WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Huishoudelijke hulp inschakelen via alfacheque blijft mogelijk

BREDA - Bredanaars die huishoudelijke hulp nodig hebben kunnen ook in 2015 gebruik maken van de alfacheque. De cheque blijkt niet in strijd met de nieuwe wetgeving rondom huishoudelijke hulp. De gemeenteraad had aangedrongen op het behoud hiervan.


Abdelkader Benali over Vlucht Regenwulpen in Bibliotheek Breda

BREDA - Abdelkader Benali is zondagmiddag 30 november te gast bij Bibliotheek Breda in het kader van Nederland Leest. In een lezing over kijken naar jezelf en kijken naar de wereld refereert hij aan ‘Een vlucht regenwulpen’ van Maarten het Hart.


Wethouder gaat Bredase winnaars FD Gouden Gazelle bezoeken

BREDA - Wethouder Bob Bergkamp (CDA, economie) is trots op de Gouden Gazelle die VDL Steelweld, Payper en Princess Traveller deze week hebben ontvangen. De drie Bredase bedrijven bleken in hun categorie de snelst groeiende bedrijven van Noord-Brabant.


Politie vindt grote hoeveelheden harddrugs in Bredase woningen

BREDA - De recherche in Helmond heeft een onderzoek afgerond naar de handel in verdovende middelen. Hierbij zijn ook vier mannen uit Breda aangehouden. Twee van hen zitten nog vast en worden gezien als hoofdverdachten in de zaak.


NAC heeft weer vertrouwen in Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini

BREDA - De geschorste NAC-spelers Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini zijn vanaf aanstaande dinsdag weer onderdeel van het eerste elftal van de Bredase club. Aankomend weekend missen zij hierdoor wel de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Vertrouwen


Voorzitter ZLTO Breda over bestemmingsplan Buitengebied Zuid: Gemeente, houd uw rug recht

OPINIE-  Op 4 december behandelt de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied Zuid. Onder druk van een kleine groep bewoners lijkt de Bredase politiek een knieval te maken.


Dronken vrouw ramt twee auto's en tracht te vechten met agenten

BREDA - Een dronken 32-jarige Bredase is donderdagavond met haar auto op de Dr. Struyckenstraat van de weg geraakt en tegen twee andere voertuigen gereden. Haar vijfjarige dochtertje, die ook in de auto zat, werd met de ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht.


Agressieve Rotterdammer aangehouden voor slaan portier

BREDA - Agenten hebben donderdagnacht een 28-jarige Rotterdammer aangehouden op de Vismarktstraat.  De man wordt verdacht van het mishandeling van een portier.


BOB: 'Spookjongeren zijn een tikkende tijdbom voor Breda'

BREDA - De politieke partij BOB maakt zich zorgen om spookjongeren in de stad. Het gaat hier, volgens BOB, om jongeren tussen de 18 en 27 jaar die met school zijn gestopt, geen baan vinden/willen en geen uitkering hebben.


Peter van der Velden: Tien jaar burgemeesterschap in een wandeling door de stad

BREDA - Na 26 jaar burgemeesterschap, waarvan tien in Breda, verlaat Peter van der Velden (60) het ambt, maar niet Breda. Al wandelend door het Bredase centrum, kijkt hij terug op de afgelopen jaren én blikt hij vooruit. “Ik ben enorm veel wijzer geworden, de afgelopen tien jaar.


Opklaringen, vrijdag zacht, weekend kouder

Weersverwachting voor vrijdag 28 november 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied boven Scandinavië en Rusland duwt de wind in de oosthoek.

Verwachting voor vandaag


Scheidend burgemeester Van der Velden: 'Vandaag sterft er een stukje van mij'

BREDA - Het tijdperk van burgemeester Peter van der Velden als bestuurder van Breda is voorbij. “Breda is jou dankbaar”, zei loco-burgemeester Bergkamp tegen hem. En Van der Velden is Breda dankbaar.


Burgemeester Peter van der Velden benoemd tot ereburger van Breda

BREDA - Burgemeester Peter van der Velden is benoemd tot ereburger van Breda. De vertrekkende burgervader kreeg als bewijs hiervan de zilveren erepenning van de stad uit handen van Hanneke van Maanen, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.


Politie zoekt getuigen van brutale straatroof op 14-jarige jongen

BREDA - Een 14-jarige jongen uit Breda heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal met geweld. De jongen zou woensdagavond op de Groenedijk door twee nog onbekende jongens beroofd zijn van zijn mobiele telefoon. De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale straatroof.


Politie zoekt getuigen poging overval tankstation

BREDA - De politie doet onderzoek naar een poging tot overval op een benzinestation in de Molenstraat. Twee donkergeklede mensen met bivakmutsen op hebben woensdagavond geprobeerd het benzinestation te overvallen. Ze stonden echter letterlijk voor een gesloten deur.


Kavels Asterdse Sluis onverkoopbaar, Breda gaat ze splitsen

BREDA - De gemeente Breda wil de kavels Asterdse Sluis 43 ern 45 splitsen. De kavels van in totaal 3300 vierkante meter zijn te groot. Dat leert de ervaring. “Er is geen tot nauwelijks interesse in kavels van deze omvang”, aldus de gemeente.


'Verrassingsbezoek' koning Willem-Alexander aan Defensie Academie

CENTRUM - Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een werkbezoek gebracht aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Het was het eerste bezoek van Willem-Alexander als koning aan Breda. 


382 bewoners in AZC bij De Koepel

BREDA - Een maand na de opening van het Asielzoekerscentrum in de voormalige gevangenis De Boschpoort hebben er zich 382 vluchtelingen gevestigd. Dat meldt wethouder Patrick van Lunteren in een brief aan de gemeenteraad.


Politie zoekt jonge helden die straatrover achtervolgden

BREDA - De politie is op zoek naar twee scholieren die hebben geholpen bij het oppakken van eens straatrover. Het slachtoffer wil het duo bedanken voor hun kordate optreden.

Houdt de dief!


Lawaaierige man bedreigt buurman met mes

BREDA - Een 29-jarige man uit Breda heeft in de nacht van woensdag op donderdag aangifte gedaan tegen een buurman wegens bedreiging. De man en zijn gezin ondervinden al langere tijd overlast van de buurman.


Autodieven gepakt door automatische nummerplaatherkenning

BAVEL/BREDA - In de Overakkerstraat in Breda zijn woensdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto.


Gemeente Breda bekijkt nieuw plan opvang uitgeprocedeerde asielzoekers

BREDA - De gemeente Breda onderzoekt of het mogelijk is om nieuwe voorzieningen te realiseren voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Het plan voor een opvangplek komt van een groep bezorgde bewoners die haar ideeën onalngs aan het stadsbestuur presenteerde.


Perron

Sprinters twee keer zo vaak op Breda Prinsenbeek

BREDA - Goed nieuws voor treinreizigers uit de Haagse Beemden of Prinsenbeek: de Sprinters richting Breda Centraal en richting Dordrecht stoppen binnenkort twee keer per uur op het station.


Weer gevallen eikebladeren. Foto: Nico Koevoets.

Bewolkt, maar zachter

Weersverwachting voor donderdag 27 november 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Een klein lagedrukgebiedje op de Noordzee bepaalt ons weer. Het koufront ervan sleept over Nederland. Ze geeft wolken en wat nattigheid.


Drie Bredase cafés in Café Tophonderd 2015

BREDA - In de jaarlijkse verkiezing van Café  van het jaar zijn drie Bredase cafés in de tophonderd verkozen. Het gaat om Zeezicht, De Bommel en de Beyerd. Café  Groothuis uit Emmen mag zich een jaar lang het beste café van Nederland noemen.


44-jarige man vernielt voordeur woning ex-vriendin

ZANDBERG - Een 44-jarige Bredanaar heeft dinsdagavond  rond 23.45 uur de voordeur van een ex-vriendin die woont in de wijk Zandberg kapot getrapt. Ook had hij haar dreigende sms'jes gestuurd. Hij werd in die straat aangehouden.


Overleden Zoë Swinkels (5) genomineerd als Brabander van het jaar

PRINSENBEEK - De dit jaar overleden Zoë Swinkels uit Prinsenbeek is genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar.


Groenteboer Wout neemt met pijn in het hart afscheid van zijn klanten

BREDA - Groenteboer Wout van Oosterhout sluit aanstaande zaterdag zijn winkel aan de Lange Brugstraat. Meer dan 30 jaar werkte hij in de zaak. Het afscheid nemen van zijn klanten valt hem dan ook zwaar.


Breda: ‘Tijdens winterse perioden eigen stoep schoon houden’

BREDA - Breda vraagt inwoners en ondernemers om tijdens winterse perioden de eigen stoep schoon te houden. De stad hanteerde dit beleid ook de afgelopen jaren al, als aanvulling op de maatregelen die de gladheidsbestrijders van de gemeente nemen.


Paard mishandeld en bebloed achtergelaten in wei Bavel

BAVEL - De dierenpolitie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een vermoedelijke mishandeling van een paard, een merrie van 28 jaar oud, in een weiland aan de Gilzeweg.


Hondenuitlater betrapt rokende autoinbreker

BELCRUM - Een 44-jarige Poolse man is dinsdagavond rond 23.55 uur door de politie, op aanwijzing van een getuige, op het Pastoor Pottersplein aangehouden vanwege een auto-inbraak op de Speelhuislaan.


'Hobo Hifi in Breda maakt waarschijnlijk geen doorstart'

BREDA - De vestiging van Hobo Hifi in Breda maakt voorlopig geen doorstart. Onlangs werd bekend dat de directie verder gaat met vijf van de oorspronkelijke vijftien vestigingen.


Bredase bedrijven zegevieren: Drie keer Gouden FD Gazelle

BREDA - De Bredase economie is booming. Tenminste, dat zou je op kunnen maken uit de jaarlijkse FD Gazelle verkiezingen van het Financieele Dagblad.


Bewolkt, later wat motregen

Weersverwachting voor woensdag 26 november 2014

Algemene luchtdrukverdeling


Winkelcentra Haagse Beemden: Meer aandacht leefbaarheid en vergunningaanvragen

BREDA - Er komt een nieuw onderzoek vanuit de gemeente naar de situatie van de winkelcentra in Haagse Beemden en Tuinzigt. De centra maken zware tijden door vanwege het economische klimaat, veranderend consumentengedrag en de komst van StadaStores.


Aftrap voor twintig keer Alpe D’Huzes bij OLV

BREDA - Het begon met het enthousiasme van leerlinge Kim Giesbergen en eindigt komend jaar zomer met de beklimming van de Alpe D’Huez door twintig leerlingen van het OLV.  


Rutjes: ‘Wegsturen Seuntjens en Tighadouini weloverwogen’

BREDA - Het wegsturen van Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini is een weloverwogen beslissing geweest. Dat zegt technisch-directeur Graeme Rutjes. “We zijn hierbij niet over een nacht ijs gegaan.”


Asielzoekers de Koepel krijgen buurthuis bij het Rondeel

BREDA - Het comité 'Welkom vluchtelingen' heeft na de paraplu's een nieuwe manier gevonden om de asielzoekers in de Koepel zich meer thuis te lat


Hennepkwekerij Watermunt opgerold

BREDA - De politie heeft maandag een hennepkwekerij opgerold aan de Watermunt in Breda. Daar werd de 38-jarige bewoner van de woning aangehouden. De kweker had volgens de politie net geoogst.


Leerlingen De Rooi Pannen op dreef in Belgrado

BELGRADO/BREDA - Leerlingen van De Rooi Pannen zes keer in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse conferentie van de European Association of Hotel and Tourism Schools (AEHT). De conferentie was afgelopen week in Servië (Belgrado).


Werkgeversorganisatie BZW: OZB-verhoging onacceptabel

BREDA - De verhoging van de OZB per 1 januari 2017 met meer dan 25% is voor de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) onacceptabel.


NAC schorst twee aanvallers wegens onprofessioneel gedrag

BREDA - NAC-spelers Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens zijn dinsdagochtend na een gesprek met technisch directeur Graeme Rutjes en trainer Eric Hellemons voor de training naar huis gestuurd. Het duo is voor onbepaalde tijd geschorst wegens onprofessioneel gedrag.


File op A16 na ongeval met vrachtwagen onder viaduct (foto's)

BREDA - Op de A16 bij knooppunt Zonzeel is vanochtend om vijf uur een vrachtwagen tegen het viaduct aangereden. Onduidelijk is nog of er een ander voertuig bij betrokken is.Vleermuisflats Lage Kant opnieuw tijdelijk bewoond

BREDA - De vleermuisflats aan de Lage Kant en Nieuwe Inslag krijgen nieuwe tijdelijke bewoners. De flats zouden deze maanden gesloopt worden, maar vorige maand bleek dat er vleermuizen onderdak hebben gevonden. De sloop werd daarop uitgesteld.


Wolkenvelden

Weersverwachting voor dinsdag 25 november 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het noorden van Duitsland ligt een hogedrukgebied. Dit zorgt voor een oostelijke luchtstroming. Via België dringt een front met wolken noordwaarts op.


Werknemers Streetwise: 'Mooie beloftes, grote ideeën, maar geen loon of contract'

BREDA - Het kantoor van Streetwise Breda BV aan de Willemstraat is afgelopen week leeggehaald. Dit zou zijn gebeurd in opdracht van de eigenaar Wilfranc Visseren door zijn vrouw Nanny Visseren en zijn zoon Wilfranc Visseren.


Nieuw dak winkelcentrum Hoge Vucht nog even wennen

BREDA - Winkelcentrum Hoge Vucht vierde zaterdag en zondag de verbouwing van het plein op het overdekte winkelcentrum. Wethouder Bergkamp verrichte de openingshandeling, artiesten als Corry Konings namen het plein in gebruik als feestlocatie.


Politie vindt illegaal vuurwerk in achterbak

BREDA - Agenten van de Landelijke Eenheid hebben zondag omstreeks 13.00 uur op de Graaf Engelbertlaan tijdens een routinecontrole een 27-jarige man uit Spijkenisse en een 34-jarige Rotterdammer aangehouden.


Landelijk nieuws

RSS 
Voor de zevende keer is een Nederlands militair transportvliegtuig met slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 aangekomen in Nederland. Het toestel kwam om even voor 16.00 uur aan in Eindhoven.
Er zijn vrijdagmiddag weer personen onwel geworden op een industrieterrein aan de Dongenseweg in Tilburg. 
Christenen uit de Arabische wereld moeten voorrang krijgen bij de opvang van vluchtelingen in Nederland.
Paus Franciscus heeft moslimleiders opgeroepen harder stelling te nemen tegen extremisten die religie misbruiken om terrorisme te rechtvaardigen. Hij doelde hiermee op de daden van Islamistische Staat (IS).
Bij een bomaanslag op een van de grootste moskeeën van de Nigeriaanse stad Kano zijn vrijdag veel doden gevallen. 
Het Nederlandse kabinet vindt excuses van de Turkse regering voor kritiek op het Nederlandse integratiedebat niet nodig. Premier Mark Rutte zei dat vrijdag na de wekelijkse ministerraad.
De Verenigde Naties (VN) hebben de noodtoestand uitgeroepen in de Gazastrook vanwege overstromingen.
Op de A12 ter hoogte van het Gouwe-aquaduct hebben acht auto's vrijdagmiddag een lekke band gekregen. Ze zijn allemaal over een stuk staal gereden.
De chauffeur van de monstertruck die in Haakbergen bij een stunt inreed op het publiek, heeft vier jaar geleden in de plaats Asten geen aanrijding veroorzaakt. 
Enkele dorpjes op het Kaapverdische eiland Fogo dreigen te worden vernietigd door de lava die de vulkaan op het eiland uitspuwt. 
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O