WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Hartverwarmende reacties op bericht bestolen Bredase (79)

BREDA - Het bericht dat een bejaarde Bredase bestolen was van haar tas met daarin geld voor kerst en de foto van haar overleden dochter maakt veel los.


WinterWonderBeek weer drukker dan vorig jaar (video)

PRINSENBEEK - WinterWonderBeek 2014 in Prinsenbeek is dit jaar al drukker dan afgelopen jaar (video). Het dorp heeft tot en met 2 januari 2015 een ijsbaan op de Markt. Daarnaast zijn er iedere dag verschillende andere activiteiten en evenementen.


NS: meer dan 60 minuten vertraging tussen Breda en Dordrecht

BREDA - Tussen Breda en Lage Zwaluwe rijden geen treinen door een versperring. De extra reistijd is meer dan 60 min. Het is nog niet bekend hoe lang dit duurt.


Breda van boven: Prinsenbeek editie (Video)

BREDA - Vrijdag is drondedag, want niks is zo lekker als het weekend inluiden met een vliegreisje boven Bredase grond. Deze editie besteden we aandacht aan Prinsenbeek, want ook de dorpen van Nassaustad zijn prachtig vanuit de lucht.


Vrouw (79) bestolen van laatste geld voor kerstdiner en foto overleden dochter

BREDA - Op de Adriaan van Bergenstraat is vrijdagmiddag de tas van een bejaarde dame gestolen. In de tas zat haar laatste geld  voor het kerstdiner met haar zieke man.


Breda krijgt augmented reality kerstbomen

BREDA - Wat is er nou gezelliger en vertrouwder dan een naaldboom in de winter? De kerstboom is zelfs ouder dan kerst zelf en verweven in het DNA van gebieden waar de winters koud en kil zijn. Winkeliersvereniging Oranje zuid geeft nu een nieuwe twist aan deze oude traditie.


‘NAC moet Van Hanegem of Ten Cate naast Hellemons zetten’

BREDA - Na de beschamende kansloze 6-0-nederlaag tegen Excelsior volgde crisisberaad op het trainingscomplex in Zundert. Dat leverde niet direct iets op. Maar gaan de drie zo gewilde versterkingen de club er bovenop helpen? Of moet er meer gebeuren?


Verdachte van inbraak aangehouden op Rijsbergseweg

BREDA- Een 36-jarige man is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Rijsbergseweg. Hij wordt verdacht van inbraak. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.


DJ Tiësto brengt verrassingsbezoek aan verzorgingstehuis Lucia

BREDA - De wereldberoemde DJ Tiësto heeft een verrassingsbezoek gebracht aan verzorgingstehuis Lucia. Tiësto, of Tijs Verwest zoals de DJ eigenlijk heet, kwam een geluidsinstallatie doneren aan het verzorgingstehuis.


Fietser aangereden op kruising Heksenwiellaan en Westerhagenllaan

BREDA - Een fietser en een automobilist zijn op de kruising van Heksenwiellaan en Westerhagellaan tegen elkaar gebotst. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, haar toestand is nog onbekend.


Akinci: 'Geen hard nee tegen 380kV-tracé, wel kijken naar alternatieven'

BREDA - Wethouder Selcuk Akinci gaat kijken of hij met alle betrokken gemeenten een gezamenlijk gedragen alternatief kan opstellen voor de route van het 380k


Wethouder verstuurt mail naar leden coalitie, oppositie boos

BREDA – Een mail die niet naar alle gemeenteraadsfracties werd verstuurd zorgde donderdagavond voor ontevredenheid en wrevel bij D66, VVD en TROTS/OPA. Wethouder Patrick van Lunteren had namelijk een mail over de startingslening gestuurd naar leden van de vijf coalitiepartijen.


Photoshoot en lekkere hapjes op huisdieren kerstdag minderbedeelden

BREDA - Voor de minderbedeelden met een huisdier wordt er een huisdieren kerstdag georganiseerd. Op zaterdag 20 december kunnen dieren hier gratis eten en krijgen ze cadeautjes. De dag staat geheel in het teken van kerst.


Donkere dagen voor Kerst

Weersverwachting voor vrijdag 19 december 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Tussen IJsland en Noorwegen ligt een lagedrukgebied waarvan haar regenfronten in de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend over Nederland oostwaarts trekken.


'Binnenkort Bed, Bad & Brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Breda'

BREDA - De gemeente gaat kijken hoe ze ‘Bed, bad en brood’ kunnen bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers. In Amsterdam werd door de rechter verplicht om per direct een noodopvang voor die groep te bieden. GroenLinks drong erop aan om dat als Breda ook te doen.


Bewoner lichtgewond bij woningoverval Tilburgseweg

BREDA - Een bewoner is donderdagavond lichtgewond geraakt bij een woningoverval op de Tilburgseweg in Breda. Dat meldt de politie via Twitter.

De overval is rond 23.05 uur gepleegd. De lichtgewonde bewoner van het overvallen huis is ter plekke in de ambulance behandeld. 


Asbest aangetroffen bij Thebe Liesbosch, alle 38 bewoners worden geëvacueerd

BREDA - De bewoners van verzorgingshuis Liesbosch van Thebe zullen de kerst waarschijnlijk niet thuis doorbrengen. In gebouw is afgelopen dinsdagmiddag asbest aangetroffen in een aantal gangen op de vloer. De 38 bewoners zullen tijdelijk worden ondergebracht in de locaties Aeneas en Haga.


Bestemmingsplan Buitengebied Zuid: Huisvesting 120 seizoensarbeiders op erf toegestaan in de Rith

BREDA - Een meerderheid van de Bredase gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Buitengebied Zuid goedgekeurd. Daarmee wordt het toegestaan dat boeren op het eigen terrein tot 120 seizoensarbeiders mogen huisvesten.


Dramatisch NAC met 6-0 onderuit in de beker

ROTTERDAM - NAC is donderdagavond als een amateurclub het bekertoernooi uitgeknikkerd. Kansloos was de ploeg tegen Excelsior. 6-0 werd het in Rotterdam. Schaamte lijkt het enige woord dat op zijn plaats is. 


Faillissement Thebe Huishoudelijke Zorg heeft geen gevolgen voor Breda

BREDA - De gemeente Breda zegt in een reactie geraakt te zijn en mee te leven met de ontslagen thuishulpen van Thebe.


Bredase filmmakers winnen Cultuurprijs met film Vogeltjesbuurt

BREDA - De Bredase filmmakers van B_in motion en MovedMedia hebben de Brabantse cultuurprijs gewonnen met hun film over de Vogeltjesbuurt in Tilburg. De film was een van de drie genomineerden voor de prijs.


Ontslagen thuishulpen: Thebe zag geen andere keus, vakbonden willen nog voor de kerst een gesprek

BREDA - Thebe zegt er alles aan gedaan te hebben om het faillissement van Thebe Huishoudelijke Zorg te voorkomen. De instelling geeft externe omstandigheden de schuld van de situatie. De vakbond wil nog voor kerst een gesprek met Thebe.

Huishulpen


Dronken jongeman gevonden op bouwterrein station

BREDA - Een 16-jarige dronken jongeman uit Breda is woensdagavond aangehouden voor dronkenschap en het zich bevinden op verboden terrein. De jonge knaap was over een hek van het bouwterrein aan de Stationsweg geklommen.


De Jonge Ondernemer: Masterpartys, specialist in special effects

BREDA - Jonge ondernemers, wat beweegt ze, waarom hebben zij hun eigen onderneming, hoe zien ze de toekomst en wat doen ze. BredaVandaag portretteert Bredase jonge ondernemers. Vandaag: Jeroen Onrust (24), eigenaar van MasterPartys.


Provincie keurt begroting 2015 Breda goed

BREDA - Gedeputeerde Staten heeft de begroting van de gemeente Breda goedgekeurd. Dat laat het afdelingshoofd Interbestuurlijk Toezicht van Gedeputeerde Staten in een brief aan de Bredase Gemeenteraad weten.


Thebe vraagt faillissement aan BV thuishulpen (update)

BREDA - Thebe heeft het faillissement aangevraagd voor Huishoudelijke Zorg BV. De zorginstelling heeft dit via een brief kenbaar gemaakt aan het personeel, aldus een medewerker. Hierdoor zullen een kleine 2000 thuishulpen op straat komen te staan.


Bestuurder verduisterde bestelauto aangehouden op A58

BREDA - De politie heeft woensdagavond een 29-jarige man aangehouden op de A58. Hij had geen vaste woon -of verblijfplaats en reed in een verduisterde bestelauto.


Sloepenhaven wil niet wijken voor laad- en loskade

BREDA -  Een van de initiatiefnemers van de sloepenhaven, Joris Martens is erg verbaasd over de gang van zaken met betrekking tot de aanvraag van het plaatsen van de laad- en loskade door Nemijtek.


Penetrante stank 'Villa' Avans was styreen.

BREDA - De RIVM is erachter wat de penetrante geur veroorzaakte in de 'Villa' van Avans een week geleden.


Hechtenis Satudarah-lid met 90 dagen verlengd

BREDA - De hechtenis van het 30-jarige Satudarah-lid dat op 2 december is opgepakt, is met 90 dagen verlengd. Dit heeft de raadkamer woensdag bepaald.


Breda verwacht grondig onderzoek alternatief 380kV tracé via A59

BREDA - Het college wil dat het ministerie van Economische Zaken (EZ) en TenneT serieus kijken naar een alternatieve route voor het 380kV tracé. Dit blijkt uit antwoorden op vragen die D66 hierover heeft gesteld.


Aanhoudend regenachtig

Weersverwachting voor donderdag 18 december 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Het lagedrukgebied bij IJsland blijft het weer bepalen. Voor donderdag betekent dit veel wolken en aardig wat wind.

Verwachting voor vandaag


Geen treinen Roosendaal - Breda na aanrijding

ROOSENDAAL/BREDA - Tussen Roosendaal en Breda rijden donderdagmorgen tot ongeveer 11.00 uur geen treinen door een aanrijding met een persoon. Dat meldt NS op haar website.


Gemeente Breda: 'Lek boven water bij Chasséparking'

BREDA - De gemeente Breda zegt een oplossing te hebben voor de lekkage in de ondergrondse parkeerplaats van het Chassé Theater. Begin 2015 zal er een rapport verschijnen over hoe de garage structureel waterdicht te maken.


Gemeente gaat 22.000 euro wijkraad niet terugvorderen

BREDA - De gemeente gaat het verdwenen subsidiegeld van de wijk Fellenoord/Schorsmolen niet terugvorderen. "De wijkraad heeft een eigen verantwoordelijkheid", aldus het College van Burgemeester en Wethouders,


Arriva: Klachten studenten in januari verholpen

BREDA - In januari zijn de volle bussen, lange wachttijden en verlate vertrektijden verholpen. Dat meldt woordvoerder Roos Zevenboom van Arriva in reactie op klachten hierover.


Uitslag trilmetingen NAC-stadion eind januari bekend

BREDA - Wat het trileffect van het Avondje NAC is, wordt naar verwachting eind januari bekend. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Breda.


Bier en Ballen geeft amputatie-elftal zetje

BREDA - Bredanaar Thijs Kroezen trok een paar maanden geleden brutaal aan de bel bij de organisatoren van voetbalverhalenavond Bier en Ballen. Of zij met een donatie het amputatie-elftal niet een zetje konden geven. Het antwoord was volmondig ja.  


Nemijtek wil laad- en loskade containers aan Mark

BREDA - Het op- en overslag bedrijf Nemijtek wil een laad- en loskade gaan vestigen aan de oever van de Mark ter hoogte van de sloepenhaven. Het bedrijf heeft hiervoor zo’n drie weken geleden een vergunning aangevraagd bij de gemeente Breda.


Bredanaar aangehouden voor 'lenen' auto en openstaande boete

BREDA - De politie heeft afgelopen nacht op de A27 een 23-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij in een auto reed die door de eigenaresse als gestolen was opgegeven.


Dakloze man wordt twee keer aangehouden op één avond

Breda - Een 34-jarige Afrikaanse man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in korte tijd twee keer door de politie aangehouden. Dinsdagavond voor het niet tonen van een ID-bewijs en een paar uur later opnieuw voor baldadigheid.


Baarden en Big Green Egg bij Zjim Ulvenhout

(advertorial) - Net voor de Kerst er piekfijn uitzien, tips krijgen voor het bereiden van een heerlijke Kerstmaaltijd en ook nog even je haar en baard laten bijwerken. Het kan zondag bij modezaak Zjim in Ulvenhout.


Huurder van garagebox met half miljoen euro aan XTC-pillen opgepakt

BREDA- Het ondermijningsteam heeft woensdagochtend een 33-jarige man uit Breda gearresteerd voor het overtreden van de Opiumwet.


Scheuren in natuursteen bij ingang Centraal Station Breda

BREDA - Enkele maanden na de opening van het nieuwe station zijn er scheuren ontstaan in de natuurstenen voor de ingang. Volgens architect Koen van Velsen het gevolg van verkeerd gebruik van het voetgangersplein. “Als je 100.000 besluiten neemt gaan er soms iets minder goed.”


Commissielid Jörissen haakt af bij SP: ‘Partij moet nieuwe rol vinden’

BREDA - Vol enthousiasme begon Karel Jörissen twee jaar geleden aan zijn politieke carrière in Breda. Eerst als bestuurslid van de SP, later ook als commissielid. Inmiddels is hij afgehaakt. Teleurgesteld in het politiek inhoudelijke spel én in de organisatie van de partij.


Regenachtig

Weersverwachting voor woensdag 17 december 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Een IJslands lagedrukgebied stuurt woensdag haar regenfronten over Nederland. Ook donderdag en vrijdag drukt dit laag haar stempel op het Nederlandse weerbeeld.


Anne Bruininks vindt haar droombaan dankzij opvallende zoektocht

BREDA - Ongeveer 4 weken geleden startte Anne Bruininks haar zoektocht naar werk. In plaats van de ouderwetse sollicitatiebrief besloot ze het over een andere boeg te gooien.


KNVB onderzoekt schopincident tijdens Barça - VVR

BREDA - De KNVB doet onderzoek naar de vechtpartij tussen de amateur-club VVR en Barça afgelopen zondag. "Wij zijn op de hoogte van wat er is gebeurd die middag en zijn ermee bezig", aldus Koen Adriaanse, van de KNVB.


Landelijk nieuws

RSS 
Het Openbaar Ministerie zou ''meer, maar dan ook veel meer'' bewijs en informatie hebben verzameld over de ramp met vlucht MH17 dan tot nu toe naar buiten is gekomen. 
Zeker twaalf huiseigenaren in het dorp Moerdijk kunnen volgend jaar verhuizen omdat de gemeente hun huis koopt. De gemeente heeft de eerste aanvragen afgelopen week goedgekeurd.
Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in de Gazastrook.
De FBI zegt over genoeg informatie te beschikken om te concluderen dat de Noord-Koreaanse overheid verantwoordelijk is voor de grote Sony-hack.
De dijkdoorgangen in Delfzijl gaan zaterdagochtend mogelijk dicht vanwege hoogwater. 
De moeder van zeven van de acht kinderen die vrijdag dood in een huis in de Australische stad Cairns werden gevonden, is zaterdag in het ziekenhuis aangehouden.
De 22-jarige Koen B. uit Heeze, die heeft bekend dat hij in oktober zijn 17-jarige ex-vriendin om het leven heeft gebracht, mocht niet meer in haar straat komen. 
De Amerikaanse president Barack Obama verwacht dat er een verandering in de mensenrechtensituatie zal plaatsvinden in Cuba, ook al zal dat niet over een nacht ijs gaan.
Tijdens een controle op de A2 nabij Utrecht woensdagochtend werd in een vrachtwagen vijftienduizend kilo pralines aangetroffen die vermoedelijk gestolen is.
Prinses Beatrix liet als koningin weinig doen aan het onderhoud van haar woonpaleis, Huis ten Bosch in Den Haag.
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O