WaarinBreda zet Breda op de kaart metBreda, nieuws, informatie, verenigingen, bedrijven, natuur, eve
    Zoeken
  Instellen als startpagina
 
 
 

NieuwsRegionaal nieuws

RSS 

SBS6 bedankt kok Rahal Lamlih met een mobiele keuken

BREDA - Onder grote belangstelling is kok Rahal Lamlih door het SBS6 programma Wie Goed Doet feestelijk geëerd. Lamlih zet zich al jaar en dag culinair in voor de dak- en thuislozen van Breda.


Drie uitkeringen gestopt na handhavingsactie

BREDA - Tijdens een handhavingsactie van de gemeente Breda, politie en Belastingdienst in Breda zijn drie personen betrapt terwijl ze aan het werk waren terwijl ze een uitkering hebben. Hun uitkering wordt stopgezet.


Akkoord Jeugdzorg Breda, zorgen over bovenregionale zorg

BREDA - Zorgaanbieders Amarant, GGZ Breburg en Juzt maken zich zorgen over de bovenregionale jeugdzorg. Bij met name de bovenregionale intensieve zorg verwachten zij een krimp in het aantal opvangplaatsen, bijvoorbeeld in psychiatrische opvang.


Raad van State zet streep door bouwplan Catharinastraat, eigenaar geeft project niet op

BREDA - Opnieuw liggen de plannen aan de Catharinastraat 87-89 stil. De aanvraag om er 18 appartementen en 2 winkels te vestigen is door de Raad van State vernietigd. Het is niet de eerste keer dat de verbouwplannen voor de panden van Marcel van Hooijdonk worden gedwarsboomd.


Ruim 31-duizend euro aan buitenlandse parkeerboetes oninbaar voor Breda

BREDA - Breda heeft in 2013 31.400 euro aan buitenlandse parkeerboetes niet kunnen innen. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de VVD. Het gaat om 541 naheffingen, zoals de boetes officieel heten, die niet konden worden geïnd.


Windpark Hazeldonk begonnen met verkoop obligaties

(advertorial) - Vlak onder de stad, op logistiek centrum Hazeldonk, worden 3 windturbines gebouwd. Samen leveren ze genoeg elektriciteit voor 6.000 huishoudens in Breda. De bouw wordt mede gefinancierd door de verkoop van 2000 obligaties. Deze zijn tot en met eind november nog te koop.


Feestje voor Stadsfacebookers

BREDA – Bredanaars die stadsgenoten én de rest van Nederland willen laten zien hoe mooi hun stad is. Dat is zo’n beetje de formule achter de door VVV Breda in het leven geroepen Facebookpagina ‘Gek op Breda’.


Lek Chassé Parking nog niet boven: Breda zet geld apart

BREDA - In 2015 gaat de gemeente de lekkende parkeergarage onder het Chassé Theater aanpakken. Tot op dit moment is er daar al 250.000 euro aan uitgegeven. Voor 2015 staat er nog eens 1,5 miljoen begroot om de lekkage definitief te verhelpen.


Terrasjes Grote Markt Breda juli 2013. Foto: Nico Koevoets.

Bijzonder warm, sensationele zaterdag in vooruitzicht

Weersverwachting voor vrijdag 31 oktober 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa ligt nog steeds een omvangrijk hogedrukgebied. Ze stuwt vrijdag en zaterdag boterzachte lucht naar Nederland.


Na Spakenburg en Fortuna moet NAC nu naar Excelsior voor de beker

STEENAKKER - Het is zoals ze dat in het wielrennen noemen een getelefoneerde aankomst: NAC loot uit voor de KNVB-beker. Dit keer mogen de Bredanaars naar Woudestein. 16, 17 of 18 december speelt het dan tegen Excelsior.


Gertjan Verbeek belt NAC af

BREDA - NAC hoeft niet te rekenen op Gertjan Verbeek. De oud-trainer van onder meer Feyenoord en AZ heeft NAC laten weten geen uitnodiging te willen voor een tweede gesprek.


Vier dagen Theaterfestival Breda bij de Rooi Pannen

BREDA - Theaterfestival Breda viert vanaf deze donderdag het eerste lustrum. Dat wordt op een bijzondere locatie gevierd: De oude kweekschool aan het Dr. Jan Ingen Houszplein 2 in Breda, waar nu De Rooi Pannen is gevestigd.


'Snel plan van aanpak voor burger-, buurt- of wijkbegroting'

BREDA - De door het college geopperde plannen voor een wijkbegroting roepen nog veel vragen op. Er moet meer informatie en duidelijkheid komen over hoe en op welke manier zo'n wijkbegroting tot stand komt, vonden verschillende partijen tijdens de commissievergadering woensdagavond.


Nieuwe voorzitter clubraad NAC wil geelzwart stadion

BREDA - Saaiheid. Het is iets waar je NAC niet van kan beschuldigen. Scheuren in de tribunes, gaten in de verdediging en een trainer die na acht wedstrijden alweer op straat staat. Ook niet saai is de nieuwe voorzitter van de clubraad.


RTL 4 zoekt op Prinsentuin van Cooth naar goede groene ideeën

BREDA – De leerlingen van de Prinsentuin van Cooth krijgen binnenkort bezoek van een cameraploeg van RTL4. De zender komt 31 oktober beelden schieten voor een uitzending van GreenTech.


Stadsbussen rijden weer na brand Breda Centraal

BREDA - Veolia heeft donderdagmiddag rond 13.55 uur het volledige stadsvervoer stilgelegd nadat op Breda Centraal brand was uitgebroken.


Brand Breda Centraal geblust; treinen rijden weer, station open (video)

BREDA - Op Breda Centraal heeft korte tijd een binnenbrand gewoed. Rond 12.10 uur ging het brandalarm. Rond 12.54 kwam de melding  dat de brand geblust was.


‘Moeten we een helm op naar NAC?’

BREDA - NAC krijgt vooral ludieke reacties op het nieuws dat er scheurtjes in de tribune zitten. “De algemene gedachte is dat het wel los zal lopen”, stelt een woordvoerder van de club.


Park Epelenberg tijdelijk afgesloten voor werkzaamheden

BREDA - De gemeente start woensdag, als het weer het toelaat, met het groot onderhoud aan de voetpaden in het park Epelenberg. De huidige paden zijn overgroeid met gras, oneffenheden en verzakt. Ook blijft er plaatselijk water staan.


Gemeente sluit pand Roy van Zuidewijnlaan na vondst hennepplanten

BREDA - De burgemeester van Breda heeft besloten de bedrijfsruimte aan de Roy van Zuidewijnlaan 4 in Breda voor zes maanden te sluiten omdat in het pand hennepplanten werden aangetroffen. De plantjes werden gevonden tijdens een politiecontrole.


'Vestiging asielzoekers in AZC Boschpoort verloopt goed en rustig'

BREDA - De vestiging van vluchtelingen in voormalige gevangenis de Boschpoort verloopt goed en rustig, volgens wethouder Patrick van Lunteren. Dat zei hij woensdagavond bij de commissievergadering Maatschappij.


'Het Nieuwe Museum' moet met nieuwe visie meer dan 100.000 bezoekers trekken

BREDA - “We gaan niet het oude behouden en er een nieuw dak op gooien”, stelde wethouder Selcuk Akinci woensdagavond in de commissievergadering over de toekomst van het Breda’s Museum. Dat moet volgend jaar samengevoegd worden met MOTI.


Wolkenvelden en zacht

Weersverwachting voor donderdag 30 oktober 2014

Algemene luchtdrukverdeling


Multatuli-lezing dit jaar in teken van de democratie en de menselijke maat

BREDA - Onder de titel ‘De democratie van de menselijke maat’ zal de Multatuli-lezing dit jaar gaan over de frictie tussen individuele vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid.


Actievoerder klimt in boom als protest tegen bomenkap Zaartpark (foto's)

BREDA - In het Zaartpark is een actievoerder een boom ingeklommen. De man protesteert met zijn klimactie tegen het kappen van de bomen in het park. De gemeente kapt de bomen omdat de wortels het voetpad in het park beschadigen. Daarnaast zouden enkele bomen ook ziek zijn.


Deze 8 panden heeft de gemeente Breda de afgelopen 8 maanden verkocht

BREDA - In de eerste acht maanden van dit jaar heeft de gemeente Breda acht panden verkocht. Door de verkoop bespaart de gemeente 120.000 euro per jaar. De eenmalige opbrengst van de gebouwen wordt geschat op zo’n 750.000 euro.


Politie zoekt getuigen straatroofpoging door gemaskerde boef

BREDA - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroofpoging die maandagavond plaatsvond op de Groenedijk. Een nog onbekende man met masker probeerde daar een 43-jarige vrouw uit Breda te beroven.


16 Bredanaars via Liesbos uit bijstand

BREDA - 16 Bredanaars met een bijstandsuitkering zijn via het leerwerkproject Switch van Staatsbosbeheer en ATEA-groep naar een reguliere baan begeleid. Dat meldt de gemeente Breda in het project, waarin het Liesbos toegankelijker wordt gemaakt, zijn  inmiddels 54 mensen actief .


Politie oogst 1375 wietplanten tijdens speurtocht naar hennepplantages

BREDA - De politie heeft dinsdag op drie locaties in Breda en één in Baarle-Nassau hennep aangetroffen. Er werden 1375 planten in beslag genomen. In een loods in Breda werden vier verdachten aangehouden nadat er in tassen circa 35 kilo hennep was aangetroffen.


Van Lunteren: 'In januari gesprekken met wijken over buurtbegrotingen'

BREDA – Wethouder Patrick van Lunteren (financiën) kijkt of er gewerkt kan worden met wijkbegrotingen. Het idee is dat bewoners mee kunnen praten over de besteding van gemeentebudgetten in de wijk.


Automobilist gewond na verkeersongeluk op de Baliëndijk

BREDA -  Op de Baliëndijk heeft woensdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen twee auto's. Op de weg knalde een Peugot 308 op de achterkant van een Ford Station.


Automobilist van de weg gehaald na forse snelheidsovertreding Graaf Engelbertlaan

BREDA - Een 28-jarige Bredanaar is dinsdagavond op de Graaf Engelbertlaan met de lasergun betrapt op een forse snelheidsovertreding. De automobilist reed met een gecorrigeerde snelheid van 120 km / uur terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km / uur geldt.


Breda stopt 855.000 euro in vuile grond

BREDA - De gemeente reserveert 855.000 euro voor bodemsanering. Daarover sprak de commissie Economie maandagavond. In Breda zijn er 22 spoedlocaties waarvan 4 met een humaan risico, zo is te lezen in de begroting 2015.


Herstel scheuren tribunes NAC kost gemeente Breda 700.000 euro

BREDA - De tribunes van het NAC-stadion zitten vol scheuren. Dat blijkt uit de rapport van een adviesbureau van eind mei.


Breda in gesprek met eigenaar Nieuwstraat over herstel

BREDA - De gemeente Breda is in gesprek met de eigenaar van de monumentale panden aan de Nieuwstraat. Eigenaar Ontwikkelcombinatie Designhotel Nieuwstraat wil daar een vijfsterrenhotel realiseren.


Vlaggen markeren taxistandplaatsen Breda Centraal

BREDA - De gemeente Breda heeft dinsdag vlaggen geplaatst bij de taxistandplaatsen aan de Stationslaan. Op die manier moeten reizigers de nieuwe taxistandplaats bij Breda Centraal beter kunnen vinden.


Opkomende wolken en wat regen

Weersverwachting voor woensdag 29 oktober 2014

Algemene luchtdrukverdeling
Een zwak koufront bereikt Nederland vanuit het noordwesten. Het zwabbert woensdag en donderdag wat over onze omgeving.

Verwachting voor vandaag


NAC met veel moeite langs Fortuna Sittard

SITTARD - NAC heeft met veel moeite de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. De Bredanaars hadden een verlenging nodig om Fortuna Sittard uit het toernooi te knikkeren. In Sittard won het team van Interim-coach Hellemons met 2-3.


Aithra zoekt kandidaten voor Award

BREDA - Om talentvolle vrouwelijke professionals een podium te geven, reikt vrouwennetwerk Aithra jaarlijks twee toonaangevende Awards uit. "Het is een serieuze prijs, waar een zware selectieprocedure aan vooraf gaat", aldus de organisatie. 


Professionele wietplantage ontdekt in het Ginneken

BREDA - In het Ginneken is dinsdagmiddag een wietkwekerij ontruimd. De politie vond in een huis aan de Baronielaan naast Bloemist van Eijk een professionele wietplantage.


NAC-directeur Goetzee bekijkt Fortuna-NAC vanuit uitvak

BREDA -  NAC-directeur Justin Goetzee bekijkt dinsdagavond vanuit het uitvak in Sittard de bekerwedstrijd Fortuna Sittard-NAC.  Rond half vier stapt hij in het busje bij het Rat Verleghstadion, samen met andere personeelsleden van NAC.


Man rijdt 62 km/u te hard en raakt rijbewijs kwijt

BREDA - Een 43-jarige automobilist uit Breda moest maandagavond zijn rijbewijs direct inleveren, nadat hij betrapt was bij een snelheidsovertreding. De man scheurde in een zwarte Audi A4 met 112 km/u over Moerlaken. Hier mag maximaal 50 km/u worden gereden.


Kinderen Spoorzoeker na jaar bussen in optocht terug naar Belcrum

BREDA - De basisschoolkinderen van De Spoorzoeker uit de Belcrum kunnen aanstaande maandag weer gewoon op de fiets of lopend naar school. Bijna een jaar lang gingen 340 leerlingen per bus naar de tijdelijke locatie in Teteringen.


Wegvallen ontwikkelaar MAB zorgt voor extra vertraging Achter de Lange Stallen

BREDA - De ontwikkeling van winkelcentrum Achter de Lange Stallen loopt zes tot negen maanden vertraging op. Oorzaak is dit keer uitstel in de ondertekening van de anterieure overeenkomst. Het aandeel van MAB Development in het project moet verdeeld worden onder de andere partijen.


NAC breidt contract Hellemons uit

STEENAKKER - NAC heeft het contract met interim-trainer Eric Hellemons uitgebreid. De oud-prof die twee weken geleden in elk geval tijdelijk het stokje heeft overgenomen van Nebojsa Gudelj staat nu tot eind van het seizoen 2015/2016 onder contract.


Breda wacht claim van bijna 11 miljoen rond De Lunet

BREDA - De gemeente Breda wacht een lange juridische strijd met de eigenaar van winkelcentrum de De Lunet.  Die eigenaar, De Lunet BV, is het oneens met het afwijzen van planschade rond het winkelcentrum.


Breda wil spoorcorridor CSM-terrein opfleuren

BREDA - Wethouder Bob Bergkamp hoopt dat het CSM-terrein ‘opgefleurd’ kan worden. Hij is daarover in gesprek gegaan met Corbion, de eigenaar van het terrein. Het gebied, waar eerst de suikerfabriek stond, ligt er nu bij als een vlakte waar een orkaan over heen is getrokken.


Landelijk nieuws

RSS 
De Nederlandse repatriëringsmissie heeft vrijdag weer stoffelijke resten van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 geborgen.
Tijdens de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 spreken vier nabestaanden. Dertig anderen noemen de namen van alle 298 slachtoffers. 
Tegen een galeriehouder die het boek Mein Kampf heeft verkocht, is vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam een geldboete van duizend euro geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. 
De opvang van mogelijke ebolapatiënten in ons land wordt gecentraliseerd. Ze worden opgevangen in één academisch ziekenhuis. 
PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is op de langere termijn optimistisch over het uitbannen van moslimextremisme, maar stelt ook dat de confrontaties op korte termijn kunnen toenemen.
Een ongekend groot aantal buitenlandse jihadisten reist naar Syrië en Irak om daar te vechten aan de kant van terreurgroep Islamitische Staat (IS). 
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van 'borstendokter' Rock G, die wordt verdacht van mishandeling en oplichting van patiënten.
Blaise Compaoré, de president van Burkina Faso, stapt op. Hij heeft zijn aftreden zelf aangekondigd.  
In een loods bij het Vondelpark in Amsterdam heeft vrijdag korte tijd brand gewoed. De rookwolken waren tot in de wijde omgeving te zien.
De herdenkingsplek voor vlucht MH17 op luchthaven Schiphol is vanaf zaterdag gesloten, maar zal rond de nationale herdenking op 10 november nog wel toegankelijk zijn.
 
 
 
WaarinBreda.nl is een activiteit van MooiSites.nl
 
Redactie WaarinBreda.nl
 
Bel 0413-479322 voor meer informatie, vraag naar B. van Turnhout
of stuur een mailtje naar redactie@demooirooikrant.nl
 
 
 
  Copyright © WaarinBreda.nl  |  Disclaimer | Privacy en cookiebeleid | Ontwikkeld door Drie-O