WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

Geen hernieuwde samenwerking oud-medewerkers en BredaNu

BREDA - Een gesprek tussen voormalig hoofd-TV Joost van Leeuwen en het bestuur van BredaNu heeft geen resultaat opgeleverd. Van Leeuwen wilde samen met oud-vrijwilligster Birgit Verhoeven de omroep de helpende hand toe steken.


33-jarige crossmotordief nog twee weken in voorarest

BREDA - De 33-jarige Bredanaar die verdacht wordt van diefstal van een aantal crossmotoren en oplichting van leveranciers van een buurtfeest blijft nog twee weken in voorarest. Dat heeft  de rechtercommissaris vrijdag  besloten.


Omleidingen en grote kans op file door wegwerk A16

BREDA - Onderhoud aan de A16 kan van vrijdag 22 augustus tot en met maandagochtend 25 augustus voor vertraging zorgen tussen Breda-Noord en knooppunt Princeville. Tussen oprit 17 en Princeville is maar een rijstrook open richting Antwerpen.


Met schroevendraaiers lopend duo opgepakt

SPORTPARK - De politie heeft vrijdag rond  10.40 uur op aanwijzing van een buurtbewoner twee in Breda verblijvende jongens (17 en 21 jaar) aangehouden die zich verdacht in de wijk Sportpark gedroegen. Ze hadden twee schroevendraaiers en handschoenen bij zich.


Vechtersbaas deelt al vluchtend klappen uit aan uitgaanspubliek

BREDA - Een agent te fiets heeft afgelopen nacht op de Nieuweweg pepperspray gebruikt om een agressieve vechtersbaas onder controle te brengen. De man was in de stad links en rechts mensen aan het slaan in het centrum.


Win kleedkameroptreden van de Beste Singer-Songwriters van NL

BREDA - Van dichtbij genieten van de liedjes van de beste Singer Songwriters van Nederland? Dat kan. Want 19 september staan alle finalisten van Giel Beelen's tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland op het podium van Mezz.


Ice Bucket Challenge zorgt voor eerste 'slachtoffers' in Breda

BREDA - Wat is er nou sympathieker dan op een ludieke manier aandacht vragen voor een dodelijke ziekte? Na George Bush, Justin Bieber en Oprah heeft de Ice Bucket Challenge zijn weg gevonden naar ons koude kikkerlandje.


Speurneus helpt politie bij arrestatie inbrekers na achtervolging op snelweg

BREDA - De politie heeft donderdagavond dankzij de hulp van oplettende burgers twee Chileense mannen van 21 en 23 jaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van een inbraakpoging in een vrijstaande woning aan de Effenseweg.


Bredase hovenier plaatst video’s van dieven op Facebook

BREDA - De Bredase hovenier Kamsteeg Tuinen is in de nacht van donderdag op vrijdag bestolen. Camera’s bij zijn bedrijf legden de dieven vast tijdens hun werkzaamheden.


Werkvergunning Stipe Perica in orde, spits beschikbaar tegen FC Twente

BREDA - De Kroatische spits Stipe Perica is zondag beschikbaar voor NAC voor de wedstrijd tegen FC Twente. Het is de club gelukt om de werkvergunning voor de voetballer op tijd in orde te krijgen. Afgelopen vrijdag zette de spits van Chelsae zijn handtekening onder een huurcontract van NAC.


Kinderen Belcrum leven zich uit op timmerfestival

BREDA - Met hamer, zaag en spijkers binnen handbereik zijn tientallen jonge bewoners van de Belcrum voor de derde dag aan de slag tijdens de nieuwe editie van het Timmerfestival.


Stationslaan leidt doorgaand verkeer om Belcrum

BREDA - De opening van het nieuwe busstation in het weekend van 7 september heeft voor de verkeerssituatie rond Breda Centraal en de Belcrum grote gevol


Stad Breda Cup om hockeytitel Breda

BREDA - Welke club heeft het  beste hockeyteam van Breda? Aankomende zaterdag weten we het zeker, want dan wordt de derde Stad Breda Cup gehouden, dit keer georganiseerd door  Zwart-Wit.


Barca speelt goede pot tegen Eritrese nationale elftal

BREDA -  Op een ontmoeting met de toekomstig  Eritrese bewoners van de Koepel moet Breda nog even wachten.


Weer Sc en Cu in avond. Foto: Nico Koevoets.

Opkomende buien

Weersverwachting voor vrijdag 22 augustus 2014
Boven de Noordzee ligt een lagedrukgebied. Ze stuurt een front met buien over Nederland.


7 september moeten honderden rubberbootjes Bredase Singels kleuren

BREDA - Sneeuwballen- en watergevechten overrompelden via Facebook al Breda. Nu is het de beurt aan rubberbootjes. 7 september moet Breda Drijft de singels op kleurrijke wijze vullen.


Café Hoppe in Breda mag geen Hoppe heten van café Hoppe in Amsterdam

BREDA - Café Hoppe in Breda heeft het aan de stok met café Hoppe in Amsterdam. De eigenaar van de kroeg in Mokum, Pepijn Zonneveld, heeft zijn collega, Bert Audenaerde, in Nassaustad gesommeerd de naam te wijzigen. Hoppe zou een geregistreerde en beschermde merknaam zijn.


Demonstratie Hart voor Gaza wil aandacht misdaden Israël, vlaggen ISIS verboden

BREDA - Bredanaars bewust maken van het onrecht dat de bewoners van Gaza wordt aangedaan, dat is wat Farid Bouchlaghmi wil bereiken met de Hart voor Gaza demonstratie.


‘Nieuwe busstation wordt ook wennen voor chauffeurs’

BREDA - OV-reizigers moeten in het weekend van 6 en 7 september wellicht een paar keer kijken voordat ze in het nieuwe centraal station van Breda de goede weg naar hun bestemming hebben gevonden.


GroenLinks wil slimme lantaarnpalen voor de stad

BREDA - GroenLinks wil dat het college van Breda serieus gaat nadenken over de aanschaf van slimme lantaarnpalen.


Jan-Willem van Dijk manager Klanttevredenheid en commercie NAC

BREDA - Jan-Willem van Dijk gaat zijn vrijwilligerswerk  bij NAC Breda uitbreiden met de functie van manager Klanttevredenheid, Commercie en Communicatie.


Tijdelijk afnemende buienkans

Weersverwachting voor donderdag 21 augustus 2014

Fraai is het allemaal nog niet, maar het is donderdag wel iets aangenamer. De luchtdruk is relatief hoog boven Frankrijk en lagedrukgebieden opereren in Schotland en Scandinavië. Nederland zit daar tussenin.


Bredase crossmotordief opgepakt, ook verdacht van oplichting

BREDA - Een 33-jarige Bredanaar is woensdag rond 14.00 uur in zijn woning aangehouden omdat hij verdacht wordt van de diefstal van vier crossmotoren. De recherche kwam de man op het spoor door diverse tips die binnenkwamen na aandacht voor de diefstallen in de media.


Verbouwing Koepel stilgelegd na bezwaar buurtbewoners

BREDA - De werkzaamheden aan de koepelgevangenis om daar asielzoekers op te vangen liggen stil op last van de rechter. Buurtbewoners hebben verschillende bezwaren ingediend tegen de verbouwingen van het Rijksmonument.


Geen schadevergoeding voor MOTI na afwijzen subsidie

BREDA/DEN HAAG - MOTI krijgt geen schadevergoeding voor geleden reputatieschade. Dat heeft Raad van State woensdag  bepaald in een door het museum aangespannen hoger beroep over het afwijzen van subsidie in 2013.


Vanaf 7 september is alles anders voor de Bredase (bus)reiziger

BREDA - Bredase busreizigers merken 7 september wat het nieuwe station voor hen betekent. Dan gaat voor Breda een nieuwe dienstregeling in, waarbij het meest ingrijpende de opening van het nieuwe busstation is.


Corry Konings viert jubileum tijdens Tranen van Van Cooth

BREDA - Corry Konings viert haar 45-jarige jubileum tijdens het meezingspektakel Tranen van Van Cooth in Breda. Op 30 augustus  om 22.00 uur is ze te zien en te horen op het hoofdpodium op het Van Coothplein.


Bewoners Bredase zorginstellingen met korting naar circus

BREDA - Bewoners en cliënten van Bredase instellingen kunnen tegen gereduceerd tarief naar Nederlands Nationaal Circus Herman Renz. De actie is mogelijk gemaakt door Stichting Betrokken Ondernemers. Voor vijf voorstellingen is het voor deze groep mogelijk met korting kaartjes te kopen.


Politie arresteert drie tieners voor overval tankstation

BREDA - De politie heeft vorige week donderdag een 18-jarige man aangehouden in Breda die verdacht wordt van een overval op een tankstation. Twee andere verdachten (17 en 19 jaar) werden vandaag opgepakt in Bergen op Zoom.


Awash, muziek over de weg naar geluk

BREDA - Elke week zet BredaVandaag een nieuwe clip van een Bredase artiest in de spotlights. Deze week de nieuwe videoclip Live your life van Awash. We spraken met singer songwriter Geert van der Burg


Bredanaar Rein Welschen moet straat krijgen in Eindhoven

BREDA/EINDHOVEN - Oud-wethouder Mary Fiers van Eindhoven is op haar Facebookpagina een actie begonnen om in Eindhoven een straat, plein of park naar oud-burgemeester Reins Welschen.


Drugsverslaafde veelpleger gepakt voor diefstal

BREDA - Een 44-jarige man uit Bergen op Zoom is dinsdag rond 10.30 uur op de Reduitlaan aangehouden omdat hij verdacht wordt van de diefstal van geld uit een bedrijfspand. 


NAC-verdediger Damcevski opgeroepen voor nationaal elftal Macedonië

STEENAKKER - NAC-verdediger Aleksandar Damcevski is opgeroepen voor het Macedonische nationale elftal. Macedonië speelt op 8 september  tegen Spanje in het kwalificatietoernooi voor het EK van 2016. 
 


Verlichting Veemarktstraat Breda

Vraagtekens SP bij handhaving appartementen centrum

BREDA - De SP-fractie in Breda vraagt zich af waarom de gemeente dit voorjaar heeft aangekondigd te gaan handhaven bij verbouwingen van panden in het centrum. Het gaat volgens de socialisten om panden die vaak al langere tijd geleden zijn omgebouwd naar meerdere appartementen per verdieping.


Asterdplas met buien op de achtergrond

Aanhoudend koel

Weersverwachting voor woensdag 20 augustus 2014

Het lagedrukgebied boven Noorwegen handhaaft zich en zorgt voor verdergaand wisselvallig weer.


Tentdak winkelcentrum Hoge Vucht verdwijnt deze weken

HOGE VUCHT - Een aannemer is deze week begonnen met de eerste verbouwingswerkzaamheden aan winkelcentrum Hoge Vucht. Het glazen ‘tentdak’ maakt daarbij plaats voor een nieuwe vaste constructie. Het nieuwe dak moet het winkelcentrum meer lichtinval geven, evenals een modernere uitstraling.


Eerste foto’s BredaPhoto varen de stad in

BREDA - Curator Reinout van den Bergh van BredaPhoto staat met de telefoon aan zijn oor aan de rand van Belcrum Beach. Voor hem ligt een stapel foto’s op groot formaat die de komende uren onder zeven Bredase bruggen opgehangen moeten worden.


Bredanaar aangehouden voor doodsbedreiging Kamerleden

BREDA - De politie heeft een 41-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van onder meer Tweede Kamerleden. De man is 14 augustus voorgeleid aan de rechter commissaris en blijft in elk geval twee weken in voorarrest.


Oppositie kaart situatie BredaNu aan in commissievergadering

BREDA - Oppositiepartijen BOB, TROTS/OPA, VDD en D66 willen de ontwikkelingen bij lokale omroep Breda aan de orde stellen tijdens de commissievergadering van 3 september.


Nuchtere Bob’s wacht 'Blow Job' bij Palm Parkies

BREDA - “Hey Bob, wil jij een blowjob?” Die vraag wordt dinsdagavond gesteld aan jongeren die vooraf bij PalmParkies hebben aangegeven de Bob te zijn. Vervolgens mogen ze een alchoholtest doen waarna ze bij goed gevolg een presentje ontvangen.


Cumulus tijdens opklaringen over de Haagse Beemden. Foto: Nico Koevoets.

Nog steeds buienkans

Weersverwachting voor dinsdag 19 augustus 2014

De weerkaart toont weinig nieuws met een lagedrukgebied boven Scandinavië. Dit systeem stuurt af en toe buienlijnen over Nederland.


Zomerpolitiek Peter Elbertse (CDA): ‘Te snelle conclusies’

BREDA - Voor de Bredase politici staan de zomermaanden gelijk aan rust. Of in ieder geval: iets meer rust dan normaal. In het reces zijn er geen raads- of commissievergaderingen en minder politieke bijeenkomsten. Dus is er tijd voor reflectie.


Voor beter OV: Ook Fyra-opvolger IC-direct kent veel uitval

BREDA/AMSTERDAM - De opvolger van de Fyra, de IC Direct presteert steeds slechter. Dat stelt Voor Beter OV, dat zich inzet voor een beter openbaar vervoer in Nederland. De NS laat in een reactie weten het uitvalpercentage eveneens te hoog te vinden.


‘No Harleydag had anders gekund als overleg mogelijk was’

BREDA - Dat het aanzicht van een afgegrendelde binnenstad niet fraai was, daar zijn de meeste fractievoorzitters uit de Bredase raad het wel over eens. Het afsluiten zelf kan bij de coalitiepartijen op begrip rekenen.


Twee van de nandoekuikens van de familie Van Gurp.

Nog geen spoor van dader doden nandoekuikens

BREDA/EFFEN - Eigenaar Frans van Gurp heeft nog geen aanwijzingen ontvangen over wie zijn vier nandoekuikens heeft doodgeschoten. De loopvogels werden zondag dood aangetroffen in hun wei bij de woning van Van Gurp aan de Mastdreef. Ze bleken doodgeschoten.


1500 bijdragen aan functieprofiel nieuwe burgemeester

BREDA - 1500 Bredanaars hebben via internet een bijdrage geleverd aan het functieprofiel voor de nieuwe burgemeester van de stad. Zo’n 800 daarvan komen van het vaste panel dat geraadpleegd wordt en dat om een reactie is gevraagd, de overige zijn spontane reacties.


28-jarige Bredanaar met gestolen auto opgepakt

BREDA - De politie heeft zondagavond  een 28-jarige man uit Breda aangehouden omdat in een gestolen auto reed.


Prins Filips Willem van Oranje bezoekt Belcrum aan begin feestjaar

BELCRUM - Een bezoek van de historische figuur Prins Filips Willem van Oranje en zijn Prinses Eleonora luistert zaterdag het begin van  400 jaar Belcrum op.


Landelijk nieuws

RSS 
De uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds vorige week de zogenoemde vluchtschool hun huis noemden, wachten tot de politie ze daar zaterdag uitzet. 
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vrijdag opgeroepen tot internationale samenwerking tegen Islamitische Staat (IS).
Mykola Zelenec, de honorair consul van Litouwen in de Oost-Oekraïense stad Loehansk, is vermoord door ''terroristen''. 
Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1.427. De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties maakte dat vrijdag bekend. 
De leider van een lokale islamitische partij in Den Haag, Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid, zal aangifte doen tegen CDA-leider Sybrand Buma. 
Bij een mortieraanval vanuit de Gazastrook op een boerderij in Israël is vrijdag een 4-jarig jongetje omgekomen. 
De Verenigde Staten zijn ''erg bezorgd'' over het Russische hulpkonvooi dat op eigen houtje de grens met Oekraïne is overgestoken. 
Er zijn tot nu toe in totaal 173 slachtoffers van de vliegramp van vlucht MH17 geïdentificeerd. Dat is vrijdag bekendgemaakt door het ministerie van Veiligheid en Justitie. 
Bij een schietpartij in een moskee in de Zwitserse stad St. Gallen is zeker een persoon om het leven gekomen. 
Het Gelderse Lichtenvoorde is donderdag opgeschrikt door een stier die aan de slager had weten te ontsnappen. Het dier werd later aangetroffen in een tuintje.
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O