WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Waar knelt de schoen(enbranche)?

BREDA - Deze week zijn er twee schoenwinkels met vestigingen in Breda failliet gegaan. Daaruit blijkt dat de schoenenbranche het moeilijk heeft. Bredase schoenenwinkeliers over online verkoop en concurrentie van de partijhandel. Maar waar knelt de schoen nu precies?


Krijgt Breda na Rotterdam ook een markthal?

BREDA - De populaire markthal in Rotterdam krijgt wellicht navolging in Breda. Stella Verkroost gelooft namelijk dat Breda de perfecte plek hiervoor is. Tegelijkertijd onderzoekt Edwin Klompalberts de haalbaarheid van een eventuele markthal in Breda.


CDA: verhoging kliko-taks staat haaks op coalitieakkoord

BREDA - Het CDA heeft vragen gesteld aan het college over de verhoging van de kliko-taks. Vanaf 2015 moeten huishoudens 36% meer betalen voor een tweede duocontainer. Volgens de partij worden grote gezinnen benadeeld.


Illegale nachtelijke bouw Via Breda gestopt door gemeente

BREDA - De gemeente heeft deze week nachtelijke werkzaamheden in het Via Breda-gebied stilgelegd. Bewoners schrokken eerder deze week wakker doordat de aannemer ‘s nachts was gaan werken aan het station. Volgens de gemeente had de aannemer niet om een ontheffing gevraagd.


2-Control neemt intrek in oude gemeentehuis Princenhage

(advertorial) - Met de komst van het bedrijf 2-Control kent het gemeentehuis in Princenhage per januari een nieuwe bewoner.


Avondje Michiel de Ruyter Rotaryclub brengt € 24.500 op voor Mees

BREDA - Een simpel concept, maar wel zeer doeltreffend: een avondje bios waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Dat is de inmiddels traditionele filmavond van Rotaryclub Breda. Donderdagavond ging de opbrengst van een avondje Michiel de Ruyter naar Stichting Mees: €24.500.


‘Klooster Dr Jan Ingenhouszplein kan er weer 100 jaar tegen’

HAAGPOORT - Het Dr Jan Ingehouszplein had afgelopen jaar al een aardige facelift gekregen. Het dichtgeslibte plein is ontdaan van allerhande tierelantijnjes en bouwsels en oogt weer als een stadsplein.


Winterse buien

Weersverwachting voor vrijdag 30 januari 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Onder aanvoering van een diep lagedrukgebied op de Noordzee wordt vooral in de bovenlucht veel kou aangevoerd. Dit resulteert in een aantal dagen met kwakkelweer.


Nachttreinen tot 02.00 uur; onderzoek naar nachtbussen

BREDA - NS ziet geen mogelijkheden meer om in Brabant nachttreinen te laten rijden om 03.00 en 04.00 uur op vrijdag en zaterdagnacht zoals nu het geval is. Tot het eind van het jaar rijden deze diensten nog wel, daarna alleen de treinen tot 02.00 uur.


Klanten én kapper op zoek naar opvolger voor Martin's Kapsalon

BREDA - Martin’s kapsalon aan de Ploegstraat in Breda gaat in juni sluiten vanwege een enkelblessure van de 65-jarige eigenaar Martin Verboven.


Vrouw gewond na steekpartij in de Adriaan van Bergenstraat

BREDA - In de Adriaan van Bergenstraat heeft donderdagmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij is één slachtoffer gevallen. De vrouw is met een hoofdwond per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.


Jonge Bredase DJ brengt plaat uit bij Afrojack

BREDA- Sjoerd IJpelaar alias DJ Suyano is aardig aan de weg aan het timmeren. De 24-jarige Bredanaar brengt binnenkort zijn eerste plaat uit onder het label van de DJ Afrojack. Ook tekent hij een vijf-jarig contract bij Management Montana.


Ergenis om urenlange wachtrij Piepersbal en Kreezie Karnaval in Prinsenbeek

PRINSENBEEK - Het Piepersbal en Kreezie Karnaval in Prinsenbeek worden elk jaar druk bezocht door kinderen. De succesvolle carnavalsfeestjes leveren dan ook elk jaar urenlange wachtrijen op bij de kaartverkoop. Verschillende ouders ergeren zich eraan.


Twee Haagse dieven aangehouden in woning Breda

BREDA - De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Jan Darkenisstraat in Breda twee mannen uit Den Haag aangehouden. De 21 -en 23-jarige man worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraak in een woning aan de Orteliuslaan in Waalwijk.


PvdA en VVD willen meer onderzoek naar 380kV-tracé

BREDA - De Tweede Kamerfracties PvdA en VVD willen dat de alternatieve routes voor het 380 kV-tracé worden onderzocht. De partijen hopen verder dat de Kamer meer betrokken wordt bij de besluitvorming.


Nederlandse topatleten aanwezig bij Mastboscross

BREDA - Met misschien wel sneeuw belooft het zondag een zware editie te worden van de Mastboscross. De wedstrijdcross weet zich verzekerd van topatleten die afkomen op de finale van het Nationaal Lotto crosscircuit.


Man slaat op de vlucht na mishandeling

BREDA - Een 25-jarige Tilburger die in een woning in Breda zijn ex-vriendin mishandelde is opgepakt. De man was na de mishandeling op de vlucht geslagen, maar kon dankzij de inzet van een diensthond op de Meerten Verhoffstraat worden ingerekend.


De Jonge Ondernemer: Beer N Tea, creatief met internet

BREDA - Jonge ondernemers, wat beweegt ze, waarom hebben zij hun eigen onderneming, hoe zien ze de toekomst en wat doen ze. BredaVandaag portretteert Bredase jonge ondernemers. Vandaag: Berend Buningh (27), die samen met Timo van der Zanden (26) in 2009 Beer n Tea heeft opgericht.


Twee miljoen voor leefbaarheid Bredase wijken

BREDA - Negen verschillende organisaties mogen een miljoen euro subsidie verdelen om de werkgelegenheid, participatie en leefbaarheid in de wijken te vergroten. Dat heeft wethouder Miriam Haagh deze week bekend gemaakt.


Winters weer: Files meer dan twee keer zo lang als normaal

BREDA - Het winterse weer in vooral het midden van het land zorgt overal voor veel langere files als normaal. Vanuit Breda staat het al bij Oosterhout-zuid vast richting Utrecht. Daar is het minstens twintig kilometer stapvoets rijden.


Grote dichtheid Bredase dichters op gedichtendag

BREDA- De gedichtendag opent de Poëzieweek op donderdag 29 januari. Ook Breda heeft een grote rol tijdens de gedichtendag. In de bibliotheek van Breda dragen aanstormend talent en bekende dichters zoals Ester Naomi Perquin hun gedichten voor.


Update: Ontroerend speeltuinbriefje aan gemeente komt van Jasper (7)

BREDA- De gemeente ontving woensdag een ontroerend briefje van een kind per post. Het kind komt volgens de gemeente vermoedelijk uit Bavel.


NS: Aangepaste dienstregeling door verwachte sneeuwval

BREDA - NS rijdt donderdag door de verwachte sneeuwval op een aantal trajecten met een aangepaste dienstregeling.  NS adviseert kort voor vertrek de reisplanner te controleren.


Geen paniek: Brandweer houdt oefening op Breda Centraal

BREDA - Alarm, alarm. Brandweer op Breda Centraal. Wat is er aan de hand, vroegen verschillende BredaVandaag-lezers zich af. Geen loos alarm, zo blijkt. Het gaat om oefeningen van de plaatselijke brandweer.


TV Gazet stopt met uitzendingen vanwege tegenvallende inkomsten

BREDA - De regionale commerciële omroep TV Gazet trekt vanaf donderdag de stekker uit de zender. Tegenvallende reclame-inkomsten zijn de reden van de stop. TV Gazet gaat zich beraden over een mogelijke voortzetting van het kanaal op internet.


Geen treinverkeer van Breda naar Amsterdam door te harde wind

BREDA- Door weersomstandigheden is er geen treinverkeer mogelijk van Breda naar Amsterdam Centraal.


Tweede schoenenwinkel in twee dagen dicht: House of Shoes failliet

BREDA - De rechtbank heeft het schoenenketen House of Shoes failliet verklaard. Op Twitter laat de keten weten dat de filialen en webshop ‘wegens omstandigheden’ gesloten zijn. In totaal heeft House of Shoes 27 vestigingen in Nederland, waaronder in Breda aan de Lange Brugstraat 28. 


NAC versterkt zich met rechtsback Jong Ajax Ruben Ligeon

BREDA - NAC heeft zich versterkt met rechtsback Ruben Ligeon. De Bredanaars huren de 22-jarige  Amsterdammer voor de rest van het seizoen van Ajax. NAC kan de back huren met het geld dat is vrijgekomen na het vertrek van huurling Stipe Perica.


Oorlog en Vrede Museum: ‘Er is weinig verschil tussen 1940 en nu’

BREDA - Het Oorlog en Vrede Museum opent zondag 1 februari weer haar deuren voor het grote publiek. Fanatiek verzamelaar Wim Mol besteedt deze keer met name aandacht aan de berichtgeving tijdens de oorlog.


DJ Tiësto strijdt met Afrojack en Martyn om Edison Pop Dance

BREDA - De wereldberoemde DJ Tiësto uit Breda is genomineerd voor Edison Pop met zijn album A Town Called Paradise. De Bredase DJ is genomineerd In de categorie Dance.


CBR Breda ervaart geen problemen bij theorie-examen

BREDA- Het CBR Breda is niet getroffen door de grote storing tijdens theorie-examens die al sinds maandag bezig is. Duizenden examens- nieuwe stijl zijn afgelast.


'Communicatie van de V&D is bijzonder onsympathiek'

BREDA - Onlangs maakte de V&D bekend dat ze vanwege financiële problemen de komende vier maanden geen huur wenst te betalen aan hun verhuurders. Daarnaast eist de winkelketen ook een structurele huurverlaging voor al haar winkels.


74-jarige fietsendief opgepakt door app Buurtpreventie

Breda - Een alerte getuige heeft de politie dinsdagavond geholpen een 74-jarige fietsendief op te kunnen pakken. Door de app van de Buurtpreventie spotte een buurtwacht uit Rijsbergen de auto. De man is op de Heilaarsstraat in Breda aangehouden.


Bewoners aan zet bij investering van 1,5 miljoen voor Liniekwartier-Noord

BREDA - Breda gaat in drie jaar 1,5 miljoen besteden aan de openbare ruimte in Liniekwartier-Noord. Er is een schetsplan ontstaan door gesprekken tussen bewoners, woningcoöperaties en de gemeente.


Hennepteam ontmantelt 398 planten in Bavel

BREDA - Een 26-jarige Bredanaar is dinsdag aangehouden naar aanleiding van een aangetroffen hennepkwekerij. Zijn auto is ook in beslag genomen. De politie trof bij een zoekactie aan de Nieuwland in Bavel 398 planten aan.


Bredase valt 36 kilo af door omschakeling cola-junk naar healthy-eater

BREDA - Moe, onzeker en steeds omvangrijker. De Bredase Ester ter Hoeve besloot vier jaar geleden dat het genoeg was. Het roer ging om. Inmiddels is ze kerngezond, 36 kilo lichter en blogt ze over haar nieuwe levensstijl voor de site Boost your Health.


Regio West Brabant roept minister Kamp op open te zijn over 380kV-tracé

BREDA - De Regio West Brabant (RWB), bestaande uit negentien Brabantse gemeenten en de Provincie, roept minister Kamp op om rond te tafel te gaan zitten over het 380kV-tracé. De RWB zegt dat er geen draagvlak is in het gebied waardoor de hoogspanningsverbinding moet lopen.


Break The System: 'Het leken wel voetbalrellen, iets wat we juist wilden voorkomen'

BREDA - Op het Malieveld werd dinsdag een demonstratie gehouden onder naam Break The System. De deelnemers protesteerden tegen het beleid van Rutte II. Annemiek Ottenhof van stichting Sociaal Breda sprak de menigte toe.


22% minder vuurwerkschade tijdens oud en nieuw

BREDA - De schade van vernielingen aan gemeentelijke eigendommen tijdens oud en nieuw bedraagt dit jaar 90.160 euro, dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeente Breda. Vorig jaar was de schade nog 116.000 euro.


ZonneWIJde hoopt op meer participanten tijdens tweede ronde

BREDA - Het Bredase crowdfundingproject om de zonne-energiecentrale ZonneWijde op te zetten start een tweede ronde. Het oorspronkelijke streefbedrag van 1,5 miljoen euro is bij lange na niet gehaald.


Politie pakt autodieven dankzij snel afsluiten uitvalswegen

BREDA - De politie heeft maandagavond twee autodieven gearresteerd op de Nieuwe Bredasebaan. Het duo had enkele minuten daarvoor een rode Daihatsu Cuore gestolen.


Robert Maaskant spot talent tijdens clinic op Graaf Engelbrecht College

BREDA - Zestien amateurvoetballers van het Graaf Engelbrecht College lieten dinsdagochtend hun voetbalskills zien aan NAC-trainer Robert Maaskant. De scholieren kregen elke week al training van NAC-jeugdtrainer Johan Gabriëls. Deze keer kwam niemand minder dan Maaskant hen bijstaan.


Gemeente geeft Godevaert Montensstraat nieuwe naam

BREDA - De gemeente heeft de Godevaert Montensstraat omgetoverd tot Godevaert Motensstraat. De nieuwe naam op het straatbord is waarschijnlijk een vergissing van de drukker. Het plaatsen van een nieuw straatnaambord zal de gemeente ongeveer 80 euro kosten.


Uitstel van betaling Schoenenreus, curator onderzoekt doorstart

BREDA - De schoenenwinkel Schoenenreus heeft van de rechtbank Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. In Breda zit een vestiging van de winkel in de Ginnekenstraat. Daar was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar.


Boerschappen nu ook voor gezinnen

(advertorial) - Vele tweepersoonshuishoudens in Breda hebben de wekelijkse gang naar het afhaalpunt van Boerschappen al in hun systeem. Elke maandag of donderdag halen ze voor een paar dagen dagverse ingrediënten die rechtstreeks van de boer uit de buurt komen.


NHTV studenten ontwerpen Virtual Reality fiets om de weg veiliger te maken

BREDA - NHTV Breda gaat door middel van een Virtual Reality Fietssimulator proberen om fiets in de toekomst zo prettig en veilig mogelijk te maken. De opleidingen Built Environment en International Game Architecture and Design hebben de handen ineen geslagen.


Dura Vermeer hangt boete van 6,5 ton boven het hoofd

BREDA - Het Waterschap Brabantse Delta heeft Dura Vermeer een voorwaardelijke boete gegeven voor het ontrekken van teveel water. Het bouwbedrijf zou dit gedaan hebben tijdens de bouwwerkzaamheden van Breda Vooruit. Dura Vermeer is het niet eens met de meetmethodiek van het waterschap.


Politie arresteert met getrokken wapens man en vrouw (foto's)

BREDA – Met getrokken pistolen en behangen met kogelwerende vesten stormden maandagavond agenten af op een Mercedes in de Vincent van Goghstraat. De inzittenden, een man en een vrouw uit Kerkrade, werden aangehouden.


82-jarige meesterverteller Brunia geeft lezing in Grote Kerk

BREDA - Professor Kees Brunia gaat een lezing geven op 29 januari tijdens ‘de Grote Kerk Lezing’. Brunia presenteert zijn levenswerk ‘Het brein van farao tot fMRI’. Het boek gaat over de geschiedenis van de hersenwetenschap.


Ad Ballon, al 40 jaar niet uit de lucht te krijgen!

BREDA - Ad Haarhuis, beter bekend als Ad Ballon, hangt dinsdag precies 40 jaar in de lucht. De ballonvaarder kwam in 1972 in aanraking met de ballonvaart en is sindsdien gegrepen door het ballonvirus. 3 jaar later al slaagde hij voor zijn vaarbrevet in Engeland.


Landelijk nieuws

RSS 
Vrijdagavond krijgt het verkeer opnieuw te maken met gladheid. Vooral automobilisten in het oosten van het land moeten oppassen.
Het kabinet gaat actief werk maken van de slechte controle op ICT-projecten. Zo komt er een tijdelijke autoriteit die gaat kijken naar de haalbaarheid en wenselijkheid van de projecten. 
"Voor het eerst in zestig jaar is er gisteravond geen Achtuurjournaal uitgezonden", sprak directeur Jan de Jong van de NOS vrijdag op een persconferentie over het incident donderdagavond.
De negentienjarige man die donderdagavond binnendrong bij de NOS handelde alleen, en niet namens een organisatie. Ook was er volgens hem geen sprake van een cyberaanval of explosieven.
Ook in hoger beroep hebben twee sleutelfiguren van de massamoord op moslimmannen na de val van de Bosnische enclave Srebrenica in juli 1995 levenslange gevangenisstraf gekregen.
Kroongetuige Fred Ros was een periode elke dag bij Jesse R., veroordeeld uitvoerder van verschillende liquidaties.
Robert Mugabe, de omstreden president van Zimbabwe, is vrijdag gekozen tot voorzitter van de Afrikaanse Unie. 
Vooralsnog is niet bekend wanneer het satirische weekblad Charlie Hebdo een nieuwe editie uitbrengt. Zeker is wel dat er geen nieuwe uitgave komt vóór 11 februari. Het team is er nog niet klaar voor om een nieuw nummer uit te brengen.
Zeker 35 mensen zijn vrijdag gedood door een aanslag op een sjiitische moskee in het district Shikarpur, in het zuiden van Pakistan. Minstens vijftig anderen raakten gewond.
De autoriteiten van Jordanië stellen dat zij nog altijd wachten op een teken van leven van de Jordaanse piloot die gevangen wordt gehouden door Islamitische Staat (IS). 
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O