WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Taart, wandeling, spelletjes en toespraken voor 500 jaar Mastbos

MASTBOS - Spelletjes, taart, toespraken en vooral: wandelen. Want dat is voor veel mensen hetr Mastbos. Dus ging het in een lange sliert van de Ginnekenmarkt richting het bos voor de festiviteiten rond 500 jaar Mastbos.


NAC laat kostbare punten achter in Amsterdam

AMSTERDAM - NAC had zondagmiddag drie belangrijke punten mee kunnen nemen uit de Amsterdam Arena. De Bredanaars bleven op 0-0 steken bij Ajax. De leverde een heel belangrijk punt op, maar dat hadden er met wat meer precisie ook drie kunnen zijn.


Raadsels rond neergeschoten man Ulvenhout, toestand kritiek

ULVENHOUT - De vondst van een neergeschoten zwaargewonde man in de buurt van de Chaamseweg in Ulvenhout stelt de politie nog voor volop raadsels. Zo is nog altijd niet bekend om wie het gaat en wat er is gebeurd.


Academielezing: Geld als symbool van eenheid

BREDA - Op woensdag 22 april gaat dr. ir. Irene Lubberman-Schrotenboer een lezing geven over de introductie van een nieuwe munt in een oorlogsland zoals Bosnië-Herzegovina.


Vrouw gewond bij verkeersongeluk Markendaalseweg

BREDA - Een 34-jarige vrouw uit Roosendaal is in nacht van zaterdag op zondag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Bij een valpartij kwam ze met haar arm onder het wiel van een stadsbus terecht.


Politie maakt einde aan illegale houseparty in weiland

BREDA - De politie heeft zondagochtend een illegale houseparty afgeblazen. het illegale feest werd gehouden in een weiland bij de Rijsbergseweg, vlak naast de A16.


Inge de Bekker wint Aithra Award 2015

BREDA - Florentine Ouborg (Princess Sportsgear & Traveller) en  Inge de Bekker (Hospitality Group) hebben zaterdagavond respectievelijk de Belofte Award  en de Aithra Award in ontvangst genomen.


Nieuwbouw Hagedonk eindelijk klaar voor opening

BREDA - Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. De nieuwbouw van Thebe Hagedonk in Prinsenbeek wordt dinsdag 21 april eindelijk officieel geopend door burgemeester Paul Depla.


Workshop voor moeders: De rol van waarden in het moederschap

BREDA - Dorethé Mommersteeg en Anita van der Helm geven op 6 mei van 19.30 tot 22.00 in Zero-Point een gratis workshop bedoeld voor moeders. Ze geven handvatten om met conflicten in de opvoeding om te gaan.


Falkenburg over de humor van Maaskant, de supporters en het seizoen

BREDA - Hoewel zijn ploeggenoten nog volop aan het vechten zijn om boven de nacompetitiestreep te eindigen, vecht Erik Falkenburg vooral met zijn krukken. De middenvelder van NAC brak twee weken geleden zijn middenvoetsbeentje en moet de rest van het seizoen toekijken.


Zoevend de Bredase berg van station Breda op (foto's)

BREDA - Zenuwachtig rijden de wielrenners hun opwarmrondje over het fietspad bij Breda Centraal. Inrijden voor het evenement van de dag: de eenmalige klimtijdrit naar het parkeerdek op het station.


Florian Dames: nu eerst de Alpe d’HuZes later de Commando’s

BLOG - Donderdag 4 juni 2015 starten twee teams van elk tien deelnemers namens het OLV aan de beklimming van de Alpe d’HuZes. Vandaag in de zestiende bocht treffen we Florian Dames.


Man zwaargewond na schietincident in de buurt van Ulvenhout

BREDA - Een nog onbekende man is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt bij een schietincident. Zijn toestand is kritiek. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.


1500 kinderen doen mee aan Koningsspelen Breda

BREDA - Aan de tweede editie van de Koningsspelen in Breda doen 24 april 1500 kinderen van tien verschillende basisscholen mee. Dit Oranjefeest wordt gehouden bij Sportboulevard de Wisselaar


Costes Boutique springt in modegat in Breda

BREDA - Het is een opvallend beeld in deze tijd: 40 wachtenden - voornamelijk vrouwen - voor de deur van een modezaak tijdens de opening. Toch was dat precies wat er vrijdagmorgen gebeurde bij Costes Boutique in de Ginnekenstraat. 


Opvangcentrum Straatrakker opent de deuren

BREDA - De hondenopvang Straatrakker is donderdag geopend. Dit is een opvang voor de honden van daklozen en gedetineerden.


VVD wil weten waarom Koningsplein Grote Markt niet mag

BREDA - Het niet verlenen van een vergunning van het gemeenschappelijke Koningsdagfeest op de Grote Markt onder de noemer Koningsplein, heeft verbazing gewekt bij de VVD.


Geen studenten in pand UWV aan de Markendaalseweg

BREDA - Er komen voorlopig geen studentenwoningen in het oude gebouw van de UWV aan de Markendaalseweg. De gemeente vindt dat het plan van Oranjebos Vastgoed BV niet voldoet aan de kwaliteitseisen van het gebied. Bovendien zouden er al voldoende studentenwoningen op de planning staan.


Crowdfundingproject ZonneWIJde haalt genoeg geld binnen voor start

BREDA - Het burgerinitiatief de ZonneWIJde van Breda Duursaam heeft genoeg geld binnengehaald om te beginnen met de bouw van een zonnepanelenveld aan het Rithmeesterpark. Het wachten is nu op de bank.


Man trekt vuurwapen tijdens ruzie over parkeergedrag

BREDA - Agenten hebben donderdagavond een vuurwapen in beslag bij een verkeersruzie in de Willemstraat. Hierbij werd een 27-jarige man gearresteerd en vastgezet.


OM eist 15 jaar tegen overvallers juwelier Shivani

BREDA - De officier van justitie heeft vrijdagmiddag 15 jaar cel geëist tegen de vier jonge Amsterdammers die vorig jaar mei een overval pleegde op juwelier Shivani in de Haagdijk.


Gemeente en De Avenue verdedigen inhuur amateur-cateraars

BREDA - De Koninlijke Horeca Nederland liet zich donderdag kritisch uit over de inzet van amateur-cateraars tijdens het congres Wijk in Beeld, dat werd


Bestuurders wijkraad willen zichzelf belonen met 2000 euro

BREDA - De bestuursleden van een niet bij naam genoemde wijkraad in Breda wil zichzelf een vergoeding geven van in totaal zo’n 2000 euro per jaar. Dat blijkt uit vragen van de SP aan het college. Dit bedrag komt neer op 45% van de gemeentesubsidie die de wijkraad ontvangt.


Minifestival in Breda tijdens Record Store Day

BREDA - Aandacht voor de ambachtelijke platenzaak door artiesten en bandjes live te laten optreden. Dat is de inmiddels traditionele Record Store Day op 18 april. In Breda doen dit jaar vijf winkels mee.


Transport van heroïne onderschept door aanrijding

BREDA - De politie heeft een partij van 45 kilo heroïne in beslag genomen na een aanrijding op de A6. Agenten arresteerden ook een 34-jarige man uit Vlaardingen.


Smits’ pakt uit met serie Pluim-bonbons

(advertorial) - De verrassing was groot, eind maart bij het winnen van de Breda Pluim als meest gastvrije onderneming. Smits’ Ambachtelijke Chocolaterie aan de Wilhelminastraat veroverde de juryprijs.


Lidl onderzoekt opnieuw uitbreiding vestiging Jorisstraat

BREDA - De Lidl is aan het onderzoeken of de vestiging in de Jorisstraat kan uitbreiden. Volgens woordvoerder van de discounter, Secerine van Tuyll van Serooskerken, is de Lidl hierover in gesprek met de gemeente.


Streep door plan 120 seniorenwoningen in pand kadaster

BREDA - Het oude Kadasterkantoor aan de Markendaalseweg wordt voorlopig niet omgebouwd tot seniorenflat. Bouwfonds BPD had hiervoor toestemming gevraagd, maar de gemeente vindt het plan niet passen bij het karakter van de rest van de straat.


Update: Geen Koningsdagfeest Grote Markt zuid, wel Holllands feestje op noord

CENTRUM - Op Koningsdag en Koningsnacht is er geen feest op de Grote Markt Zuid. De verzamelde ondernemers op de Grote Markt hebben geen vergunning gekregen voor het geplande feest.


Breda’s Most Wanted, samenwerking om popscene Breda te versterken

BREDA - Bredase culturele bundelen de krachten om samen de Bredase bandscene te versterken. Mezz, Popcorner, POB, The Loads en Sound Dog hebben donderdagmiddag in Mezz de aftrap geven van het project Breda's Most Wanted.


Winkeldief dreigt supermarktmedewerker te steken

BREDA - Een 34-jarige zwerver is donderdag rond 12.00 uur op de Middellaan aangehouden voor winkeldiefstal. Nadat hij betrapt was zou hij een medewerker van de supermarkt gedreigd hebben neer te steken.


Straat verrast door laadpaal voor e-auto verhuisde buurtgenoot

HEUVEL - Een laadpaal - een dubbele nog wel - aangelegd voor de deur van het appartementencomplex aan de Van Slingerlandtstraat in de Heuvel. Het deed bewoner Marco Gomez de wenkbrauwen fronzen. “Er woont hier toch niemand met een hybride of elektrische auto?”


Horeca Breda boos op gemeente wegens inhuren amateur-cateraars

BREDA - Koninklijke Horeca Nederland afdeling Breda is niet te spreken over het feit dat de gemeente vrijwilligers inzet voor de catering tijdens het congres Wijk in beeld. Volgens voorzitter John Grijspeere is er sprake van oneerlijke concurrentie.


De Roover stopt na dit seizoen als prof

STEENAKKER - NAC heeft na gezamenlijk overleg met Sepp de Roover overeenstemming bereikt over de ontbinding van het contract van de verdediger na het huidige seizoen.


CDA: Waarom koopt de gemeente niet een coffeeshop?

BREDA - De CDA-fractie in Breda wil dat de gemeente eigenaar wordt van het pand waar nu nog coffeeshop Majestic is gevestigd. Het pand staat te koop en de partij ziet dit als een mooie kans om de overlast in en rondom de Boschstraat terug te dringen.


Janus Oomen: slimme bestuurder, politiek dier en vaderfiguur voor CDA Breda

BREDA - Donderdag werd bekend dat oud-wethouder en plaatselijk CDA-prominent Janus Oomen is overleden. Oomen was decennialang wethouder in Prinsenbeek, Breda en Drimmelen. De politiek bestuurder werd geroemd om zijn directe betrokkenheid en werklust.


Oud-wethouder Janus Oomen overleden

BREDA - Oud-CDA-wethouder van Breda en Drimmelen Janus Oomen is overleden. Oomen was al langere tijd ernstig ziek. Iets minder dan een maand geleden besloot hij daarom zijn ontslag als wethouder aan te bieden in Drimmelen. Een terugkeer achtte hij niet meer mogelijk.


Officiële straatnaam voor busbaan richting Oosterhout

BREDA - De nieuwe busbaan in Breda tussen het nieuwe station en de Oosterhoutseweg krijgt de naam Oosterhoutse Busbaan. Het College van burgemeester en wethouders stelde deze naam vast in overleg met en in aansluiting op Via Breda.


Met een trap op de kruising is Boykes weer officieel

TUINZIGT -  Met een trap op de kruising is Boykes Speelhoeve aan de Kwakkelhutstraat nu ook officieel weer geopend. Het was de openingshandeling van wethouder Patrick van Lunteren, die pas in tweede instantie de jonge doelman verschalkte.


Breda benoemt ambassadeurs om armoede te bestrijden

BREDA - Drie zogenoemde ambassadeurs moeten per 1 mei een bijdragen leveren aan het bestrijden en voorkomen van armoede in de stad. Het zijn Erwin Hoek, Roosmarie Dilling en Yvonne Brabander.


Van Coothplein bruist als nooit tevoren (foto's)

BREDA - Waar het Van Coothplein jarenlang het terrein was van uitzendbureaus is het tegenwoordig een van de meest trendy plekken in Breda. De terrassen zitten vol en de horecazaken schieten als tosti's uit het ijzer.


Bredase bands: het out of the box out of the box denken van Piece Of Eden (Video)

BREDA - BredaVandaag zet in samenwerking met POB om de zoveel tijd een nieuwe clip van een Bredase band in de spotlights. Deze week de nieuwe videoclip Four Weeks van Piece of Eden.


Gesprek Breda met ABT over duiding rapport NAC-stadion

BREDA - Breda heeft deze week een gesprek met ABT over de uitleg die het gaf over het rapport van Den Boer CCI over de scheurvorming in het NAC-stadion. Het ingenieursbureau zocht zelf contact met de gemeente, meldt wethouder Bernie van den Berg in een brief aan de gemeenteraad.


Blauwe parkeerzone zorgt voor verdeeldheid in Merelstraat

BREDA - De nieuwe blauwe parkeerzone rondom Breda Centraal lijkt de Merelstraat in Belcrum te verdelen tussen have’s en have nots. Aan de ene kant van de weg mag namelijk vrij geparkeerd worden, aan de andere kant maar twee uur. Oneerlijk, vindt buurtbewoner Hans van Nunen.


Maaskant één duel op de tribune na 'dug-outslag'

BREDA - NAC-trainer Robert Maaskant zit tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax op de tribune. De trainer ging akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.


67,5 meter partyboot vindt ligplaats aan Markkade

BREDA - Kapitein Marc Geerts had het plan al sinds 2013: een partyboot voor Breda. Een kleine twee jaar later ligt-ie er. 67,5 meter lang, een overdekt voor- en achterdek en een zonnedek op het dak. Klaar voor gebruik. Formidable gaat ze heten, verklapt de kapitein.


Hardwell een van de stemmen in nieuwe Minions-film

BREDA - DJ Hardwell - Robbert van de Corput - is een van de stemmen in de Nederlandse versie van de nieuwe Minions-film, die vanaf 1 juli in de bioscoop te zien is.


Landelijk nieuws

RSS 
Veel mensen die op de boot zaten die zondag kapseisde in de Middellandse Zee, hadden geen schijn van kans om te overleven. Ze zaten opgesloten in het laadruim.
Ongeveer 100.000 voetbalfans hebben zondagavond de huldiging van landskampioen PSV in Eindhoven bijgewoond. Dat heeft de gemeente gezegd.
De schipper die sinds 6 februari werd vermist op de Westerschelde is gevonden. Passanten zagen zijn stoffelijk overschot drijven bij een steiger ter hoogte van het dorp Hoofdplaat en waarschuwden de hulpdiensten.
De Centrumpartij heeft de verkiezingen van Finland gewonnen, zo blijkt zondag uit de eerste uitslagen. Dat betekent dat de conservatieve premier Alexander Stubb het veld moet ruimen.
Michal Kwiatkowski heeft zondag de vijftigste uitgave van de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven.
In een luxe sloep aan de Zwetkade Noord in Wateringen (Zuid-Holland) zijn zondag drie dode mannen ontdekt. 
Experts van de Nederlandse repatriëringsmissie hebben zondag opnieuw stoffelijke resten geborgen op de rampplek in Oost-Oekraïne, waar het toestel van vlucht MH17 vorig jaar op 17 juli is neergestort. 
De Italiaanse premier Matteo Renzi wil dat er deze week nog een Europese top komt over de stroom bootvluchtelingen. 
De politie heeft zondagmiddag in de Haagse Van Bleiswijkstraat een Roemeense man neergeschoten. 
De Egyptische rechtbank heeft elf mannen die betrokken waren bij de dodelijke voetbalrellen in 2012 ter dood veroordeeld. 
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O