WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Politiehelikopter vliegt over Breda voor fotomissie

BREDA - De politiehelikopter die vanmiddag over Breda heen vloog roept bij menig Bredanaar vragen op. Het blijkt niet te gaan om een zoektocht of achtervolging. Integendeel: het gaat om een routinematige vlucht. 


'We zijn helemaal klaar voor Breda Barst'

BREDA - Dotan, Jett Rebel en Therapy?. Vijf podia in een vol Park Valkenberg. En komend weekend vooral veel zon, hoopt voorzitter Jurgen Blommaert. Breda Barst is er klaar voor.


Snorfietser gewond op Terheijdenseweg na val over hondenlijn

BREDA - Op de Terheijdenseweg heeft vanmiddag een ongeluk plaatsgevonden. Een man op een snorfiets raakte daar ten val nadat hij struikelde over een hondenlijn.


Buschauffeurs van Veolia balen van warme en muffe kantine

BREDA - De busschauffeurs van Veolia zijn niet tevreden met de nieuwe kantine in het het nieuwe busstation. De ruimte zou warm en muf zijn. De ondernemingsraad en directie van het busbedrijf zegt hard bezig te zijn met een oplossing.


Dronken bejaarde man ramt verschillende auto's

BREDA - Een 74-jarige man uit Breda werd woensdag aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol twee aanrijdingen heeft veroorzaakt. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.


Rekenkamer over Participatiewet 2015: 'Breda moet keuzes maken'

BREDA - Volgens de Rekenkamer moet Breda keuzes maken als het gaat om de uitvoering van de Participatiewet. Dat betekent of extra geld inzetten of bepalen maken welke mensen er wel of niet begeleid gaan worden.


Man bedreigt buren met hamer na klacht geluidsoverlast

BREDA- Een 51-jarige man uit Breda is woensdagavond aangehouden omdat hij zijn buren hebben bedreigd met een hamer.


Breda Actief verhuist naar een nieuwe locatie

BREDA – Na 10 jaar krijgt Breda Actief een nieuwe locatie. Vanaf donderdag 18 september werkt de organisatie aan de Heerbaan 100. Het tienjarige huurcontract van het huidige pand loopt binnenkort af.


Rush Hour Race: Supersnel van Etten-Leur naar Breda met de E-bike

BREDA - Een E-bike blijkt het snelste vervoersmiddel tussen Etten-Leur en Breda. Tijdens de Rush Hour Race kwam Jurgen van Goorbergh als eerste aan op de speed pedelec. Als laatste kwam Michiel van Nispen binnen met de bus.


Katje overleeft val van zes hoog (foto's)

BREDA - Een kat die van zes hoog is gevallen, heeft de val overleefd. Het katje zat vast op een vensterbank in de Cypresstraat. 


Busje brengt reizigers van noord- naar zuidkant Breda Centraal

BELCRUM - De NS zet in elk geval tot 17 november twee busjes in om reizigers te vervoeren van de noord- naar de zuidkant van het station en andersom. Het extra vervoer is bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn.


Weer terrasjes Grote Markt, Breda. Foto: Nico Koevoets.

Aanhoudend warm

Weersverwachting voor donderdag 18 september 2014. De luchtdruk is hoog van Rusland tot over Scandinavië. De tegenhanger is een lagedrukgebied bij het westen van Frankrijk. Tussen de beide druksystemen blijft een warme oostelijke luchtstroming staan.


Brand Prinsenbeek legt garage in de as

PRINSENBEEK - Een garage in Prinsenbeek is woensdagavond compleet uitgebrand. Dat gebeurde rond 21.00 uur bij een woning aan het Vogelbos. De brand ontstond door kortsluiting in een wasdroger.


Breda proeft aan stille revolutie van geluidsloos rijden

BREDA - Als je zegt ‘auto-evenement’ dan zeg je petrolheads, zoals de liefhebbers van geurende benzine en verschroeid rubber zichzelf noemen. Toch was dat woensdag totaal niet het geval. Het auto-evenement heette dan ook Breda E-Drive, en ging over elektrisch rijden.


Bredase componist brengt werk met 60 piano’s naar Grote Kerk

BREDA - In Londen is het stuk van de Bredase componist Kristoffer Zegers al eens met succes uitgevoerd, maar in Nederland kwam het nog niet zo ver. Daar komt 28 september verandering in. Dan wordt het stuk Pianophasing 2014 voor zestig piano’s opgevoerd in de Grote Kerk.


Zwaargewonde bij ongeval Ettensebaan

HEILAAR - Bij een ongeval op de Ettensebaan is woensdagmiddag een persoon zwaargewond geraakt. De auto waarin de bestuurder zat is totaal vervormd. 


Jamal Nouhi (Bredaas Belang) waarschuwt voor gevaarlijke mobiele straling

BREDA - De politieke partij Bredaas Belang heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de gevaren van straling van mobiele apparaten. Deze zijn volgens de partij mogelijk kankerverwekkend en zouden ook gerelateerd zijn aan veel andere gezondheidsklachten.


Breda sluit uiterlijk 1 november contracten over WMO

BREDA - De gemeente Breda sluit  vóór 1 november contracten af met zorgaanbieders in de stad over verlening van de WMO-zorg. Dat bleek bij de presentatie van ‘Goede zorg doen we samen’, het beleidsplan voor de WMO, dat wethouder Miriam Haagh woensdag presenteerde.


Amphia: Eenpersoonskamers en inchecken vanuit de parkeergarage

BREDA - Breda krijgt een hypermodern ziekenhuis met een uitstraling die past bij Breda, gebaseerd op de kloosters en kazernes in de stad.


Breda en Amphia eens over parkeren, nieuwbouw start 2015

BREDA - Het 200 miljoen euro kostende nieuwbouwplan van het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht kan in gang gezet worden.


Nieuwe wetenschappelijk directeur voor Dinalog

PRINCENHAGE -  Professor docter Albert Veenstra is vanaf 1 oktober de nieuwe wetenschappelijke directeur van Dinalog, het nationale kenniscentrum voor logistiek in Breda.


Breda schaft vijf elektrische auto’s aan

BREDA - De gemeente Breda heeft vijf elektrische auto’s aan het wagenpark toegevoegd. De vijf worden op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, in gebruik genomen. De auto’s vervangen wagens die op fossiele brandstof rijden.


Prachtige nazomerdag

Weersverwachting voor woensdag 17 september 2014

Nog steeds geven de barometers hoge standen aan vanaf Rusland via Scandinavië tot over Schotland. De warme oostelijke blijft intact. Het septemberzomertje gaat ongehinderd verder.


Droogste eerste septemberhelft sinds 1959

BREDA - Het weer is van het ene uiterste in het andere uiterste gesprongen. In augustus was het nog zondvloedachtig nat met op het meetpunt in de Haagse Beemden 135,9 mm neerslag. Nu is september gerekend tot en met de 16e kurkdroog met slechts 0,2 mm op hetzelfde weerstation.


City Making presenteert plan: 350 ideeën voor een gastvrijer Breda

BREDA - De initiatiefgroep City Making heeft dinsdagavond in de Grote Kerk haar ideeën  gepresenteerd. De initiatiefgroep is vorig jaar door de gemeente in het leven geroepen om verzwakte positie van de Bredase binnenstad te onderzoeken en te verbeteren.


Taxichauffeurs als protest op fietspad aan Belcrumzijde station

BELCRUM - Bij de noordzijde van het centraal station is een aantal chauffeurs als protest over het fietspad naar het voorplein van het station gereden.. De chauffeurs willen met hun actie aandacht vragen voor de slechte bereikbaarheid van hun taxistandplaatsen. “We verliezen dagelijks omzet."


Voorjaarskermis maandje later vanwege Art Breda

BREDA - De voorjaarskermis is komend jaar niet in april maar in mei. Aanleiding is Art Breda, dat gelijktijdig met de oorspronkelijke data gepland stond op het Chasséveld.  


Douwe Egberts winkel & cafe verdwijnt uit Breda

BREDA - De Douwe Egberts winkel & café in de Veemarktstaat gaat binnenkort verdwijnen. Het koffiebedrijf trekt de stekker uit alle 14 Horeca-zaken in Nederland, waaronder dus de winkel in Breda.


Tien topfotografen beoordelen foto’s amateurs

BREDA - Breda Photo staat komend weekend in het teken van fotografisch talent. Tijdens dit Photo Talent Weekend kunnen fotografen onder meer hun foto’s laten beoordelen door een van de tien Nederlandse topfotografen tijdens de Masterreview.


De tijdelijke brug bij de noordzijde van het centraal station

Taxichauffeurs centraal station gaan demonstreren voor betere standplaats

BREDA - Een aantal taxichauffeurs is van plan om vanavond te demonstreren bij de noordzijde van het centraal station. De chauffeurs willen met hun actie aandacht vragen voor de slechte bereikbaarheid van hun taxistandplaatsen. “We verliezen dagelijks omzet.”


Motorrijder geschept door auto in Mauritsstraat

BREDA - Bij twee verschillende ongevallen waarbij een motorrijder was betrokken zijn motorrijders gewond geraakt. 


Hamsteraars babymelkpoeder slaan toe in Breda, poeder op rantsoen

BREDA - Hamsteraars van babymelkpoeder hebben ook Bredase supermarkten doen besluiten een rantsoen in te voeren voor de aankoop van babymelkpoeder. Klanten mogen in veel winkels en supermarkten niet meer dan twee blikken of pakken babymelkpoeder kopen.


Mooiweercumulus boven de Asterdplas. Breda, foto: Nico Koevoets.

Nazomer

Weersverwachting voor dinsdag 16 september 2014

De luchtdruk blijft hoog in de gebieden ten noorden van Nederland. De wind blijft zo in de oosthoek en de september nazomer kan de komende twee dagen uitgroeien tot haar hoogtepunt.


Raad presenteert profielschets nieuwe burgemeester

BREDA – Voor het eerst in zesendertig jaar zat hij op de publieke tribune. Na 26 jaar burgemeesterschap, een wethouderschap en een raadslidmaatschap houdt burgemeester Peter van der Velden het voor gezien. Breda zoekt dus een nieuwe burgemeester.


Vier nieuwe leden Heerlijke Orde van Breda

BREDA - Het bestuur van de Heerlijke Orde van Breda heeft vier Bredanaars benoemd tot lid. Het gaat om Barbara Klok-de Pont, Marian Verheij-de Graaf, Chris Bastiaansen en Wiet Commissaris. Ze zijn gekozen vanwege hun bijzondere verdiensten voor de Bredase samenleving.


Betrapte fietsendief bedreigt slachtoffers met bijl

BREDA - Een 28-jarige inwoner van Breda is opgepakt op verdenking van fietsendiefstallen en bedreiging met een bijl. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten.


Krakers stelen bank uit meubelzaak

BREDA - Bij een meubelzaak aan het Kruisvoort is een ramkraak gepleegd. De diefstal werd zondagavond opgemerkt door agenten. Bij het winkelpand stonden de dubbele voordeuren open.


Supermarkt helpt fruittelers de winter door met gratis appels

BREDA - De Jumbo Supermarkten geven de tuinders van Nederland een helpende hand. Vanwege de economische sancties met Rusland blijven veel groente- en fruittelers met overschotten zitten.


Tankstationeigenaar rijdt benzinedief klem met auto

BREDA - De politie heeft zondag een benzinedief gearresteerd. De agenten kwamen de crimineel op het spoor nadat de eigenaar van het benzinestation de achtervolging inzette.  De dief bleek een Bredase veelpleger  te zijn. Hij zit momenteel vast.


Introweek studenten aanleiding voor speciaal SOA-inloopspreekuur

BREDA - De introductieweek is voor studenten een mooi moment om met nieuwe dingen te verkennen. Je deelt telefoonnummers, speeksel en bier. Maar soms deel je ook minder prettige zaken. Zaken als SOA’s bijvoorbeeld. Voor die laatste groep organiseert de GGD een speciale SOA-inloopspreekuur.


Nieuwe attractie in Belcrum: 'Berlijnse muur'

BREDA - Na de Berlijnse muur, de Israëlische muur en de Chinese muur is er nu ook de Belcrumse muur. Althans dat is de tendens die leeft bij sommige bewoners in en rondom de Kievitsstraat en Kwartelstraat.


Therapy? zoekt 15 cellisten voor optreden Breda Barst

BREDA - De Noord-Ierse rockband Therapy? zoekt voor hun optreden bij Breda Barst zo’n 15 cellisten die samen met hen hun grootste hit Diane gaan spelen op het hoofdpodium van het festival. De rockers sluiten zondag het festival af.


Steeds meer ondernemers vinden plek op Stek

BELCRUM -  Het is een dorp voor tijdelijke creatieve initiatieven. Een verzamelplaats. Een flexibel model. Hoe Stek op het Haveneiland precies genoemd moet worden is niet duidelijk. Het ‘dorp’ moet zich vanzelf gaan ontwikkelen, vertelt Tim van den Burg van Braak.


‘Elektrisch rijden voor meer mensen interessant’

(advertorial) - Elektrisch rijden wordt voor een steeds grotere groep interessant. “Ook voor particulieren”, constateert Johan Janse, initiatiefnemer van de Breda E-Drive.


Bouw nieuw dierenasiel Breda bezig aan laatste loodjes (foto's)

BREDA - Het dierenasiel in Breda krijgt binnenkort een nieuw onderkomen. Het oude pand voldeed niet meer aan de huidige wettelijke normen. Zodra de bouwvakkers klaar zijn met het indraaien van de laatste schroeven kunnen katten en honden zonder baasje voortaan terecht op de Oude Baan 60.


September nazomert verder

Weersverwachting voor maandag 15 september 2014

Een hogedrukgordel handhaaft zich van de Britse eilanden tot over Scandinavië. September 2014 ontpopt zich zo tot een ware nazomermaand.


Verkeer richting Tilburg vast door ongeval met vrachtwagen

BREDA/TILBURG - Een ongeval rond half zes maandagmorgen heeft maandag lange tijd voor grote problemen gezorgd op de A58.  Een gekantelde vrachtwagen leidde tot lange files op de autosnelweg A58.


Boateng bezorgt NAC een goede middag in Dordrecht

BREDA – NAC heeft zondag drie punten bij het totaal mogen tellen. In de slotfase met het duel tegen FC Dordrecht zorgde Kingsley Boateng voor de enige treffer.


Werkzaamheden straten Prinsenbeek zo goed als afgerond

BREDA - De gemeente Breda start maandag met de laatste werkzaamheden aan een deel van het Wevershof en Spinnenwiel. Deze straten worden deels definitief ingericht.   


Landelijk nieuws

RSS 
Frankrijk zal de Amerikaanse luchtaanvallen in Irak ondersteunen. Dat zegt de Franse president François Hollande donderdag. 
De Britse journalist John Cantlie zegt sinds eind 2012 te worden gegijzeld door de extremistische groep die zichzelf tegenwoordig Islamitische Staat (IS) noemt. 
In een pand aan het Rokin in het centrum van Amsterdam heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed.
Hoofdverdachte Jan van V. van de zogenoemde vastgoedfraudezaak Klimop moet wat de aanklager betreft zeven jaar de cel in. 
Zes Iraanse jongeren die een video op YouTube hadden gezet waarop zij dansen op de hit Happy van Pharrell Williams zijn veroordeeld tot een halfjaar cel en 91 zweepslagen.
Volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is er nog niets besloten over een mogelijke militaire inzet tegen Islamitische Staat (IS) in Irak. 
PVV-leider Geert Wilders ging over de schreef met zijn Marokkanen-uitspraken op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart. 
Een aantal advocaten heeft aan het gerechtshof Amsterdam laten weten dat zij bezwaar maken tegen het inbrengen van verklaringen van kroongetuige Fred R. in het lopende liquidatieproces Passage.
De twee mannen van 31 en 33 jaar uit Huizen die worden gezien als jihadgangers, hoeven niet terug naar de gevangenis. Maar ze moeten zich wel aan strenge voorwaarden houden. 
In Schotland zijn donderdag om 7.00 uur (8.00 uur Nederlandse tijd) de stembussen geopend. Schotten stemmen in een referendum over onafhankelijkheid.
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O