de tweede helft. Kersverse NAC-trainer Eric Hellemons vindt de angst die in de ploeg sloop een logische reactie.


Wandelende Bredase neven aangekomen in Santiago de Compostella

BREDA/SANTIAGOP DE COMPOSTELLA - De Bredase neven Tim en Freek Haverman zijn aangekomen in Santiago de Compostella na een 2430 kilometer lange wandeltocht. Onder de noemer Wereld zonder Kopzorgen zamelen ze geld in voor hersenonderzoek. 


Hardwell opnieuw nummer 1 DJ van de wereld

BREDA/AMSTERDAM - Bredanaar Robbert van de Corput blijft als Hardwell de nummer 1 DJ van de wereld. Dat is zaterdagavond bekend gemaakt tijdens de bijeenkomst van DJ MAG tijdens het Amsterdam Dance Event.


Zonnige knipoog na de stormachtigheid van 27 oktober 2013.  Foto: N. Koevoets.

Warmterecord voor Breda Brabant: Nog nooit zo warm op 18 oktober

BREDA - Niet eerder was het zo warm op 18 oktober, sterker nog, op de Brabantse weerstations was het nog nooit zo laat in het jaar zo warm als vandaag.


Angstig NAC verspilt punten onder nieuwe coach Hellemons

BREDA - NAC is er zaterdagavond niet in geslaagd om de eerste overwinning onder de nieuwe coach Hellemons te boeken. Ondanks dat ADO Den Haag na tien minuten met tien man kwam te staan, wisten de Bredanaars niet te overtuigen in eigen huis.


PvdA: Laat Breda miljoenen euro's EU-subsidie liggen?

BREDA - De PvdA-fractie heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur over het benutten van Europese subsidies. De partij vraagt zich af of de gemeente geen Europees geld laat liggen dat is bedoeld voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid.


Vijf aanhoudingen voor straathandel drugs in centrum

BREDA - Bij twee acties in het kader van de bestrijding van drugshandel op straat op  donderdag 16 en vrijdag  in het centrum van Breda heeft de politie vijf personen aangehouden.


Nominatie Breda Pluim: Walkabout op Grote Markt

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie.


Landelijk nieuws

RSS 
Gemeente Achtkarspelen en voetbalvereniging SC Twijzel worden niet strafrechtelijk vervolgd voor de instorting van een dug-out in Twijzel. 
De ontvoering van een groep Mexicaanse studenten door een aantal agenten is in opdracht van een lokale burgemeester uitgevoerd. Dat heeft de Mexicaanse justitie woensdag gezegd. 
Het aantal doden door ebola is opgelopen tot 4.877 en nadert daarmee de 5.000. 
In Jeruzalem is woensdagavond een baby omgekomen en acht anderen gewond geraakt toen een auto inreed op passagiers die uit een tram stapten. Volgens de plaatselijke politie gaat het mogelijk om een terreurdaad.
In het Canadese Ottawa is een militair neergeschoten bij het nationale Canadese oorlogsmonument. Dit gebeurde vlakbij het Canadese parlementsgebouw, dat is afgesloten door de politie. Hij is later overleden in het ziekenhuis.
Het parlement van Iraaks Koerdistan heeft er woensdag mee ingestemd strijders naar de belegerde Syrische stad Kobani te sturen.
Journalist Hendrik-Jan Korterink legt zich niet neer bij het vonnis van de kortgedingrechter in Zutphen, die dinsdag bepaalde dat zijn boek met verklaringen van kroongetuige Fred Ros voorlopig niet mag verschijnen.
In Kampen is woensdagmorgen het luchtalarm afgegaan om inwoners te waarschuwen voor licht schadelijke rookwolken. De brand bij een afval- en schrootbedrijf aan de Haatlandhaven duurde bijna de hele dag.
De klachtencommissie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam heeft vorig jaar 64 klachten van patiënten gegrond verklaard.
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O