WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Twee jaar durende verbouwing Avans Lovensdijk nadert eindstreep (foto's)

BREDA - Bijna veertig miljoen euro trok Avans uit voor de verbouwing van de locatie aan de Lovensdijkstraat. In augustus 2013 begon de opleiding met de opknapbeurt. Inmiddels zijn de drie panden bijna gereed voor het nieuwe studiejaar. Eind augustus moet de ingrijpende verbouwing klaar zijn.


Ginneken schittert in dagtrips voor dorpen

GINNEKEN - Al is Ginneken als sinds 1943 geen zelfstandige gemeente meer, de Bredase wijk schittert deze week in de topvijf leukste dorpen van Nederland volgens website Travelvalley.


Laatste afscheid Wiljan maandag bij 't Stammeneke

BREDA - Vrienden, familie, bekenden en collega's uit de horeca verzamelen zich maandag nog een keer bij Feestcafé 't Stammeneke in de Vismarktstraat om daar afscheid te nemen van Wiljan Rommens.


‘Veel belangstelling voor Rithmeesterpark’

BREDA - Bedrijven tonen veel belangstelling voor vestiging op bedrijventerrein Rithmeesterpark, dat ingeklemd ligt tussen de A16 en de Princenhagelaan. Dat zegt Marcelle den Hooglander van Brim Breda, verantwoordelijk voor de acquisitie voor het terrein.


Afrondende aftastende gesprekken in pre-formatie college

ACHTERGROND - Nadat oud-wethouder Alfred Arbouw afgelopen week het stukje van informateur Yves de Boer heeft overgenomen, lijkt de pre-formatie deze week te worden afgesloten.


Ongeval op A58 bij Ulvenhout zorgt voor verkeerschaos (foto's)

ULVENHOUT - Een ongeval met een vrachtwagen en een personenauto zorgt woensdagmiddag voor veel verkeershinder rond Breda. Op de A58 is in de richting van Tilburg slechts een rijstrook beschikbaar nadat een vrachtwagen in de middenberm tegen de vangrail knalde.


Nieuwe look hoofdader door de Heuvel nadert voltooiing

HEUVEL - Het was een beetje een doolhof qua belijning en bestrating: de Dr Struyckenstraat ter hoogte van het plein. Sinds begin juli wordt er hard gewerkt aan verbetering. Het resultaat is al zichtbaar.


BredaVandaag zoek NAC-debutanten

BREDA - Nog iets meer dan een week en dan begint NAC aan de geplande zegetocht door de eerste divisie. Vrijdag 7 augustus om 20.00 uur ontvangen de Bredanaars Volendam. BredaVandaag zoekt Bredanaars die in augustus hun eerste Avondje NAC willen meemaken.


Blauwalgen in Emerput en waterpartij Hoge Vucht

BREDA - In de Emerput en de waterpartij parallel aan de Wensel Cobergherstraat en Joris Nempestraat in de wijk Hoge Vucht in Breda is blauwalg aangetroffen. Dat meldt Waterschap Brabantse Delta.


Kaartje NAC op wedstrijddagen tevens buskaart

BREDA - NAC-fans kunnen in elk geval de eerste seizoenshelft met hun seizoens-, club- of losse kaart met de bus naar het Rat Verlegh Stadion. NAC en Arriva hebben besloten de pilot in elk geval voor de eerste seizoenshelft te verlengen.


Concertganger moet nog bijna 1200 euro afrekenen

CENTRUM - Agenten hebben tijdens het toezicht bij de Palm Parkies in het Valkenberg een 33-jarige Bredanaar aangehouden. De man stond gesignaleerd omdat hij nog 1192 euro aan boetes moest betalen of 21 dagen moest zitten.


Winnaar Bloed Zweet & Tranen Driekes (15) droomt van Ahoy en de Arena

BREDA - Hij is net vijftien geworden en won in maart de finale van de talentenjacht ‘Bloed Zweet & Tranen’ op SBS6. Zanger Driekes Hoekstra uit Breda beleefde de afgelopen maanden als één groot avontuur. Op 1 augustus treedt hij op tijdens het Nederlandstalige festival ‘Breda in Concert’.


ZonneWijde verhuist naar grasveld voor Praxis Steenakker

BREDA - Een kleine tegenvaller die waarschijnlijk niet voor al teveel vertraging gaat zorgen. De ZonneWijde met 7000 zonnepanelen komt toch niet op Rithmeesterpark, maar naar alle waarschijnlijkheid op bedrijventerrein Steenakker.


Breda in overleg met scholen over herinvoeren schoolzwemmen

BREDA - Breda gaat in overleg met de scholen over het invoeren van ‘natte gymnastiek’. Dat blijkt uit antwoorden van het college van Burgemeester en Wethouders op artikel 41-vragen van de SP over de vangnetregeling voor zwemdiploma’s.


Strijd tegen drugs treft ook goedkope huurwoning

BREDA - Je zult maar op de wachtlijst voor een woning staan en lezen dat burgemeester Paul Depla een huis van woningcorporatie WonenBreburg voor drie maanden sluit wegens de vondst van amfetamine en 100 gram hasj door de politie. Dat gebeurde met Wilderen 274.


Dubbel feest op het Chasséveld: 90’s en Nederlandstalig

(advertorial) - Het eerste weekend van augustus belooft een heet feestje te worden op het Chasséveld in Breda. Eerst zal het plein worden opgeschud door de top van het Nederlandstalige lied en een dag later breken beruchte knallers uit de jaren ’90 het volledig af.


Horeca rouwt om Wiljan Rommens, uitvinder van het feestcafé

BREDA - Legendarische carnavalsopeningen, middagborrels zonder einde en optredens van feestzangers als Wolter Kroes. Dat was het Stammeneke in de Vismarktstraat onder leiding van Wiljan Rommens, die deze week is overleden na een lang ziekbed.


Mannen met drugs en inbrekersgereedschap aangehouden

HAAGSE BEEMDEN - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag bij een controle op de Emerparklaan  twee mannen aangehouden.


‘Geen 100% Bredase zaterdagkrant’

BREDA - BredaVandaag start in september niet met de 100% Bredase zaterdagkrant BredaVandaag Weekend. Het is met het aantal behaalde abonnees niet verantwoord om een krant te starten.


Festival FOOMP beleeft tienjarig jubileum

BREDA - Festival FOOMP wordt tien jaar oud en dat moet worden gevierd. Niet zomaar, maar uitbundig met een tweedaags festival.


Bierfestival op Grote Markt: Reis rond de wereld in 104 biertjes

CENTRUM – Bredase bierliefhebbers kunnen op zondag 23 augustus hun hartje ophalen op de Grote Markt-Zuid. Onder het motto Werelds Breda organiseren acht horeca-zaken gezamenlijk een internationaal bierproeffestival.


Speelplek Hertenhoek aangepast omwille veiligheid kinderen

BREDA - De veiligheid van kinderen die spelen op speelplek Hertenhoek komt volgens de gemeente in gevaar door de valondergrond, bestaande uit zand,  bij het duikelrek en de schommel. Daarom wil de gemeente de ondergrond aanpassen.


Geen 'verlaat de supermarkt zonder te betalen' voor hamburgerdieven

BREDA - Twee mannen van 23 en 25 jaar oud zijn op heterdaad betrapt op winkeldiestal. Zondagmiddag wilden zij in een supermarkt op de Crogtdijk een verpakking met hamburgers meenemen zonder te betalen.


24-jarige Bredase slaat ex met glas in gezicht

BREDA - Een 24-jarige Bredase zou haar ex-vriend met glas in zijn gezicht hebben geslagen in een horecazaak op de Haagdijk. De 29-jarige ex-vriend liep daardoor flinke verwondingen op en moest in het ziekenhuis worden gehecht. Het slachtoffer deed aangifte van zware mishandeling. 


Surplus neemt exploitatie pand Scheldestraat over

BREDA - Surplus neemt op verzoek van en onder verantwoordelijkheid van de gemeente Breda de exploitatie van het buurthuis aan de Scheldestraat tot eind 2015 over. Een woordvoerder van de gemeente: "Zo heeft de gemeente de tijd om naar een structurele oplossing te zoeken."


Bavelse Berg komt tot leven (foto’s)

BREDA - Alsof het een borrelende berg is uit een verhaal van Roald Dahl of de naam van een strip: Kuifje op de Bavelse Berg of Suske en Wiske en de Bulderende Bavelse Berg.


Opstopping Bouvignelaan door storm op zaterdag

BREDA - Wie zondagmiddag over de Galderseweg/Bouvignelaan wilde rijden, kwam bedrogen uit. Door de storm van zaterdag hingen zondagmiddag enkele losse takken gevaarlijk boven de Bouvignelaan. De brandweer is er daarom met de hoogwerker naartoe gegaan en heeft de takken verwijderd.


Man met iPhonevormig stroomstootwapen opgepakt

BREDA -  Een onoplettende voorbijganger zal niets in de gaten hebben gehad, maar een twintigjarige inwoner van Roosendaal droeg zaterdagnacht tijdens het uitgaan een stroomstootwapen bij zich. Waarom een voorbijganger dat niet op hoefde te merken?


Indy van Agtmael (14): “Het is fijn om NAC supporter te zijn!”

BREDA – Nick (8) plukt snel een handvol gras van het wedstrijdveld in het stadion van NAC. Je krijgt immers niet iedere dag de kans om het terrein van de NAC-spelers van zo dichtbij te bekijken. Zijn vader waarschuwt hem tevergeefs dat het gras niet goed zal blijven. Dat maakt Nick niet uit.


Onveilige situatie opgelost door kap bomen

BREDA - Het rooien van zes bomen aan de Wilderen moet voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan. Dit najaar gaat de gemeente ermee aan de slag, ter hoogte van nummer 119.


Zeventienjarige jongen bekogelt politie met kiezelstenen

BREDA - Een zeventienjarige jongen werd zaterdagmiddag gearresteerd in de Lachapellestraat nadat hij de politie met kiezelstenen bekogelde. De politie kreeg bij de arrestatie ondersteuning van de brandweer omdat de jongen op een garagedak stond.


Na zomer duidelijkheid over monumentale kunst Breda

BREDA - Kunstwerken op de inventarisatielijst van de gemeente over de waardering van kunst aan en bij gebouwen in de gemeente Breda krijgen na de zomer een waardering toegekend. Dat schrijft het college van B&W in antwoord op vragen van het CDA.


Traumahelikopter opgeroepen voor gewonde wielrenner

BREDA - Op de Rithsestraat in Breda is zondagochtend een wielrenner gevallen. Dat gebeurde vlakbij de Sprundelsebaan. De wielrenner reed in een groep. Waardoor hij viel, is niet duidelijk.


Dora Clitora en Imca Marina op Venise Summer Festival

BREDA – Het moet lekker fout worden volgens Edwin van de Merwe, eigenaar van de Venise Bar. Hij heeft het over het Venise Summer Festival dat zondag om twee uur start aan de Halstraat. Namen als Dora Clitora (een travestiet uit Amsterdam) moeten het ‘lekker fout gehalte’ omhoog halen.


200 kinderen over parcours Eneco Tour Breda

BREDA - Met de Tour de France bezig aan de laatste meters, bereiden Nederland en België zich voor de op de Eneco Tour. Deze profronde doet 11 augustus Breda aan voor de etappe Breda-Breda. Die dag mogen ook kinderen zich even renner wanen.


Vrouw lichtgewond door botsing lantaarnpaal

BREDA - Een vrouw die als bijrijdster in een auto op de Rijksweg tussen Dorst en Breda zat, is zaterdagavond lichtgewond geraakt nadat de auto een lantaarnpaal raakte.

Hoe de botsing werd veroorzaakt, is niet bekend. De auto raakte de paal net voor het industrieterrein Minervum.


Een bedrijf uit de snelkookpan tijdens Lean Startup Machine

BREDA - Een team van Hairficient dat een idee voor thuiskappers heeft omgebogen naar een systeem om de inefficiëntie van afspraken in de kappersbranche op te lossen.


Man mishandelt 24-jarige ex-vriendin

BREDA - Een 26-jarige man heeft vrijdagnacht om half twee zijn 24-jarige ex-vriendin mishandeld in een appartement aan de Blokmoeren. Zij liep daarbij lichte verwondingen op.


Ook Breda kampt met stormachtig weer

BREDA - In het hele land worden evenementen afgelast door de verwachte storm. Zo gaat Amsterdam Live On Stage niet door en vindt het Zomercarnaval in Rotterdam niet plaats. 


Wijktheaterfestival ‘En Plein Public’ verplaatst naar binnen door weersvoorspelling

BREDA - Vanwege de slechte weersvoorspellingen verplaatst het theaterfestival ‘En Plein Public’ dit jaar naar binnen. Het theater- en wijkfestival vindt deze zaterdag plaats als ‘indoor editie’ in de wijk Ginneken.  


Met een blik Breda Bier in Bocht 7

BREDA/ALPE-D’HUEZ - Op minder dan 24 uur van Parijs gaan de Tour de France-helden zaterdag met elkaar de strijd aan op de ‘Nederlandse berg’, de Alpe D’Huez. Daar finisht de voorlaatste etappe.


Sloop panden Incom en Vluchtelingenwerk noodzakelijk

BREDA - De panden van buurthuis Incom en Vluchtelingenwerk Breda, gelegen in de binnenstad aan de J.F. Kennedylaan, worden op korte termijn gesloopt. Dit is volgens Gemeente Breda nodig vanwege de onveilige situatie en leefbaarheid die niet langer verantwoord is.


Kunstenaars proeven aan de Bavelse Berg (foto's)

BREDA - Een groep van zo’n 30 kunstenaars heeft zich deze vrijdagmorgen verzameld in een bouwkeet aan de rand van evenementenzone Bavelse Berg.


Bredagym tekent huurcontract topturnlocatie in sporthal Raaimoeren

BREDA - Na jarenlange ambitie om een eigen turnhal te realiseren, tekende Bredagym afgelopen donderdag het huurcontract voor het nieuwe trainingscomplex in sporthal Raaimoeren.


Bredase alpinist Martijn Seuren omgekomen

BREDA - De in Breda geboren Alpinist Martijn Seuren is woensdag omgekomen bij een val in het Mont Blanc massief. Dat meldt de NKBV op haar website.


DJ houseboot: ‘Wij wilden een leuke toevoeging geven aan het feest’

BREDA - Zeventien opvarenden van een ‘houseboot’ werden dinsdagavond aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. De boot bezocht met stampende muziek Palm Parkies.


Strand Binnen wordt tijdelijke Hot tub-bioscoop

(advertorial) - Na Londen, Ibiza en New York en Amsterdam krijgt ook Breda Hot Tub Movie Nights. Vier avonden is Strand Binnen aan de Tramsingel omgebouwd tot sfeervolle tropische bad-bios.  


Wijkagent achterhaalt 16-jarige winkeldief

BOEIMEER - Een wijkagent heeft woensdagmiddag tijdens een inbraakpreventieronde na een achtervolging in de wijk Boeimeer een 16-jarige winkeldief uit Breda aangehouden.


Twee auto's gestolen bij woninginbraak Kraanvogel

BREDA - Met de sleutels die zij hebben gevonden bij een inbraak in een woning aan de Kraanvogel hebben dieven twee auto's gestolen.


Landelijk nieuws

RSS 
Bij de dodelijke bomaanslag die half april werd gepleegd in Wormer heeft de dader zich vergist in de woonboot. 
Het is nog te vroeg om te speculeren dat het wrakstuk dat aanspoelde op het eiland Réunion, van het Maleisische vliegtuig MH370 is dat anderhalf jaar geleden spoorloos verdween. 
Een man die dinsdag in het centrum van Barcelona bij een schietpartij ernstig gewond raakte, is een 26-jarige Nederlander die internationaal wordt gezocht.
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Almere een dronken vrouw van de weg gehaald. 
Danny D., de man die is aangehouden in de vermissingszaak van de 13-jarige Lisa, wordt verdacht van ontuchtige handelingen met een minderjarige.
De inhoudelijke rechtszaak tegen de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey en diens vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol vindt pas in de eerste helft van volgend jaar plaats. 
Myanmar heeft donderdag bekendgemaakt bijna zevenduizend gevangenen onder wie 210 buitenlanders vrij te laten. 
De kosten van de renovatie van de treinrails rondom station Utrecht Centraal zullen circa 30 miljoen euro duurder uitvallen dan de geschatte 270 miljoen euro. Naast hogere kosten lopen de werkzaamheden ook bijna een jaar vertraging op. 
Boeren in België gaan donderdag opnieuw wegen blokkeren uit protest tegen de lage prijs van hun producten als melk en varkensvlees. 
Een van de mannen die de dodelijke terreuraanslagen in Mumbai in 1993 voorbereid heeft, is donderdag ter dood gebracht. 
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
De MooiKrant Media BV
Heuvel 17
5492 AC Sint-Oedenrode
tel 0413-479322
info@mooirooi.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O